Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Καλλίτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή..!


Εδώ και πολλά χρόνια, άσχετα αν δεν το πήραμε πρέφα από την αρχή και μέσα στη ζάλη της δανεικής ηδονής, οι εκπρόσωποί μας μιλάγαν μεταξύ τους για την εκχώρηση ελευθεριών μέσα στα πλαίσια της ύπαρξής μας στην ΕΕ. Έτσι προσφωνώντας τον Παπούλια ως νέο πρόεδρο η Ψαρούδα Μπενάκη του το έλεγε.



Βέβαια μέσα εκεί θα διαχυθεί-θυσιαστεί και ιδιαιτερότητα με κινήσεις σαν αυτή που είχε προτείνει η τότε επίτροπος στην ΕΕ και νυν υπουργός απαιδευσιάς και αγοραίας παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου με την απίστευτη πρόταση να καθιερωθούν τα αγγλικά ως 2η ΕΠΙΣΗΜΗ γλώσσα. Γνωστές οι δικαιολογίες περί μικρού κράτους (δεν έχει ακούσει την λέξη ποιότητα ή ιδιαιτερότητα φαίνεται) όπως και τα αποτελέσματα αφού "πατρίδα μου είναι η γλώσσα μου". Φορέας κουλτούρας, πολιτισμικής συνέχειας και ιδιαιτερότητας. (σ.σ. Κανείς πολιτισμός δεν είναι ανώτερος από τον άλλον αλλά η διαφορετικότητα είναι που ζυμώνει πολιτισμό).

Βέβαια στο τέλος σταμάτησαν τα προσχήματα και ο τόκος των δανείων δεν είναι η ποιότητα ζωή αλλά η ίδια η Ελευθερία που τόσο εύκολα (και πρόθυμα) εκχωρήσαμε για να πληρωθούν τα δάνεια, οι τόκοι των τοκογλύφων, οι χορηγίες των κομμάτων, τα κέρδη των εργολάβων και οι μίζες των στελεχών.
Το είπε ευθαρσώς και αναιδώς ο Geoffrey Papandreos livw on camera για να το γνωρίζουν ΟΛΟΙ.

Που να ξέρει το "καλλίτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή". Δεν συνάδει με την αγορά...
Θα έπρεπε να ξέρει ως little american though ότι κάποιος αμερικανός πρόεδρος είχε πεί:
"Αν ένας λαός εκχωρεί την ελευθερία του για να έχει ασφάλεια τότε δεν του αξίζει ούτε το ένα ούτε το άλλο"
Όμως αναφέρεται στον λαό και εδώ υπάρχουν ραγιάδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας