Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Αλήτες είναι...


*Έχετε τρελαθεί τελείως;

Με αφορμή το άρθρο μου "Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί... το μουνί της μάνας τους" κάποιοι, ειδικά κάποιες, μου την έπεσαν για την "αλήτικη" φρασεολογία μου.
Ακόμη είπαν ότι προωθώ την αντίληψη των βαρβάρων που θέλουν να βιάζουν και να σκοτώνουν τις γυναίκες και εν γένη είναι σεξιστικό το σχόλιό μου.

Θα ήθελα να δηλώσω ευθαρσώς ότι
α. Δεν ανακαλώ διότι η φρασεολογία του σχολίου μου εκφράζει και τα χυδαία αποτρόπαια γεγονότα που συμβαίνουν, την δική μου οργή αλλά και μεταφέρει την φόρτιση που είχα και επιθυμούσα να εκφράσω και να μεταφέρω.

β. Φαντάζομαι ότι αν έλεγα "Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί... την κωλοτρυπίδα του πατέρα τους" δεν θα είχαν πρόβλημα αφού δεν βρίζω τη "γυναίκα" λες και ο σκοποθεσία του άρθρου μου ήταν να προσβάλω και να βρίσω τις γυναίκες και όχι τα γουρούνια που πετάνε χημικά στα παιδιά.

γ. Η ερμηνεία που δίνει ο καθένας στις λέξεις έχει να κάνει με την δική του ψυχοπαθολογία, τις ελλείψεις και τα ελλείμματά του και ίσως τις ονειρώξεις του και δεν με νοιάζει τι άλλο. Το άρθρο ήταν σαφές και χρησιμοποιεί τους συμβολισμούς και τις εκφράσεις ι. που ήδη υπάρχουν στο συλλογικό ασυνείδητο ιι. στους συμβολισμούς αυτού που θέλεις να πλήξεις όσο πιο δυνατά μπορείς με την λεκτική βία που δύνεσαι να ασκήσεις από κει που είσαι.

δ. Θα μπορούσα να εκφράσω την οργή μου με δύο τρόπους έναν πολιτικώς ορθό όπως πχ
ι. "Σήμερα δυνάμεις καταστολής έδρασαν στην πόλη της Ιερισσού με απαράδεκτο τρόπο και με πρόσχημα την εξιχνίαση της επιδρομής στις εγκαταστάσεις του ορυχείου 
(μια πράξη βίας που καταδικάζω απερίφραστα).
Απρόκλητα οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι δέχτηκαν ασύμμετρη χρήση χημικών που έφτασε να εκτραχυνθεί τόσο ώστε να πέσουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου της περιοχής με αποτέλεσμα να προκληθεί συνωστισμός στις εξόδους των τάξεων και να υπάρξουν λιποθυμικά επεισόδια μεταξύ των μαθητών. 
Θα θέλαμε να προειδοποιήσουμε με όλους τους τόνους (σ.σ. ας φανταστεί ο αποδέκτης όλους τους τόνους) ότι τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες από την κοινωνία και δεν προάγουν το διάλογο για λύση. Αυτοί που τα υποκινούν όλα αυτά θα μας βρουν απέναντί τους"

ιι. "Θα ήθελα να νιώσει για μια στιγμή αυτός που πέταξε χημικό μέσα, δίπλα ή κοντά σε σχολείο, που τρομοκρατεί παιδιά δεκαπέντε ετών, που βαράει ανυπεράσπιστες γυναίκες που παλεύουν για τη ζωή των παιδιών τους, που στέκεται εκεί μέσα στην ανωνυμία της κουκούλας ενός παρακράτους που ξεπουλά τα πάντα και τους πάντες τον τρόμο που σπέρνει ο ίδιος θεατρινίζοντας τον άντρακλα. Έναν τρόμο από το δικό του όπλο που η κάννη του θα εισχωρήσει βίαια γεμίζοντας το στόμα του  - όπως έκαναν ο ίδιος ή οι συνάδελφοί του - και θα περίμενε την εκσπερμάτιση μολυβιού και μπαρουτιού για να βάψει το έδαφος πίσω του με το αίμα και τα μυαλά του. Μόνο αυτός ο τρόμος ίσως τον έκανε να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς κάνει ο ίδιος στους συνανθρώπους του". 


Σε καμία περίπτωση, και νομίζω ότι είναι προφανές από κάθε εχέφρονα άνθρωπο, δεν θίγω σε καμιά εκδοχή των κειμένων ούτε την έννοια του "άντρα", ούτε της "γυναίκας", αλλά το ανδρείκελο που με μίσος επιτίθεται στους συνανθρώπους του άνανδρα - γαμώτο... και άλλο σεξιστικό σχόλιο - κουκουλωμένος και με όλη την κρατική ισχύ -νομική και υλική- στο πλευρό του.

Τέλος όσο αφορά τον χαρακτηρισμό "αλήτικο" το έχει λύσει ένα σύνθημα του δρόμου 
- παραφρασμένο για την περίπτωση - 

Κάποιοι λένε τις λέξεις αλήτες
Αλήτες είναι τα ΜΑΤ και οι ασφαλήτες

3 σχόλια:

Αριστείδης είπε...

Σε "παρακολουθώ" από τότε που με "παρακολουθείς".
Ούτε η γλώσσα σου με σοκάρει ούτε τίποτε.
Μερικά που γράφεις δεν μου γουστάρουν, αλλά ώρες-ώρες δεν μου γουστάρουν ούτε αυτά που γράφω εγώ!
Να θεωρήσεις αυτό το "σχόλιο" ως μήνυμα συμπαράστασης.
Πρέπει να λες ό,τι θες, όπως και όποτε θες.
Ακόμη και αν είσαι σε βρασμό ψυχής.
Εδώ απειλείται η ζωή μας, η φυσική μας υπόσταση...

kopria είπε...

Έτσι νιώθω και γω... Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

At that time, I was a very ordinary promoter at
a small company, of course, I earned not much money which was just enough to support myself.

Known by Argentineans as Salta la Linda (Salta the Fair)
this bustling city is a fine mix of the old and new, where European
café culture and fine colonial architecture interacts daily with a central American flair for art and living; creating an ever-changing
personality and identity for this entertaining city which,
as of yet, has been little altered by the tourism wave. The most common injury experienced by accident victims is whiplash.
Michael has done his stint and it should be left to rest.
You must be introduced with a display screen with several alternatives one particular of which will be safe mode with
networking.

Here is my web-site operettas

Συνολικές προβολές σελίδας