Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Σαν σήμερα



Σαν σήμερα, 23 Φλεβάρη – του οσίου Πολυκάρπου κατά το χριστιανικό ημερολόγιο –
το 1943 οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής εξαγγέλλουν πολιτική επίταξη. Το δωσιλογικό πολιτικό προσωπικό με την διαδικασία του κατεπείγοντος περνά διάταξη το ίδιο βράδυ. Την επομένη γίνεται η πρώτη μεγάλη απεργία σε χώρα που είναι κάτω από ναζιστική κατοχή. Ο αγώνας συνεχίζεται έως την νίκη και την απόσυρση της επίταξης.

Το 1943 δημιουργείται η Ε.Π.Ο.Ν. Τα νιάτα της Ελλάδος συμμετέχουν μαζικά και φτάνουν τις 600.000 ενώ πάνω από 30.000 εντάσσονται στην ένοπλη αντίσταση.

Το 1943 η κεντρική ιδεολογία ήταν deutsche über alles και εξολόθρευσαν εκατομμύρια ανθρώπους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και μάχες. Αυτοί εκπολίτιζαν τον κόσμο.

Το 2012 οι γερμανικές αρχές ζητούν την εξαθλίωση του λαού της Ελλάδας και αλλαγές στους νόμους που αφορούν το εργασιακό και το συνταξιοδοτικό. Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η συγκυβέρνηση Πα.Σο.Κ. και Ν.Δ. (το καταποντισμένο Λά.Ο.Σ. την έκανε αφού εξασφάλισε ότι θα υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση) περνά στη βουλή τα νομοθετήματα που απαιτούν οι κατοχικές δυνάμεις. Οι εκβιασμοί προς την κοινωνία που κοιτά αμήχανα είναι ωμοί. Η καταστολή φτάνει σε ύψη ανήκουστα και νομοθετείται η ασυλία των αστυνομικών (κυρίως) δυνάμεων από την αυτόφωρη διαδικασία κατά τη διάρκεια του καθήκοντος της καταστολής.

Το 2012 η υπουργός παιδείας φράου Άννα με την κουπ, απειλεί μαθητές και δασκάλους για την ελάχιστη πράξη αντίστασης προς την τάξη που εκπροσωπεί και οδηγεί στην αθλιότητα όλη τη χώρα. Επί των ημερών της δεν έχουν παραδοθεί βιβλία. Το δικό της υπουργείο, σαν να επιζητά το βιολογικό, εκτός τον πνευματικό, θάνατο των παιδιών δεν διαμοιράζει συσσίτια σε μαθητές που λιποθυμούν από ασιτία. Γίνεται προσπάθεια να παταχθεί η νέα, light, αντίσταση των παιδιών πριν γίνει χείμαρρος.

Το 2012 ο Πάγκαλος δηλώνει ότι είναι υπέρ της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, λες και μόνο η δική του γνώμη μετρά σε αυτόν τον τόπο.

Το 2012 ο τσεκουράτος (βορ)Βορίδης δηλώνει ότι αν οδηγηθεί το πράγμα σε εμφύλιο θα μείνει να κάνει νέους δεξιούς ακτιβισμούς. Πολλοί Έλληνες εύχονται το ίδιο ώστε να γνωρίσουν από κοντά τον ακροδεξιό νταή.

Το 2012 θα μείνει στην Ελληνική ιστορία ως μια νέα σελίδα δόξας όπου ο Λαός θα πάρει τα πράγματα στη θέση του ή σαν την πιο σκοτεινή σελίδα όπου οι Εφιάλτες υποδούλωσαν τους συμπολίτες τους σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης και οι ίδιοι ανέλαβαν να εξολοθρεύσουν τους προσκυνημένους Έλληνες;

Το 2012 η κεντρική ιδεολογία είναι deutsche bank über alles και λαοί εξολοθρευόταν γι’ αυτό ενώ το προσδόκιμο ζωής ανθρώπων γινόταν τζόγος ομολόγων. Αυτοί εκπολίτιζαν τον κόσμο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά φίλε.

Σπύρος

Μητσουλας είπε...

Ευχαριστω για την αναρτηση σου,καθοτι ο (20χρονος τοτε) πατερας μου ηταν ενα απο αυτα τα 600.000 Ελληνοπουλα που αναφερεις.

Η ΚΟΠΡΙΑ είπε...

Σειρά μας τώρα, αν και μεγαλύτεροι από 20 σε ηλικία, η αντίσταση δεν έχει ηλικιακό όριο

Συνολικές προβολές σελίδας