Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

No news, good news... Λειτουργούμε υπό νέα διεύθυνση

Καιρό έχω να γράψω σε αυτή ν την κατηγορία αλλά τα ερεθίσματα είναι κάμποσα...

1. Από θεωρίες...



Είχα μια συζήτηση σήμερα με κάτι φίλους για την τρέχουσα κατάσταση και προσπαθούσα να αναλύσω την διαπραγμάτευση τον τελευταίο καιρό. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος στους συνομιλητές μου τους είπα ότι εξετάζω τα πράγματα με το δεδομένο ότι ο περισσότερος κόσμος ζητά βελτίωση στο υπάρχον σύστημα. Τότε ο ένας μου λέει "Εμ, τι; Με θεωρίες θα μιλάμε;"

Καταλαβαίνω βέβαια ότι οι άνθρωποι βλέπουν τα πράγματα ως μια ροή χρόνου του παρόντος χωρίς να μπορούν ή να θέλουν να αντιληφθούν τις προεκτάσεις των γεγονότων προς τα πίσω που οδηγούν στο τώρα.

Το πρόβλημα είναι ότι το παρόν ήταν κάποτε μια θεωρία στο μυαλό ενός περιθωριοποιημένου οικονομολόγου ονόματος Μίλτον Φρήντμαν από τη δεκαετία του 50(σκατά στο λάκκο του). Και πιο πριν στη θεωρία ενός Κέηνς κ.ο.κ. 
Άρα καλό είναι να θυμόμαστε της θεωρίες που διακινούνται σήμερα, ή που επιλέγουμε να παλέψουμε γι' αυτές διότι θα τις ζούμε αύριο.

2. Είναι μεγάλο σχέδιο

Καθόμουν και σκεφτόμουν τη χρονική συγκυρία του δημοψηφίσματος και της διαπραγμάτευσης. Νομίζω ότι πίσω απ' όλα βλέπω έναν ιθύνοντα νου, όχι αριστερό με την ιδεολογία και τα κολλήματα που κουβαλάνε, ούτε οικονομολόγου, απλού αναλυτή. Βλέπω το πρότυπο ενός παιγνίου...

Η διαπραγμάτευση τράβηξε σε βάθος και ήρθε σε αδιέξοδο όταν έληγε το πρόγραμμα. 
Επειδή είναι καλοκαίρι και ο τουρισμός στα ύψη, παρόλο που γνωρίζαμε ότι θα μας κλείσουν την κάνουλα της ρευστότητας, ο τουρισμός είναι μια - η μόνη - πηγή εισόδου νέου ρευστού που δίνει ανάσες.

Και ενώ έτρεχε το δημοψήφισμα, πέρασε στα ψιλά ότι έληξε το προηγούμενο πρόγραμμα  και μείναμε χωρίς μνημόνιο. Και άρα πάμε από την αρχή κάτι που θα μπορούσε να είναι καλλίτερο και πιο διαχειρίσιμο. 

Ω! του θαύματος, πήρε τον πούλο  και το ΔΝΤ (στα τσακίδια). Και έτσι έχουμε να κάνουμε με τους Ευρωπαίους.

Βέβαια από την άλλη απλώς μπορεί να είμασταν κωλόφαρδοι... Οψόμεθα.

3. Η αντρική σχολή λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση

Κάποτε η RealNews του Χατζηνικολάου είχε κάτι σκάνδαλα για τον Μεϊμαράκη για εξοπλιστικά. Τότε τα είχε πάρει ο Μεϊμαράκης με τον Χατζηνικολάου και είχε στείλει το εξής μήνυμα
"Εγώ (δίνει βάρος στο ποιος μιλάει) όταν γυρίζω σπίτι, από το κοστούμι (διότι δεν ντυνόμαστε ότι κι ότι) βγάζω πρώτα το παντελόνι (προειδοποίηση ή απειλή;)"

Είχε απαντήσει τότε ο Νίκος: "Τοίχο τοίχο Βαγγέλη!"

Λόγια μεγάλων αντρών!!!

Μετά τον Χατζηνικολάου είχε στηρίξει με συνέντευξη ο Πάκης (μα τον Πάκη ρε Αλέξη;), ο σημερινός πρόεδρος της δημοκρατίας.
Είχε διαμηνύσει τότε ο Βαγγέλης "Γλύφεις τον Χατζηνικολάου; Γιατί δεν γλύφεις τον δικό μου που τον έχω πιο ωραίο;"

Το ευχάριστο είναι ότι με την αποχώρηση του Σα(χλα)μάρα δεν έκλεισε η αντρική σχολή. Λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας