Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Βορ(βορ)ρίδης


Θετικός στους πλειστηριασμούς τις πρώτης κατοικίας - που προστατεύονται τώρα - ώστε να αποπληρωθούν οι τράπεζες εμφανίζεται ο συνήθης πρόθυμος Βορ-βορ-ίδης.
Ο "λαϊκός", "πατριώτης" έφτυσε τα λόγια του στα μούτρα του λαού και έδειξε ότι το ειρωνικό του μειδίαμα που έχει συνεχώς, δείγμα της αλαζονείας των θέσεών του, και η χυδαιότητα του Βορβόρου των ιδεών που αντικατοπτρίζεται στο βλέμμα του  είναι η αλήθεια του οράματός του.

Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν το αγαπημένο παιδί των εργολάβων και νομοθέτησε την αναίδεια τους στα τυραννικά προστάγματα της αυθαιρεσίας των δρόμων και των διοδίων. Τώρα γίνεται και καλό παιδί των τραπεζιτών - καλές φιλίες που θα σε οδηγήσουν ψηλά κάποια μέρα - και ζητά να μείνουν άστεγοι  όσοι δεν μπορούν να αποπληρώσουν την πρώτη τους κατοικία.

Το δικαίωμα στη στέγασης δεν είναι για αυτόν μια υποχρέωση υπερκερδών προς τους τραπεζίτες που  χρηματοδοτούν την ανακεφαλαίωση των αχόρταγων ταμείων τους σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.
"Σε φέραμε Έλληνα μπροστά σε τετελεσμένα και αδιέξοδα. Σου πήραμε τη δουλειά, σου εξαλείψαμε τους μισθούς, σου απαγορεύουμε περίθαλψη-υγεία φάρμακα-παιδεία, και αν δεν έχεις λεφτά θα πεθάνεις και μάλιστα στο δρόμο εσύ και τα παιδιά σου".

Για τον "πατριώτη" Βορ(βορ)ίδη δεν  ενδιαφέρει από που παράγεται το προϊόν και ποιανού είναι τα χρήματα που επενδύονται. Το πατριωτικό παραλλήρημα είναι για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Δεν μπορεί να αφορά το κεφάλαιο που διαλύει την Ελληνικό ιστό και την Ελληνική αγορά. Ας κλείσουμε ότι παραγωγικό υπάρχει στην Ελλάδα - αφού εμείς προκαλέσαμε την ύφεση και την καταστροφή ώστε - να θεσπίσουμε την δουλεία σε μια χώρα Ειδική Οικονομική Ζώνη.

Το κράτος έχει το προνόμιο και το μονοπώλιο της βίας - σύμφωνα πάντα με τον Βορ(βορ)ίδη - οπότε μπορεί να επιβάλει τα συμφέροντα των εγχώριων εργολάβων και ξένων νταβατζήδων. Άλλωστε όλο και κάποια σταγόνα αίμα μας θα στάξει από τους βρυκόλακες των τραπεζών στα σφιγμένα χείλη του να τραφεί.

Η άποψή του - όπως και εκείνου του ανεκδιήγητου Σπύρου Αντώνη Γεωργιάδη που πουλά Ελλάδα - αποκαλύπτεται φανερώνοντας το σκοτεινό πρόσωπο του αδηφάγου κεφαλαίου. Μέσα από την σχισμή του στόματος ξεπετάγονται οι λέξεις πλοκάμια που προετοιμάζουν τους νόμους γκιλοτίνες. Ο λαός/πλέμπα έχει δικαίωμα να πεθαίνει για να τρέφονται πλουσιοπάροχα τα αρπακτικά των τραπεζών. Με τη σειρά τους αμείβουν καλά τις υπηρεσίες αυτών που επιβάλλουν με πειθώ, εξαναγκασμό, βία τα συμφέροντά τους πάνω στην πλάτη μας.

Ίσως τώρα υπερασπίσουμε την εστία μας αποδεικνύοντας ότι τα μονοπώλια στις αποφάσεις - ακόμη και στη βία - τα έχει η βούληση του Ελληνικού Λαού.

Ακούστε το Βόρβορο στον ενικό



3 σχόλια:

δημιουργία ιστοσελίδων είπε...

Τελικά η ΝΔ είναι το κόμμα που του ταιριάζει γάντι. Όλα τα άλλα μάλλον ήταν ενα διάλλειμα της εφηβικής και μεταεφηβικής του πολιτικής ζωής :-)

Unknown είπε...

Νομίζω ότι η ΝΔ του πέφτει δύο - τρία κλικ "αριστερά". Ο φυσικός του χώρος είναι η ΧΑ που είναι και σε ανοδική πορεία.

kopria είπε...

Σε λίγο καιρό θα ενσωματωθούν τα φασιστικά μορφώματα του καπιταλισμού

Συνολικές προβολές σελίδας