Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Σκούπα...


Αφού θεωρούν τους Έλληνες και τους κόπους τους (ιδιωτικούς και δημόσιους) σκουπίδια φτιάχνουν πολυνομοσχέδια σκούπα για να τους καθαρίσουν!!!


πηγή realFM
Συσκέψεις με τους στενούς συνεργάτες του πραγματοποιεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να προετοιμάσουν το νέο πολυνομοσχέδιο, το οποίο κλείνει τις εκκρεμότητες 7 υπουργείων ενόψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την τρόικα για την νέα δανειακή σύμβαση.


Το νομοσχέδιο «Επείγουσες Ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015» αναμένεται να κατατεθεί αργά σήμερα το βράδυ στη Βουλή και να ψηφιστεί με την διαδικασία του επείγοντος την ερχόμενη Πέμπτη.


Οι βασικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου αφορούν:
• Φορολογικό: 
1. Ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν βεβαιωθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2011. Οι οφειλέτες θα μπορούν να καταβάλλουν τα ποσά 60 μηνιαίες δόσεις με ελάχιστεή δόση τα 100 ευρώ ή χωρίς προσαυξήσεις για καταβολή εφάπαξ.


2. Τροποποίηση των διατάξεων για την φορολογική μεταχείριση των μερισμάτων και των κερδών των ημεδαπών ανώνυμων εταιρειών και εταιρειών περιορισμένης ευθύνης όταν δικαιούχοι είναι κάτοικοι Ελλάδας. Με τις νέες διατάξεις καταργείται η φορολόγηση αυτών των εισοδημάτων και επέρχεται εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης με την παρακράτηση του φόρου επί αυτών. 


3. Οι οφειλέτες του Δημοσίου θα έχουν πλέον την δυνατότητα να λάβουν αποδεικτικός φορολογικής ενημερότητας και να πουλήσουν τα ακίνητα τους μόνο στην περίπτωση που το ποσό της πώλησης πάει για την εξόφληση των οφειλών τους.


4. Οι φορολογούμενοι που δεν έχουν πάρει τα δεδουλευμένα τους θα δηλώνουν στις εφορίες το ποσό που εισέπραξαν και με βάση αυτό θα φορολογηθούν κατά το χρόνο είσπραξης τους και όχι κατά το έτος εργασίας, όπως προβλεπόταν μέχρι σήμερα στην φορολογική νομοθεσία.


5. Επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 2‰ κατά το δανεισμό εισηγμένων μετοχών εξωχρηματιστηρικά.


• Οδικές μεταφορές: Καταργείται η περίοδος χάριτος και επέρχεται πλήρης απελευθέρωση των επαγγελμάτων που ισχύει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου


• Άνοιγμα επαγγελμάτων: Αίρονται οι περιορισμοί για τη σύσταση δικηγορικών εταιρειών, ενώ θα επιτρέπεται πλέον σε δικηγόρους και δικηγορικές εταιρείες η προβολή, δημοσιοποίηση και προώθηση των τομέων της επαγγελματικής δραστηριότητας είτε εντός της Ελλάδας είτε στο εξωτερικό, καθώς και η δημοσίευση και κυκλοφορία επαγγελματικών καταχωρήσεων. Οι συμβολαιογράφοι δεν θα πρέπει πλέον να διατηρούν την ιθαγένεια προκειμένου να έχουν πρόσβαση στο επάγγελμα τους. 


• Δημόσιο – Συγχωνεύσεις: Προωθείται η άμεση συγχώνευση των ΔΕΚΟ και των φορέων του Δημοσίου που έχουν συμφωνηθεί με βάση το Μνημόνιο


• Δημόσιο – Εφεδρεία: Θα τεθεί χρονικός περιορισμός 4 μηνών προκειμένου να ολοκληρωθεί η ένταξη των υπαλλήλων στην εφεδρεία. Για το βαθμολόγιο που έχει ήδη ψηφιστεί προωθείται η μείωση του χρόνου βαθμολογικής εξέλιξης για τους υπαλλήλους που αποκτούν τίτλους σπουδών. 


• Αποκρατικοποιήσεις: Ρύθμιση θεμάτων για τις διαδικασίες και τους τρόπους αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου. 


• Δάνεια προς τους Δήμους για να εξοφλήσουν χρέη που έχουν βεβαιωθεί έως την 31η Δεκεμβρίου 2011. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας