Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008

Κοιτώ την παρακάτω είδηση και αναρωτιέμαι:
Η Αργεντινή δεν ακολουθούσε τα σχέδια του ΔΝΤ (διεθνές νομισματικό ταμείο) για να γίνει το σύστημά της δυνατό και φιλελεύθερα καπιταλιστικό ώστε να ευημερούν όλοι;

Αυτός δεν είναι και ο οργανισμός που κοιτά τα νούμερα, που τους δίνουν τα δικά μας νούμερα, ώστε να μας πει τι να κάνουμε για να πάμε καλλίτερα, ως νούμερα πάντα.


Αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία για δεύτερη φορά μέσα σε μία δεκαετία η Αργεντινή

Νομοσχέδιο που εθνικοποιεί τα ιδιωτικά συνταξιοδοτικά κεφάλαια υπέγραψε η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες, σε μία προσπάθεια να ενισχυθούν τα χαρτοφυλάκια των ασφαλιστικών ταμείων, εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Το κόστος της εθνικοποίησης των ιδιωτικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων ανέρχεται σε 30 δισ. δολάρια.


Όπως δήλωσε η πρόεδρος της χώρας, τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθούν να σώσουν τις τράπεζες, η Αργεντινή πρέπει να προστατεύσει τους συνταξιούχους της, καθώς οι μετοχές και τα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων χάνουν την αξία τους, λόγω της παγκόσμιας κρίσης.

Ωστόσο, μόλις έγινε γνωστή η είδηση της υπογραφής του νομοσχεδίου, το χρηματιστήριο της Αργεντινής υποχώρησε κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες.

Για να τεθεί σε ισχύ ο νόμος χρειάζεται η έγκριση του Κογκρέσου, κάτι που δεν ανησυχεί τη Φερνάντες αφού το κόμμα της έχει την πλειοψηφία.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=950028&lngDtrID=245

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

2 σχόλια:

ΔΙΟΔΟΤΟΣ είπε...

Λένε για τον αναρχισμό ότι είναι "ουτοπία".
Ωστόσο δεν υπάρχει μεγαλύτερη ουτοπία από τον οικονομικό νεοφιλελευθερισμό. Όλες (μα όλες!) οι διακηρυγμένες αρχές του έχουν αποδειχτεί όχι απλώς παντελώς ανεφάρμοστες αλλά με αποτελέσματα αντίθετα από τα διατυμπανιζόμενα ως προσδοκώμενα.

ΥΓ.Πολύκαρπε καλορίζικο το blog!

kopria είπε...

Ευχαριστώ!
Έτσι είναι πάντως όπως τα λες.
Τελικά όποιο σύστημα δομείται πάνω στην "αλήθεια" είναι καταδικασμένο να αποτύχει λόγω και μόνο της ανθρώπινης φύσης

Συνολικές προβολές σελίδας