Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

No new, good news... Life expectancy(Προσδόκιμο)

Life expectancy
Αυτός ο ναζί των αγορών, κάποιος κύριος Thomsen, είπε ότι στην Ελλάδα έχουμε κατώτατο μισθό σχεδόν σαν των ανεπτυγμένων χωρών. Τώρα η τρόικα, ανθρωπάκια-σφογγοκωλάριοι των τραπεζών, ζητούν μείωση παιδείας, υγείας, μισθών, ασφάλισης, σύνταξης.
Αυτό που εννοούσε ο Thomsen  ήταν ότι το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα είναι σχεδόν σαν των ανεπτυγμένων χωρών και θα το διορθώσουν.
"Life expectancy in Greece is almost as in developed countries. We will correct this"

Γιατί γελά και χαίρεται ο ΓΑΠ πατέρα;
Διαπραγμάτευση (α) είχαμε εχθές και αναρωτιέμαι, αν η τρόικα δεν είναι αυτή η ξανθιά κοπέλα στην φωτογραφία τότε ποιος από τους τέσσερις είναι ο εκπρόσωπος της τρόικας; 
Διαπραγμάτευση (β) ο Κωλοκωλοτούμπας αφού βγήκε και είπε ότι δεν συναινεί για να μην οδηγήσει η εξαθλίωση σε επανάσταση (δηλαδή αν δεν οδηγούσε δεν θα είχε πρόβλημα) μετά είπε ότι όλα προχωράνε καλώς. Δεν προλαβαίνει ο φακός πια την ταχύτητα της κυβίσθησης και ανακυβίσθησης. Και έχει ήδη πει ναι σε όλα.
Διαπραγμάτευση (γ) ο παλαιστής Σφουγγαράκης παλεύει λέει αλλά οι άλλοι λένε ότι παλεύει κάτι που είχε ήδη συμφωνηθεί. Θα σώσει τον 13ο και τον 14ο αλλά θα χάσει τους άλλους 12 μισθούς. Σφουγγάρι!!! Πάντως το παιδί σκοτώνεται να βγει πρωθυπουργός ώστε να υπογράψει και αυτός κάτι.
Διαπραγμάτευση (δ) ο Παπαδήμιος διαπραγματεύτηκε εκ μέρους της τρόικας άριστα. Τα πέρασε όλα.
Διαπραγμάτευση (ε) ο ηλίθιος είναι αήττητος. Χαμογελά ότι και να συμβεί.
Συμπέρασμα, κακή σκηνοθεσία, άθλιο σενάριο τι να σου κάνουν και οι ηθοποιοί- όσο καλοί και να είναι..! 

Viva la Romania
Μπήκε στη Ρουμανία το ΔΝΤ για μερικά δις ευρώ. Άρχισε και εκεί η λιτότητα, τα μέτρα(για τα φέρετρα). Έβαλαν είσοδο στα νοσοκομεία, μείωσαν τις κλίνες, έδωσαν σε ιδιωτικές ασφαλιστικές δωμάτια, και μετά... Και μετά ο κόσμος ξεσηκώθηκε. Οι μπάτσοι βάραγαν αλλά βάραγε και ο κόσμος. Κάποιοι μπάτσοι  πυροβόλησαν στον αέρα αλλά τότε πυροβόλησαν και οι πολίτες!!!
Επόμενο βήμα ήταν να βγει στο δρόμο με τις σημαίες κομμένες στο κέντρο. Το ίδιο είχαν κάνει πριν λεπιδιάσουν τον Τσαουσέσκου. Τότε παραιτήθηκε ο υφυπουργός υγείας και τα μέτρα πάρθηκαν πίσω. Ο λαός όμως μόνο πίσω δεν έκανε. Επί εβδομάδες συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις - ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ - με αίτημα να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να παρθούν πίσω τα μέτρα. Και σήμερα παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός. Viva la Romania λοιπόν και στα δικά μας...


Βροντάει ο Όλυμπος, αστράφτει η Γκιώνα,
μουγκρίζουν τ' Άγραφα, σείεται η στεριά.
Στ' άρματα, στ' άρματα, εμπρός στον αγώνα,
για τη χιλιάκριβη τη λευτεριά.

Ξαναζωντάνεψε τ' αρματωλίκι,
τα μπράτσα σίδερο, φλόγα η ψυχή,
λουφάζουν έντρομοι οι ξένοι οι λύκοι
στην εκδικήτρα μας αντρίκια ορμή.

Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα
στέλνει περήφανο χαιρετισμό,
μιας ανάστασης νέας χτυπά καμπάνα,
μηνάν τα όπλα μας το λυτρωμό.

Σπάμε την άτιμη την αλυσίδα
που μας εβάραινε θανατερά,
θέλουμε λεύτερη εμείς πατρίδα
και πανανθρώπινη τη λευτεριά.



και τα κονσερβοκούτια... σκουριασμένα 
Μνημόσυνο στους μνημονιακούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας