Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Τρεις κι εξήντα


Πριν 3 χρόνια θυμάμαι στη Σπάρτη ένα ζευγάρι φίλων, εφοριακοί και οι δύο, να μου λένε ότι το 2007 - κυβέρνηση Κωστάκη Καραμανλή με υπουργό οικονομικών τον Αλογομούρη.... εμ! Αλογοσκούφη - ένας συνάδελφός τους είχε προσέξει ότι πάνω στις αποδείξεις σύνταξης ανέγραφε ότι η ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη από το Ελληνικό δημόσιο ήταν 360 ευρώ.
Όταν ρώτησε τον διευθυντή του τι σημαίνει αυτό, εκείνος του είπε ότι είναι τυπικό θέμα.

Στην προεκλογική εκστρατεία του 2009 ο Διάκενος ή GAP φώναζε με στόμφο από το μπαλκόνι ότι εγγυάται ελάχιστη σύνταξη 360 ευρώ. Τα ζώα από κάτω χειροκροτούσαν χωρίς να ξέρουν ότι ήταν ήδη εγγυημένη στο ποσό που υποσχόταν και χωρίς να καταλαβαίνουν ότι εκεί σκόπευε να τους οδηγήσει.

Σήμερα με Σαμαρά πρωθυπουργό και Στουρνάρη υπουργό οικονομικών η εθνική σύνταξη ανακοινώνεται στα 360. Όχι η ελάχιστη.. η εθνική. Πάνω εκεί κάποιοι θα παίρνουν το κατιτίς παραπάνω με τα βαρέα τους ή τα χρόνια τους κλπ.

Εκεί βέβαια θα πάει και ο βασικός μισθός... "όπως Πορτογαλία" που λέει η Μέρκελ, και βλέπουμε γιατί υπάρχει και η Βουλγαρία και κάτω από εκεί η Λετονία.
Δεδομένου ότι στην Βουλγαρίαη κυβέρνηση παραιτήθηκε και στην Πορτογαλία βγαίνουν στους δρόμους 1.500.000 τότε σύντομα, εδώ στη χώρα των τιμημένων γηρατειών που φοβούνται μη και δεν έχουν καθόλου σύνταξη και των περήφανων νιάτων που προτιμάνε τον καναπέ από το δρόμο μάλλον ο μισθός θα γίνει τελικά τρεις και εξήντα (360) και ευχαριστημένοι θα είμαστε, που μείναμε στο ευρώ). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας