Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Κατώτατη αναξιοπρέπεια

Σοβαρό εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία της  αγοράς εργασίας στην Ελλάδα αποτελεί η ύπαρξη νομοθετημένου κατώτατου μισθού, επισημαίνει σε ανάλυσή της η ALPHA BANK και χαρακτηρίζει «αδιανόητη» τη στάση της πολιτείας να συνεχίζει να επιβάλει με νόμο τους κατώτατους μισθούς.

Η ALPHA BANK χαρακτηρίζει ως εξαιρετικά υψηλό το επίπεδο του κατώτατου μισθού που ισχύει για μια οικονομία σε κρίση, όπως η ελληνική και επισημαίνει ότι έχει χαθεί πλέον η σύνδεση μεταξύ του νομοθετικά προσδιορισμένου κατώτατου ημερομίσθιου και της πραγματικής αμοιβής στην αγορά.
πηγή (θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει!)

Κάπου μετά την βιομηχανική επανάσταση το Αγγλικό κράτος έβγαλε νόμο για να μειώσει την εργασία παιδιών 6-12 ετών στις 12 ώρες την ημέρα. Βιομήχανοι και λόρδοι διαμαρτυρήθηκαν για την παρέμβαση του κράτους στην ελεύθερη αγορά, όπως και την επιβολή του νομοθετήματος ενάντια στη θέληση των παιδιών και των γονιών τους να δουλέψουν στη φάμπρικα.

Όπως λέει ο Old Boy εδώ

Με αυτόν τον ξέφρενο ρυθμό που έχουν πάρει τα πράγματα, το επόμενο αδιανόητο θα είναι η στάση της πολιτείας να συνεχίζει να απαγορεύει με νόμο την παιδική εργασία και το μεθεπόμενο αδιανόητο η στάση της πολιτείας να συνεχίζει να απαγορεύει με νόμο το δουλεμπόριο.
Πρόσεξε ότι από όλα τα υπόλοιπα επίθετα του λεξιλογίου επιλέγεται το «αδιανόητη». Αδιανόητο είναι πλέον ό,τι δεν θυμίζει ντικενσιανή κοινωνία. Μόνο εντός του Ντίκενς μπορεί να κινηθεί η σχολή σκέψης τους. Ο Ντίκενς είναι το μόνο πρότυπο κοινωνικής οργάνωσης στο οποίο ευθέως και απερίφραστα πλέον αναφέρονται, αφού αυτό μας πρέπει βάσει της χαμηλής μας ανταγωνιστικότητας, των χρεών και των ελλειμμάτων μας.
Με αυτόν τον ξέφρενο ρυθμό που έχουν πάρει τα πράγματα, το αληθινά αδιανόητο θα είναι να συνεχίσουμε να ελπίζουμε ότι τα επόμενα χρόνια θα φέρουν κάτι διαφορετικό από τελειωτική κατάλυση της δημοκρατίας και μεγαδόσεις αίματος χυμένου σε εξεγέρσεις.


Θα ήθελα να έχω μπροστά μου τον τύπο που έγραψε την ανακοίνωση να του κάνω το αδιανόητο. Αλλά έρχεται και η σειρά των ξεφτιλισμένων χαρτογιακάδων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας