Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

"Τα περί δημοκρατίας τα χορτάσαμε"

*χύσιμο αίματος για την προστασία της δημοκρατίας
Μετά τα γεγονότα, όπου αναρχικοί ανέβασαν την κοκκινόμαυρη σημαία και οι μπάτσοι προπιλάκιζαν τον πρόεδρο της ΕΦΕ (ένωση φωτορεπόρτερ Ελλάδας) η ΕΦΕ έβγαλε μια ανακοίνωση που καταδικάζει τη συμπεριφορά αυτή. 

Σε αυτή την ανακοίνωση η ένωση μπάτσων, δωσίλογων και λοιπών καθαρμάτων απάντησε με μια ανακοίνωση που περιείχε τη φράση "Τα περί δημοκρατίας τα χορτάσαμε" 
Χόρτασαν οι μπάτσοι τα περί δημοκρατίας και τα τα "επί 35 χρόνια τα μεγάλα λόγια".

Νοσταλγούν προφανώς τα πριν 35 χρόνια τα λόγια περί γύψου και "κομμουνιστικής απειλής".
Τότε που στο κάτω κάτω δεν τους έδινε απλώς το ελεύθερο η εξουσία να αυθαιρετούν. Ήταν η εξουσία οι ίδιοι.
Ακολουθούν οι ανακοινώσεις:


ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 24 Απριλίου 2013
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ,
ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ!
Άλλη μια επίθεση κατά των ανθρώπων του Τύπου, αυτή τη φορά κατά φωτορεπόρτερς από αστυνομικές δυνάμεις, σημειώθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια της κάλυψης των γεγονότων που εξελίχθηκαν νωρίς το μεσημέρι στα Προπύλαια, με τα επεισόδια ομάδας του εξωκοινοβουλευτικού χώρου και αστυνομικών δυνάμεων των ΜΑΤ.
Συγκεκριμένα, o Πρόεδρος της ΕΦΕ Μάριος Λώλος και η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη υπέστησαν επιλεκτικά εκφοβισμό, αστυνομικό έλεγχο και λεκτικές απειλές, από τον επικεφαλής διμοιρίας των ΜΑΤ – παρόλο που γνώριζε την ιδιότητά τους και με εντελώς ανυπόστατες και προσχηματικές αιτιάσεις – μπροστά στα μάτια των λοιπών έκπληκτων συναδέλφων τους αλλά και πολιτών, παρεμποδίζοντάς τους να ασκήσουν το επάγγελμά τους, που δεν είναι άλλο από την Ενημέρωση.
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, καταδικάζει απερίφραστα το παραπάνω περιστατικό, θεωρώντας ότι πρόκειται για ευθεία βολή κατά της ελεύθερης δράσης του Τύπου, τονίζοντας παράλληλα ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας εκφοβισμού των λειτουργών της ενημέρωσης με στόχο τον περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης και της χειραγώγησης της ελεύθερης πληροφόρησης των πολιτών.
Οι επιθέσεις αυτές από οποιαδήποτε κέντρα και αν προέρχονται επιχειρούν να φιμώσουν και να χειραγωγήσουν τον Τύπο. Η αντίδραση θα πρέπει να είναι άμεση, γιατί ενέργειες σαν και αυτή πλήττουν τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία.
Η Συντονιστική Επιτροπή δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου δεν τρομοκρατούνται, δεν φιμώνονται και θα συνεχίσουν να ασκούν το λειτούργημά τους. Η δημοκρατία δεν απειλείται, όσο αντιστεκόμαστε στην ασυδοσία της εξουσίας και στους κατασταλτικούς μηχανισμούς που αυτή αυθαίρετα και βίαια προσπαθεί να επιβάλλει.
Καλούμε τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τις αρμόδιες αρχές να πάρουν θέση και, ως οφείλουν, να καταδικάσουν απερίφραστα το απαράδεκτο γεγονός, προασπίζοντας το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση, την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ


Η απάντηση των αστυνομικών (τα σχόλια δικά μου)

Με αφορμή το επεισόδιο στα Προπύλαια μεταξύ φωτορεπόρτερ με επικεφαλής διμοιρίας της Υ.Α.Τ.(*πρόκειται για εκείνες της ευδειδείς και ευαγείς μονάδες που φέρουν γκλόμπ και ανοίγουν τα κεφάλια όποιποιου προσπαθεί να κερδίσει μια αξιοπρεπή ζωή. Είναι οι μονάδες που ποτέ δεν κυνηγούν κακοποιούς και δενέχουν σκοπό την προστασία του πολίτη)  η Ένωση μας επισημαίνει τα παρακάτω:
1.Αλήθεια, ποιος έχει δώσει το δικαίωμα στον οποιοδήποτε φωτορεπόρτερ να φωτογραφίζει και να δημοσιοποιεί όπου και όποτε θέλει πρόσωπα χωρίς την άδειά τους(είναι βασική αρχή της Δημοκρατίας η ελευθερία της καταγραφής των δράσεων της εξουσίας ώστε να καταγράφονται οι αυθαιρεσίες της, πράγμα που δεν θέλουν οι συγκεκριμένοι).
2.Από πότε ισχύει ότι οι φωτορεπόρτερ δεν υποχρεούνται να υπόκεινται σε Αστυνομικό έλεγχο; Μήπως τους εξαιρεί ο Νόμος; Μήπως διαφέρουν σε κάτι από τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες(εννοούν ότι είναι θεμιτός ο εκφοβισμός αυτών που καταγράφουν ώστε να κάνουν την πάπια);
3.Είναι προφανές ότι Αστυνομικό έλεγχο κάνουν σύμφωνα με το Νόμο οι Αστυνομικοί και όχι οι φωτορεπόρτερ, άρα αστόχησαν στο να ζητήσουν τα στοιχεία του επικεφαλής της διμοιρίας(σύμφωνα και με το νόμο και με κάθε ηθική προσέγγιση ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ πολίτης μπορεί και υποχρεούται να γνωρίζει τα στοιχεία αυτού που τον ελέγχει. Γι' αυτό άλλωστε υποχρεούνταινα φέρουν ι ατυνομικοί σε εμφανές σημείο τον κωδικό τους ευδιάκριτα . Η ανωνυμία εξάρει την αυθαιρεσία).
4.Η προτροπή τους προς τον Υπουργού Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να καταδικάσει το «απαράδεκτο γεγονός» του Αστυνομικού ελέγχου μας αφήνει παγερά αδιάφορους(Εδώ είναι προφανές ότι ο skinhead υποργός έχει λύσει τα λουριά τους και έχει διατάξει 'πάρτους όλους').
Τέλος ας γνωρίζουν ότι τα περί Δημοκρατίας τα χορτάσαμε(καιρός να επιβάλουμε το φασισμό μας) καθώς και τα επί 35 χρόνια μεγάλα λόγια(Τι καλλίτερα που ήταν τότε, πρν το 1974). Τη Δημοκρατία τη στηρίζουμε καθημερινά με το αίμα μας(το αίμα από τα κεφάλια των πολιτών που ανοίγουμε, του Μάριου Λώλου που δυστυχώς δεν έβαλε μυαλό όταν του ανοίξαμε το κρανίο, της δημοσιογράφου που συνεχίζει να μιλά παρόλο που της σπάσαμε τα δόντια και εκείνου που ακούει τη κάνουμε ενώ του στερήσαμε την ακοή) και όχι με ανέξοδες κορώνες(ευθεία αναφορά στη μοναρχία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας