Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Απλά και αναλογικά


Ζήτημα απλής αναλογικής έθεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, κατά την εισήγησή του στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος τονίζοντας ότι «αποτελεί πλέον μία απαραίτητη και ώριμη επιλογή».
Στελέχη από το ηγετικό επιτελείο της ΔΗΜΑΡ παρουσιάζουν την πρόταση για την καθιέρωση απλής αναλογικής(...) ως σύμφωνη με την ανάγκη διαμόρφωσης κυβερνήσεων συνεργασίας μακράς πνοής, κάτι που όπως λένε στην Αγ. Κωνσταντίνου, (...)
πηγή in.gr


Απαραίτητη η απλή αναλογική ώστε να μην πάρει ο ΣυΡιζΑ το μπόνους των 50 εδρών, που πήρε 2 φορές (6 Μάη και 17 Ιούνη) η κυβερνητική συνεταίρος του κυρ Φώτη ΝΔ και να ξανακυβερνήσει υπεύθυνα (για τους τοκογλύφους) και αριστερά (για τους χαχόλους ιθαγενείς).
Πονηρός ο κυρ-Φώτης.
Κύριε Κουρέλη γιατί δεν το ζητήσατε από πριν; Αλλά έχεις άξιο συμπαραστάτη τον Bennito που κανονίζει νόμους και Σύνταγμα, - περί ευθύνης υπουργών, περί τύπου, εκλογικούς νόμους. Είναι άλλωστε ειδικός στο να μετατρέπει το νομικό πλαίσιο σε κωλόχαρτο και την κενολογία σε στόμφο. Ιδέα δικιά του μου φαίνεται πάντως. Έχει αυτό το διεστραμμένο μακιαβελικό που του πάει...

ΥΓ Κοίτα που ένα πάγιο αίτημα της αριστεράς θα το στρέψουν εναντίον της. Είναι ενδιαφέρον να δούμε τις αντιδράσεις από το ΣυΡιζΑ που από τη μια ήταν πάγιο αίτημα η απλή αναλογική, από την άλλη με την εφαρμογή της θα στερήσει μια κυβέρνηση από την αριστερά και -με πολλές επιφυλάξεις- από το λαό.

2 σχόλια:

πρκλς είπε...

Διαχρονικά είναι γελοία η στάση της αριστεράς απέναντι στην απλή αναλογική.
Ψάξε λίγο την ιστορία τότε που η αριστερά πήρε μέρος σε κυβέρνηση (κυβέρνηση Τζανετάκη), όταν όόόλες οι τάσεις της αριστεράς (με πρώτο-πρώτο το ΚΚΕ) απεφάνθησαν πως η απλή αναλογική είναι κακό πράγμα διότι θα εμποδίσει την αυτοδυναμία της δεξιάς.
Ε, σε εκείνη την κυβέρνηση, υπουργός δικαιοσύνης ήταν ο Κουβέλης και είπε ένα βροντερό "όχι" στην απλή αναλογική.
Τώρα είδε το φως το αληθινό.
Γάμα τα, δηλαδή.

kopria είπε...

Με κεφαλαία γράμματα

Συνολικές προβολές σελίδας