Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ο μεγάλος υποκριτής χούλιγκαν (the great Pretender-ης hooligan)


"Ενα παιδί  που μουντζώνει τους επισήμους στις παρελάσεις λέει ελάχιστα πράγματα για το ίδιο το παιδί. Ακόμη λιγότερα λέει για τους επισήμους ή για την Πολιτεία που εκπροσωπούν.
 Αντιθέτως,  λέει πολλά για το σπίτι του παιδιού, τους γονείς του, το σχολείο του, τους δασκάλους του.
 Διότι  σίγουρα μουντζώνουν κι αυτοί. Και ακόμη πιο σίγουρα έχουν πείσει το παιδί ότι μεγαλώνει σε μια κοινωνία που αξίζει μόνο τη μούντζα του."
Θα μιλήσει ο μεγάλος υποκριτής Pretenderης. Ο επί πληρωμή ηθικολόγος του πιο ανήθικου συστήματος. Αυτός που τα αφεντικά του συναντιούνται κρυφά με τον διαπλεκόμενο, δωσίλογο, προδότη πρωθυπουργό και μετά τον πληρώνουν αδρά να δικάζει από οθόνης ή από εφημερίδας. Με την πένα του να στάζει φαρμάκι για κάθε έντιμη στάση.
Έντιμη είναι η στάση βέβαια που θα σταθεί απέναντι στην αδικία. Θα αντισταθεί στη λαίλαπα που σαρώνει τον λαό. Θα σηκώσει το ανάστημά του (και τη μούντζα του) απέναντι στην ωμή κρατική βία. Την βία που ασκείται με το βιασμό της καθημερινότητας του μέσου πολίτη. με τη βία της καταβαράθρωσης του μέλλοντος των νέων.
Περήφανα, ηρωικά και με συνείδηση σηκώνει τη μούντζα του απέναντι στο επίσημο κατεστημένο που μεθοδευμένα αποσάθρωσε τη χώρα και τις συνειδήσεις, με όπλα ύπουλα και δόλια. Εξαγορά συνειδήσεων, χρηματισμοί, και φερέφωνα μεγαλόσχημα επί χρόνια παρασιτούσαν πάνω στο πετσί μας. Πρωτοστατούντες αυτών, εμπροσθοφυλακή της προπαγάνδας και ενσυνείδητοι αποδομητές της σκέψης του λαού οι τηλεπαραθυροδημοσιογράφοι. Μισθοφόροι και χωρίς ενδοιασμούς.
Και έρχεται ο χούλιγκαν, ο μπουκαλορίπτης, ο ατιμώρητος οπαδός της βίας να μιλήσει για το σπίτι του παιδιού που με καμάρι περισσό τους μουντζώνει. Είναι επικίνδυνη αυτή η μούντζα. Έπαιξε στα κανάλια και την είδαν όλοι. Ήταν σταθερή και περήφανη. Ήταν η απόλυτη περιφρόνηση σε όσους στεκόταν εκεί και ότι σάπιο εκπροσωπούσαν. Ήταν κίνδυνος για το σύστημα που στηρίζει ο Pretenderης και που τον αμείβει πλουσιοπάροχα για να γράφει εναντίον ανθρώπων που κάποτε θα επωμιστούν τα βάρη που φορτώνουμε τη χώρα τώρα. Και τα λέει αυτά ένας χούλιγκαν. Η γελοιότητα στο μεγαλείο της. Αυτός που πετάει μπουκάλια στα γήπεδα μιλά για αυτούς που αγωνίζονται για το αύριο της χώρας.
Αυτό που λέει για το παιδί είναι ότι έχει καταλάβει τι κατακάθια κυβερνούν. Αυτό που λέει για το σπίτι του είναι ότι δεν έχει οσφυοκάμπτες γονείς που θα έγλειφαν για μια δουλίτσα, έστω και την πιο απεχθή, ας πούμε του έμμισθου προπαγανδιστή. Αυτό που λέει για τον λαό που επικροτεί είναι ότι θα αντισταθεί και η αντίσταση σχηματοποιείται και αυτό το φοβάται το σύστημα, οι εκπρόσωποί του και εσύ που πληρώνεσαι από αυτούς.
Θα έπρεπε να ντρέπεσαι Pretenderη. Και οι ναζί θα έλεγαν τα ίδια, την ώρα που είχαν εκτελέσει ανθρώπους και κάψει χωριά. Τέτοια παλικάρια θα αντιστεκόντουσαν. Κάτι άλλοι θα έριχναν μπουκάλια αν θα έχαναν οι ομάδες του κατακτητή, που σίγουρα θα υποστήριζαν σε αγώνα.


ΥΓ Φαντάζομαι ότι στο σπίτι σου Pretenderη η ρίψη μπουκαλιών του ενός στον άλλον θα ήταν συχνή και έμαθες ότι μεγάλωσες σε μια κοινωνία που αξίζει μόνο να της ρίχνεις μπουκάλια!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

This could cause them to grow less, flower less, and maybe even die.
Cypress mulch has organic compounds that are allelopathic.
Sure, you had your occasional exception that stupidly borrowed from the local loan shark,
but most learned to live on less.

Feel free to surf to my web page :: mulching

Ανώνυμος είπε...

In the US, we still express this as cubic inches, feet, or
yards. Also, keep in mind that the ingredients for the mix should be bought from a home improvement store to insure quality.
Flawless Flooring's polished concrete floor product boasts durability and decorative seamless surfaces made mainly from epoxy and polyurethane materials.

Συνολικές προβολές σελίδας