Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: Η τελευταία έξοδος

*αριστερός του κώλου τα 9μερα


Γυρίσαμε το 2011. Συζητάω την πρόταση της Τρόικα σήμερα που υπέγραψε ο Αλέξης, που κρύβεται πίσω από του μνημονίου τις λέξεις, και θυμάμαι όλες εκείνες τις συζητήσεις και τα άρθρα που έγραφα τότε.
Κάποια τα ξαναανάρτησα, τόσο επίκαιρα είναι.

Και τότε οι δανειστές ζήταγαν τα πάντα, που ζητάνε και σήμερα, και το κίνημα στις πλατείες αντιστεκόταν. Οι άνθρωποι ενημερώνοταν και νέες συνειδήσεις γεννιόταν, κυρίως στο δρόμο.

Μετά ο Τσύριζας έσπειρε την ελπίδα ότι θα κυβερνήσει και η ελπίδα ευνούχησε το κίνημα, αφού πια οι περισσότεροι που είχαν αρχίσει να ξεκουνιούνται ξανακάθισαν περιμένοντας το μεσσία Τσίπρα(που δεν έχει τσίπα) να τους σώσει.

Και έφτασε η κορύφωση της ελπίδας με το δημοψήφισμα. Και διαχωρίστηκαν τα πράγματα ταξικά.
Από δω αυτοί που δεν έσκυβαν το κεφάλι, από κει αυτοί που ήθελαν να σκύψουν το κεφάλι οι μικροί και οι μικροί που το είχαν ήδη σκυμμένο.

Χέστηκε ο μικρός πάνω του, που τσίπα δεν έχει πάνω του, και την ίδια ακριβώς νύχτα έγινε δηλωσίας. Βλέπεις είναι πιο εύκολο να είσαι επαναστάτης του κώλου αλλά όταν σε βάζει μπροστά ο Λαός να ηγηθείς... κακάκια.

Και υπέγραψε ο ξεφτιλισμένος τα πάντα. Και τα υπέγραψε όταν ο Λαός είχε αποδείξει ότι άντεχε τα πάντα. Αλλά δεν άντεχε αυτός.

Τώρα, όπως από καιρό είχε κανονίσει το σύστημα, και αφού έφτιαξε ένα προσωπείο αστικό, θα ηγηθεί του Άδωνη, του υπαλλήλου του Μπόμπολα και του Mπενύτο, έχοντας αντί Παγκάλου Φϊλη - το ίδιο είναι.

Αποδείχθηκε ο Τσίπρας, και οι συν αυτώ, και όσοι του απομείνουν να τον στηρίζουν, στυγνός αμοραλιστής, οπορτουνιστής του κερατά. Ξεφτίλας και ξεφτιλισμένος.

Κουνά το δάχτυλό του ο Άδωνις στα κανάλια πόσο δίκιο είχε και καλωσορίζει το Συριζα στην πραγματικότητα. Η μόνη πραγματικότητα που πάει ο Συριζα και ο Τσίπρας είναι η τελευταία έξοδος.

Περπάτημα στο δρόμο χαλαρά τέλος.

Όσο για τα υπόλοιπα, όσοι πολίτες συνεχίζουν την ξεφτίλα να ψάχνουν για μεσσία, όλο και κάποιον θα φτιάξει το σύστημα. Άλλοι θα πάνε στη ΧΑ, γιατί το μυαλό τους είναι σκατά και άλλοι απογοητευμένοι θα κάτσουν σπίτι τους να βλέπουν TiBi.

Η ελπίδα θα μείνει σε όσους από μας ξανακατεβούν στο δρόμο για να ρίξουν ακόμη μια μνημονιακή κυβέρνηση. Στο ελικόπτερο χωράνε 3, ΓΑΟ, Σα(χλα)μάρας και (δεν έχω)Τσίπρα(πάνω μου).
Ο Φιλης που θα μπει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας