Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

περίεργες εξισώσεις ...

Δηλαδή, για να καταλάβω, συγκρίνουμε την παράνομη ενέργεια μιας ομάδας που δρα ανεξέλεγτα με τη δράση ενός συντεταγμένου κράτους που εκπαιδεύει την αστυνομία του (από το κυνήγι αριστερών παλιότερα) σε καταστολή ή/και κατάχρηση εξουσίας;
Δεν είναι δυνατόν να εξετάζονται τα γεγονότα (φόνος Γρηγορόπουλου, απόπειρα δολοφονίας αστυνομικού)ώστε να αλληλοαναιρούνται ή να εξισώνονται τα περιστατικά και η σημασία τους (πολιτική κ.α.).
Επίσης είναι προφανές ότι σε καταστάσεις ανώμαλες όπου η πολιτική εξουσία αποκόπτεται από την κοινωνία και μετατρέπεται σε κρατική ισχύ διαφύλαξης συμφερόντων θα παρατηρηθούν, νομοτελειακά, φαινόμενα τρομοκρατίας ή "τρομοκρατίας".
Τέλος φαίνεται ότι η ίδια η εξουσία διαχωρίζει τη θέση της από την κοινωνία. Αυτό είναι ξεκάθαρο στη θέση "Νεκρό εσείς, παρολίγον νεκρό και μεις" (ίσως και δυστυχως που δεν είναι) με το "εμείς" του αρχηγού της αστυνομίας και των πολιτικών ταγών πλήρως και σαφώς διαχωρισμένο από την κοινωνία του "εσείς".
Φαίνεται καθαρά ότι δεν υπάρχει καμιά βούληση από τη "βουλή των Ελλήνων", και την εκλεγμένη εξουσία βασικά, να προσεγγίσει και να ακροαστεί τα αίτια που οδηγούν στις αναταραχές και στις εξεγέρσεις, ακόμη και αν είναι θυμικού χαρακτήρα, ώστε να προωθήσει προτάσεις για λύσεις και αλλαγές. Προτιμά να θέτει εξισωτικές σοφιστίες ώστε να συνεχίσει να δικαιολογεί το κατασταλτικό της έργο.
Εύχομαι περαστικά στον άνθρωπο που τραυματίστηκε και ελπίζω να καταλάβει πόσο χρήσιμος είναι ως πιόνι και πόσο άχρηστος ως άνθρωπος ή πολίτης για την εξουσία, πριν αναλάβει ξανά υπηρεσία στον δρόμο για να προστατέψει την ανομία, την αταξία και το χάος και όχι τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας