Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009

Εμπρός για περισότερη παραγωγικότητα

Αναρωτιέμαι αν δημόσια εταιρία θα σκεφτόταν κάτι τέτοιο. Δεν το νομίζω. Φαίνεται ότι η μονομανία της παραγωγικότητας των ιδιωτών δεν έχει όρια ή φραγμούς. Ξεπερνά τη φαντασία και φτάνει στη ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ.
Ακούω τον τρόπο ζωής που προτείνουν (οι κατεστραμένοι πλέον) νεοφιλελεύθεροι και κάτι Μητσοτάκηδες (που αφού παίρνουν 3 συντάξεις και κλαίγοναται περισότερο από τον Ξανθόπουλο όταν φεύγει για τα ξένα αφού μαθαίνει ότι η μάνα του έχει καρδιά, η γκόμενά του τον απατά με τον ετεροθαλή αδερφό του κλπ., λέει ότι πρέπει να δουλέψουμε περισότερο και για πιο πολλά χρόνια). Η νόηση και η ποιότητα ζωής είναι άγνωστες λέξεις γι'αυτούς; Όχι, απλώς νομίζουν ότι αυτές οι έννοιες είναι ακατάλυπτες για μας τους κοινούς θνητούς που θα πρεπε να προσομοιάζουμε μέρμηγκες και όχι ανθρώπους. Θεωρούν ότι σε αυτούς ανήκει το προνόμιο της διαχείρισης, της άσκησης εξουσίας, της λήψης αποφάσεων, της ποιότητας ζωής και της διαννόησης.
Κούνια που τους κούναγε...

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=987092&lngDtrID=245
«Ψυχρός» αποχαιρετισμόςΤέρμα τα φιλιά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Γουάρινγκτον στη Βρετανία

Τα παθιασμένα φιλιά ηττήθηκαν στη μάχη με την... ακρίβεια των δρομολογίων, στο σιδηροδρομικό σταθμό του Γουάρινγκτον, στη Βρετανία, καθώς από τη Δευτέρα απαγορεύεται στους ταξιδιώτες να φιλιούνται για να μην καθυστερούν τα τρένα.

Οι πρωτότυπες πινακίδες που απαγορεύουν τα φιλιά τοποθετήθηκαν στο σταθμό, στο χώρο που σταθμεύουν τα ταξί, καθώς οι εναγκαλισμοί και οι εκδηλώσεις πάθους κρίθηκε ότι απειλούν την αναχώρηση των τρένων στην ώρα τους.

Η εταιρεία Virgin Rail, που διευθύνει το σταθμό, ανακοίνωσε ότι οι πινακίδες δεν είναι παρά ένας «χιουμοριστικός» τρόπος για να πείσει τους ταξιδιώτες να μην μπλοκάρουν το χώρο.

Πολύ συχνά στο σταθμό αυτό, που εξυπηρετεί προορισμούς όπως το Λονδίνο, τη Γλασκόβη και το Μπέρμιγχαμ, επικρατεί συνωστισμός.Πολλοί πάντως ήταν αυτοί που δεν «διασκέδασαν» με την ιδέα του ψυχρού αποχαιρετισμού με τους αγαπημένους τους.

«Είναι γελοίο. Δεν καταλαβαίνω σε τι αποσκοπεί να υπάρχει ένας χώρος όπου απαγορεύονται τα φιλιά. Ασφαλώς οι άνθρωποι δικαιούνται να αποχαιρετιούνται» είπε μια 38χρονη γυναίκα ενώ ένας νεαρός άνδρας αναρωτήθηκε εάν θα επιβάλλεται πρόστιμο στα ζευγάρια που θα «συλληφθούν» να παρανομούν.

«Θα εφαρμόσουμε το μέτρο σε λογικά πλαίσια» σχολίασε απλώς ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας