Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Ο Καραγκιόζης είναι μεγάλο φίδι..!

Είναι Εθνικόφρων.
Είναι κομμουνιστοφάγος.
Είναι αντιαριστερός.
Είναι Ελληναράς.
Είναι πατριώτηΣ με κεφαλαίο Σ.
Είναι παΛίκαρος με κεφαλαίο Λ.
Είναι αυτός που εξαιτίας του τρώμε (σκατά).
Είναι ο Μπουμπούκος και είναι Ελλαδέμπορας. Πουλά και αγοράζει Ελλάδα.

Αφού εξυμνεί την αρχαία Ελλάδα και ευλογεί τα γένια του σαν να νίκησε ο ίδιος τον Δαρείο και τον Ξέρξη. Σαν έκανε την εκστρατεία στην Ασία και έφτασε στην Ινδία. Με τέτοιο ύφος μιλά.
Είναι γραφικός ή συμπεριφέρεται απλώς έτσι ώστε να πουλά;
Αυτός με την τρελάρα του γεμίζει την κοιλάρα του. Αυτό όμως δεν είναι κακό αν δεν συνέβαλλε ώστε να αδειάζει η δική μας κοιλιά, και το μυαλό κάποιων συμπολιτών μας, που γεμίζει με μισαλλοδοξία το μυαλό τους.

Όμως, όπως είναι γνωστό από τα αρχαία χρόνια "Αρχή άνδρα δείκνυσι", δηλαδή ο χαρακτήρας του καθενός αποκαλύπτεται όταν ασκεί εξουσία.
Έτσι λοιπόν, απλώς για να εξυπηρετήσει την ζεστασιά του κώλου του στην υπουργική καρέκλα δεν δίστασε να ρίξει το προσωπείο του. Το έκανε με τέτοιο τρόπο ώστε να τρομοκρατήσει τους πολίτες απέναντι στους εχθρούς τοκογλύφους.
Τι είπε;
"Ακόμη και αν σηκωνόταν ο Μεγαλέκος από τη Βαβυλώνα δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο".
Μάλιστα.
Παίρνει λοιπόν το αρχέτυπο που έχουν, αφελώς, οι περισσότεροι Έλληνες για τον ηγέτη - και που έτσι βλέπουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη αντί για Καραγκιόζη- και το φέρνει στο σήμερα. Το κάνει για να αντιπαραβάλει ένα μεγάλο αντίπαλο δέος απέναντι στην κατάσταση, και εμμέσως να εξομοιώσει και τον εαυτό του. Ακόμη και αυτό το πρότυπο γενναιότητας, τόλμης, πατριωτισμού και μεγαλοιδεατισμού θα έκανε λοιπόν την πάπια μπροστά στους τοκογλύφους. Θα αντιδράσει ο κάθε πληβείος; Εδώ στηρίζει και ο υπουργός.
Καθαρή προπαγάνδα τρομοκρατίας. Συνειδητή διαστρέβλωση για ιδιοτελή εξυπηρέτηση συμφερόντων. Γιουσουφάκι και ο Μεγαλέκος.
Ο ελαστικός πατριωτισμός καταδεικνύεται εμφατικά στη θυσία της συμβίας στον βωμό της τηλεθέασης προς χάρη της εκλογής.
Δεν ξέρω πως το λέει στα αρχαία ο αρχαιοκάπηλος αλλά στο χωριό μου αυτό το λέμε προδοσία.
Προδοσία ενάντια στο Λαό άρα και την Πατρίδα.
Προδοσία ενάντια στην Πατρίδα άρα και στο Λαό.
Γιατί, Λαός και Πατρίδα και Χώρα ταυτίζονται. Τόσο απλά.
Αλλά το ποιόν του το έδειξε σε αυτόν που του είπε τηλεοπτικά ότι τον ψήφισε και πρόδωσε τον ψήφο του. Αντί να κατεβάσει τα αυτιά και να ζητήσει συγγνώμη (σιγά μην...) του επιτέθηκε λέγοντάς του: "Χάρη σε μένα τρως".
Είναι από αυτούς που διαχωρίζει τη χώρα από το λαό διότι είναι υπεράνω του λαού ο ίδιος. Εκλεκτός άλλωστε. Πληβείος ο Λαός και τσιφλίκι του η χώρα.
Γι'αυτούς πατρίδα είναι το σύστημα που σχεδιάζουν και πλαισιώνουν οι εξουσιαστές ως ολιγαρχία -αυτιστικός βαυκαλισμός αρίστων- για τον εαυτό τους και οι άλλοι υπάρχουν για να τους υπηρετούν και για να τους πληρώνουν.
Μόνο γι'αυτό το λόγο η αριστερά (δεν αναφέρομαι στα κοινοβουλευτικά κόμματα - αφού δεν ψάχνω εκπροσώπους - αλλά στην ιδεολογική προσέγγιση) είναι πατριωτική. Διότι ταυτίζει τη Χώρα με το Λαό και τοποθετεί πρώτα τα συμφέροντά του πάνω των υπολοίπων.
Όπερ έδει δείξαι Καραγκιοζόφιδο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας