Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

No news good news... Κλαυθμοί και οδυρμοί


Δημοκρατία των αντιπροσώπων
ο υπουργός παιδείας χαιρετίζει την απόφαση της ΟΛΜΕ

Ακόμη μια φορά, αλλά με τον πλέον εμφατικό τρόπο, καταδείχτηκε πόσο δημοκρατία είναι η αντιπροσώπευση!!!
Μετά από πάρα πολλά χρόνια υπήρξε μαζική συμμετοχή της βάσης σε συνδικαλιστικό φορέα και μάλιστα πανελλαδικά.
Κάτω από το κλίμα της τρομοκρατάς, του εκχυδαϊσμού, της παραπληροφόρησης και της κατασυκοφάντησης από τα ΜΜΕ και με την απειλή της απόλυσης λόγω της επιστράτευσης που αποφάσισε η τρικομματική κυβέρνηση της Νέας Δικτατορίας – πριν καν κηρυχτεί απεργία – πάνω από 95% των καθηγητών αποφάσισαν να αγωνιστούν. Να αγωνιστούν όχι να απεργήσουν.
Να αγωνιστούν για τους ίδιους, για τους υπόλοιπους δημόσιους υπάλληλους, για τη δημόσια παιδεία, για το μέλλον ατού του τόπου που βουλιάζει όλο και πιο βαθιά στον οχετό του εκπροσώπου ΜΜΕ και αποβλάκωσης Άδωνι.
Και μια ελπίδα φάνηκε στη μερίδα του λαού – γιατί ποτέ δεν είναι όλος και ίσως ποτέ το μεγαλύτερο μέρος του – που είδε επιτέλους μια ρωγμή να πηγαίνει να δημιουργηθεί στο φράγμα της αποχαύνωσης και αυταρχισμού. Μια ρωγμή που θα ήταν αρκετή, συν τω χρόνω, να ενεργοποιήσει και ενώσει τις δυνάμεις εκείνες που είναι από καιρό έτοιμες, Ιούνης 2011 – Φλεβάρης 2012, να βγουν μπροστά και να στηρίξουν.
Μια τέτοια ρωγμή θα ήταν αρκετή για να ξεχυθεί η οργή σαν χείμαρρος.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, που δεν έχει κάνει εκλογές σε πρωτοβάθμιο επίπεδο και έτσι οι μΠΑτΣΟΚΟΙ διοικούν ακόμη το σάπιο συνδικαλισμό που έχτισαν οι ίδιοι, δεν θα μπορούσαν να στηρίξουν κάτι τέτοιο και τελικά ούτε η ίδια η ΟΛΜΕ.
Και έτσι οι πρόεδροι-αντιπρόσωποι πρόδωσαν μια ακόμη ευκαιρία για να ξετυλιχτεί ένας αγώνας. Κατάφεραν και αυτοί να απογοητεύσουν ώστε να μη φαίνεται καμιά ελπίδα αλλαγής πορείας. Και το έκαναν αυτό κυριολεκτικά πραξικοπηματικά αφού πήγαν ενάντια στην θέληση και βουλή της βάσης τους.


Κλαυθμός και οδυρμός

Μερικά πράγματα δεν είναι τυχαία. Μετά τη δημοκρατική διαδικασία να γράψει η ηγεσία των ΕΛΜΕ στα παπάρια της τη θέληση της συντριπτικότατης πλειοψηφίας της βάσης και να ακυρώσει την αποφασιστικότητα για πάλη και αγώνα που επέδειξαν με γενναιότητα οι καθηγητές ήρθε το κερασάκι της ΓΣΕΕ. Με πρόεδρο το μΠΑτΣΟΚο Παναγόπουλο, που είναι εκεί για να κρατά το συνδικαλισμό σε κώμα – και κάνει καλή δουλειά – η ΓΣΕΕ διοργανώνει ανούσιες συγκεντρώσεις στην πλατεία Κλαυθμώνος με 4ωρες στάσεις εργασίας, ώστε να μη πατά κανένας. Παράλληλα αρνείται να συνδράμει την ΟΛΜΕ με απεργία την Παρασκευή, 1η μέρα των πανελληνίων εξετάσεων.
Και εδώ βέβαια το σχέδιο είναι μελετημένο. Αν στη ΓΣΕΕ υπήρχαν άνθρωποι που δεν ξεπουλιόνταν τότε θα έτριζαν τα μάρμαρα στις πορείες.  Θα υπήρχε σύγκρουση μέχρι την τελική πτώση των δωσίλογων και των τοκογλύφων.
 Αντιθέτως! Για να εμπεδώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι ότι ο αγώνας είναι μάταιος τους πάνε στην Κλαυθμώνος, εκεί που κάποτε άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι έκλαιγαν και οδυρόταν που έχαναν της δουλειές τους.

Απορία ψάλτου βηξ
Εμένα πάντως μου μένει η απορία για την κλίση των βαθμών της ξεπουλημένης:
Ξεπουλημένη
Πουτάνα
ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ ή ΟΛΜΕ

Α, ρε! Αλήτες λέρες εργατοπατέρες


Η ζωή στη λίστα του μάρκετινγκ

Μεγάλο μάρκετινγκ η ιστορία της Αντζελίνας Τζολύ. Περιορίζει στο 5% όταν έχεις αφαιρέσει και τα 2 στήθη επειδή υπάρχουν πιθανότητες!!!! Αυτό σημαίνει ότι μπορεί ποτέ να μην εκδηλωθεί!!! Αυτό δεν είναι επιστήμη, είναι μπαρμπούτι. Γιατί να μην αφαιρέσεις και τα 2 στήθη χωρίς καμιά εξέταση; Πάλι στα ίδια ποσοστά θα είσαι.

Πλήρωσε γενετικές εξετάσεις, πλήρωσε αφαιρέσεις, πλήρωσε εμφυτεύματα για στατιστικούς λόγους. Ενώ με τις εξετάσεις, μαστογραφία, επισκεψη και ψηλάφηση από το γιατρό μπορείς να το προλάβεις 100% χωρίς να έχεις αφαιρέσει και τίποτα!!!!
Στατιστική η ζωή μας, αριθμοί η ζωή μας, για να μας χωράνε κάτι νούμερα στις μελέτες του μάρκετινγκ..!

Dio, Stand up and shout

Με ένα τραγούδι αφιερωμένο σε όλους μας “Σήκω πάνω και φώναξε» 

It's the same old song
You've gotta be somewhere at sometime
And they never let you fly
It's like broken glass
You get cut before you see it
So open up your eyes

You've got desire
So let it out
You've got the power
Stand up and shout
Stand up and shout

You've got wings of steel
But they never really move you
And you only seem to crawl
You've been nailed to the wheel
But never really turning
You know you've got to want it all

You've got desire
So let it out
You've got the power
Shout it out
Stand up and shout it out
Stand up and shout

You can shout

You are the strongest chain
And you’re not just some reflection
So never hide again

You are the driver
You own the road
You are the fire
Go on explode
You've got desire
So let it out
You've got the power
Stand up and shout
Stand up and shout
Stand up and shout

You gotta shout
You gotta shout
You gotta shout
You gotta let it out
Shout, shout, shout

Stand up and shout
Shout, shout, shout
Shout, shout, shout
Stand up and shout


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην καταπιάνεσαι με όλα τα θέματα. Στο συγκεκριμένο πέφτεις παρασάγγες έξω, δογματικά σκεφτόμενος...

Πέραν των άλλων, η κίνηση της Τζολή ενισχύει της σημασία της προληπτικής μαστεκτομής και από-στιγματίζει τις μαστεκτομηθείσες γυναίκες. Η προβολή νόσων και θεραπειών από celebrities είναι, καλώς ή κακώς, άριστος τρόπος απομυθοποίησης και από-στιγματισμού ανθρώπων και καταστάσεων.

(Μπορείς να διαγράψεις το σχόλιό μου μιας και διαφωνεί με την άποψή σου. Τη στρατευμένη σου άποψη που παραμορφώνει την πραγματικότητα στο δογματικό ζητούμενο).

Ανώνυμος είπε...

Η προληπτική ιατρική (μαστογραφίες κλπ) ΔΕΝ είναι 100% αποτελεσματική. Επίσης η γυναίκες φορείς του γονιδίου είναι μάταιο να υποβάλλονται σε τόσες εξετάσεις για κάτι που πιθανότατα θα εμφανίσουν και που μπορεί να είναι αργά ακόμα και όταν το ανιχνεύσουν (λόγω επιθετικής μορφής, ακόμα και αν κάθε χρόνο κάνουν εξετάσεις). Η διπλή μαστεκτομή συστήνεται λόγω του μικρότερου συνολικού κόστους, αλλά κυρίως λόγω της ελαχιστοποίησης του πολύ υψηλού ρίσκου και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής.

(Μερικές φορές δεν χρειάζεται επιστράτευση, όταν υπάρχει ήδη "ιδεολογική" στράτευση).

Συνολικές προβολές σελίδας