Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Δεν αστειεύεται, λέμε, η δικαιοσύνη στην Ελλάδα


Η Ουρουγουάη για τους περισσότερους Ελληνες θ' ακούγεται σαν μια πολύ μακρινή και σχεδόν τριτοκοσμική χώρα.
Μακρινή πράγματι είναι, τριτοκοσμική σ' επίπεδο λειτουργίας του κράτους όμως σίγουρα δεν είναι. Ο δεύτερος φυγάς του σκανδάλου Siemens Χρ. Καραβέλας σκέφτηκε να «επενδύσει» εκεί περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ. Και το έκανε, αγοράζοντας ακίνητο ή ακίνητα προφανώς για ν' απολαύσει τους κόπους του μακριά από τη χώρα, οι δικαστικές αρχές της οποίας τον αναζητούσαν την περασμένη Παρασκευή για ν' απολογηθεί.

Οι αρχές της Ουρουγουάης, απ' ό,τι αποδεικνύεται από την αλληλογραφία του Ελληνα πρέσβη με το υπουργείο Εξωτερικών, αμέσως υποπτεύθηκαν κάτι το περίεργο ή και ύποπτο στην εισαγωγή ενός τόσο μεγάλου ποσού και το «πάγωσαν», ειδοποιώντας τις αρχές της χώρας μας. Τόσο απλά, τόσο λογικά. Αξίζει να συγκριθεί αυτή η στάση της λατινοαμερικανής χώρας με όσα συμβαίνουν στη δική μας χώρα για το συγκεκριμένο σκάνδαλο. Εδώ λοιπόν βρίσκεται σε εξέλιξη ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο και μάλιστα δικομματικό σκάνδαλο.

Πληροφορίες, όχι αβάσιμες, μιλούν για εμπλοκή πολιτικών προσώπων, τα ενδεχόμενα αδικήματα των οποίων όμως παραγράφονται. Υπάρχουν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, όμως, για τους οποίους δεν ισχύει παραγραφή. Κάποιοι από αυτούς παραγράφουν μόνοι τους τα αδικήματα. Ο ένας μετά τον άλλο διαφεύγουν στο εξωτερικό, με τις ελληνικές αρχές (Δικαιοσύνη, υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης) να μη μεριμνούν, τουλάχιστον για τη διαφυγή και δεύτερου προσώπου.

Είναι προφανές πως κάποιοι δεν ήθελαν τα πρόσωπα-κλειδιά Χριστοφοράκο και Καραβέλα στην Αθήνα. Αν η διαφυγή τους συνδέεται με αυτή τη βούληση, παραμένει ζητούμενο. Το σίγουρο είναι πως αν κάποια χώρα πρέπει να διεκδικήσει τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά, αυτή είναι η Ελλάδα...

Από την Ελευθεροτυπία
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=01/06/2009&s=akrovatwntas

2 σχόλια:

Φοίβη είπε...

Να μην είμαστε αχάριστοι Πολυκαρπέ μου…
Μην τα ισοπεδώσουμε και όλα…
Λειτουργεί η δικαιοσύνη….λειτουργεί άμεσα.
Δοκίμασε την …
Για παρανόμησε εσύ, να δεις για πότε θα λειτουργήσει….

Καλό μήνα…

kopria είπε...

Δεν έχεις άδικο σ'αυτό Φοίβη μου

Συνολικές προβολές σελίδας