Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Φυσικά φαινόμενα, φυσικά αίτια

Ακόμη ένας άστεγος νεκρός. Πέθανε το βράδυ από το κρύο. Δεν ήταν από τις κόκκινες γραμμές του Παπαδήμου-δήμιου. Δεν ήταν η ζωή του η ανταγωνιστικότητα που προπαγανδίζει ο απρόσωπος-εκπρόσωπος Καψής. Πέθανε από το κρύο που είναι φυσικό φαινόμενο. Αυτό που τον οδήγησε στο θάνατο ήταν η ανέχεια, η φτώχεια, η εξαθλίωση.
Αυτά όμως δεν είναι φυσικά φαινόμενα. Δεν είναι χιόνι, δεν είναι καταιγίδα, δεν είναι κεραυνός.
Είναι πολιτική. Είναι αποφάσεις διεστραμμένων μυαλών που θεωρούν τους ανθρώπους υποχείρια, μέσα για να ευημερούν τα νομίσματα και μικρές ολιγαρχίες. Από τις ένοχες, υπόλογες πολιτικές τους έρχονται η φτώχεια, η ανέχεια και η εξαθλίωση και όχι από φυσικά αίτια.
Από φυσικά αίτια θα πεθάνουν οι εξουσιομανείς εξουσιαστές με τις υπόλογες αποφάσεις  και τις διεστραμμένες πολιτικές. Διότι είναι φυσικό η απληστία τους, η αναλγησία τους και η αλαζονεία τους να τους σπρώχνει ώστε να πιέζουν το λαό όλο και περισσότερο. Κάποια στιγμή ο Λαός, εξαθλιωμένος και πεινασμένος θα εξεγερθεί και τότε θα χορτάσει την δίψα του με το δικό τους αίμα και την πείνα του με τις σάρκες τους. Διότι αυτή είναι η φυσική επόμενη κατάσταση και αυτά είναι τα φυσικά αίτια που θα  οδηγήσουν στο θάνατο τα αποκτηνωμένα μεγαλόσχημα δίποδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας