Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ανοιχτή επιστολή στον Γιώργο

Αγαπητέ Γιώργο,
Επέτρεψέ μου να σου μιλάω στον ενικό διότι δεν έχουμε και μεγάλη διαφορά ηλικίας. Επίσης εσύ μπορεί να είσαι πρωθυπουργός αλλά εγώ λούζομαι όσα αποφασίζεις ή/και κάνεις. Άσε που πληρώνεσαι από τους φόρους που πληρώνω.
Τώρα που το ξανασκέφτομαι μάλλον εσύ και όλη η κυβέρνηση πρέπει να μιλά σε μένα και στον κάθε πολίτη στον πληθυντικό.
Αλλά ας συνεχίσουμε από κει που μείναμε.

Λοιπόν Γιώργο (το αγαπητέ είναι περιττό και μάλλον υποκριτικό), τα πράγματα είναι πολύ άσχημα εδώ έξω, στον πραγματικό κόσμο.
Εσύ μπορεί να εξυπηρετείσαι ακόμη κι από υπηρετικό προσωπικό, δεν φοβάμαι για τις καμαριέρες – δεν το χεις όπως ο φίλος σου και σύντροφός σου Στρος Καν, αλλά εδώ η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Η Θησέως και η Σιβιτανίδου και η Δαβάκη (οι οδοί αυτοί, επειδή ξέρω ότι δεν τις γνωρίζεις, είναι στην Καλλιθέα) που ήταν μια από τις μεγαλύτερες αγορές στην Αθήνα τείνουν να γίνουν νεκροταφεία άδειων καταστημάτων με ταφόπλακα ένα ματωμένο ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ. Δεν ενοικιάζεται όμως. Μόνο ξενοικιάζονται.

Για την ανεργία δεν σου λέω τίποτα. Το μόνο που αυξάνεται πιο γρήγορα είναι η κατάθλιψη. Αν αναρωτιέσαι τι είναι κατάθλιψη δες το λεξικό. Κάθε μέρα υπάρχουν αυτοκτονίες που σχετίζονται με την κρίση που έφερες. Ναι, ναι-εσύ την έφερες και μην διαμαρτύρεσαι. Αλλά ας μην βιαζόμαστε θα στο αναλύσω παρακάτω αυτό. Το χω ξανακάνει αλλά ή δεν το είδες ή δεν το κατάλαβες (υπάρχει και τρίτη επιλογή που θα αναφέρω πιο κάτω).

Και υπέγραψες το Μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση. Ήθελα να ήξερα δεν είπαν στον σύντροφο Στρος που να βάζει το πουλί του και σε σένα την υπογραφή σου;
Ρε συ Γιώργο παραιτηθήκαμε οριστικώς και αμετάκλητα από την κυριαρχική μας ασυλία έναντι των δανειστών μας; Και είμαστε η πρώτη χώρα που το κάνει αυτό Γιώργο; Χωρίς να ενημερώνεται κανείς; Η βουλή; Το υπουργικό; Ο λαός πρωτίστως;

Γιώργο θα στο πω κι ας μου κρατήσεις μούτρα. Δεν είσαι δημοκράτης φίλε. Αν ήσουν θα έθετες το θέμα σε δημοψήφισμα. Σε ξεπερνά το θέμα Γιώργο. Αφορά τα παιδιά μας. Όχι τα δικά σας, τα δικά σου. Τα έχεις εξασφαλισμένα εδώ και καιρό. Για τα παιδιά τα δικά μας μιλάω. Των κοινών θνητών, τα παιδιά τα δικά μου. Ποιος σου είπε ρε Γιώργο ότι είχες δικαίωμα να μας χώσεις σε αυτόν τον κυκεώνα που δεν θα βγούμε ούτε σε εκατό χρόνια. Ποιος σου είπε να υπογράψεις εκ μέρους μας;

Εγώ δεν σε ψήφισα Γιώργο, δεν σε πίστευα όταν διερύγνυες τα ιμάτιά σου ότι «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ». Και ενώ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ» έρχεσαι τώρα με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2, αφού προηγήθηκαν το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1, ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1α,  ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1β, ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1γ. Και κάθε φορά τα πράγματα ήταν και χειρότερα.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ2 λοιπόν, Και θα ακολουθήσουν 2α, 2β, 2γ, … 3 … ν,ν+1. Και θα ξεπουλάς Γιώργο. Θα ξεπουλάς ότι δεν σου ανήκει. ΔΕΝ είναι κρατική περιουσία αυτά που πουλάς Γιώργη. Δημόσια είναι και δήμος είναι ο κάθε σαν εμένα. Με ρώτησες ρε Γιώργη που πουλάς την περιουσία μου; Ρε! Εγώ την πλήρωσα. Όχι ΕΣΥ. Εμείς. Κοίτα πριν αρχίσεις να λες οτιδήποτε ΔΕΝ δουλεύω στο δημόσιο. ΠΟΤΕ δεν δούλεψα. Ακόμη και όταν ο πατέρας μου είχε ΠΟΛΥ ισχυρό μέσο στο ΠαΣοΚ και με ρώτησε όταν απολύθηκα που θέλω να διοριστώ του απάντησα ότι δεν με ενδιαφέρει το ΔΗΜΟΣΙΟ.

Θα με ρωτήσεις γιατί κόπτομαι τότε. ΓΙΑΤΙ Γιώργο αυτός που πλήρωσε για να φτιαχτεί ο δημόσιος τομές και η δημόσια περιουσία είναι ο ιδιωτικός τομέας. Κοίτα, γιατί τα λίγα οικονομικά που έκανα εγώ στη σχολή φαίνεται ότι πιάσαν περισσότερο τόπο από τα δικά σου. Ο ιδιωτικός τομέας είναι αυτός που στην πραγματικότητα παράγει τον πλούτο. Από τους φόρους του χτίζεται ο δημόσιος. Όταν λειτουργήσει σωστά ο δημόσιος τομέας κάποια από τα έσοδα ανατροφοδοτούν τα έξοδά του και με ξαλαφρώνει από τους φόρους. Ταυτόχρονα παραμένει περιουσία όλων των Ελλήνων. Αυτό σημαίνει Γιώργο ότι δεν την εκμεταλλεύεται κάποιος τύπος περίεργος διαπλεκόμενος αλλά ότι βγαίνει γυρίζει πίσω σε μας.

Μαθήματα σοσιαλισμού τώρα σύντροφε γιατί και αυτά δεν τα έπιασες φαίνεται. Γιώργο Δ.Ε.Κ.Ο. για να εξυπηρετούν την κοινή ωφέλεια. Το κοινό καλό βρε αδερφέ. Για να μπορεί η κυβέρνηση να ασκεί ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Συγγνώμη που χρησιμοποιώ άγνωστες λέξεις Γιώργο αλλά αυτό σημαίνει σοσιαλισμός. Κάνει και την κοινωνία μας καλλίτερη. Αμβλύνει τις διαφορές και επιφέρει κοινωνική εξέλιξη και ειρήνη, σε αντίθεση με το σύστημα που εξυπηρετείς.

Αλλά Γιώργο τα έκανες σκατά. Σκατά – όχι κοπριά που είναι χρήσιμη – ΣΚΑΤΑ. Και είναι η πιο ήπια λέξη που μπορώ να βρω. Και πιστεύω ότι το έκανες επίτηδες. Το έδειξε όλη η συμπεριφορά σου όταν φώναζες σε όλον τον κόσμο (διεθνώς) ότι είμαστε διεφθαρμένοι – μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια Γιώργο – και είμαστε Τιτανικός.

Κατάφερες να ανεβάσεις τα spread και να φέρεις το ΔΝΤ με το οποίο είχες συνεννοηθείς. Σε ξεμπρόστιασε όμως ο μπερμπάντης γερο-Στρος όμως.  Και υπέγραψες κόψιμο μισθών συντάξεων και ζωών Γιώργο. Και υπέγραψες, και εδώ πρέπει να αποφασίσουν νομικοί αν υπάρχει θέμα προδοσίας, οριστική και αμετάκλητη παραίτηση από την κυριαρχική ασυλία Γώργο. Και ετοιμάζεσαι να ξεπουλήσεις ότι δεν σου ανήκει΄. Μαζί με τα νούμερα και τους ανθρώπους πουλάς Γιώργο. Και αυτό είναι θέμα ψυχιάτρου να αποφασίσει αν είναι θέμα απλής οσφυοκαμπτικής δουλικότητας ή ιδεολογικής εγκεφαλικής ανωμαλίας.

Άκου Γιώργο. Τόσα χρόνια τα κάνατε σκατά και ήρθες και εσύ και τα έκανες απόσκατα. Καλλίτερα να φύγεις Γιώργο. Να δηλώσεις ότι δεν δύνασαι να το χειριστείς το πράγμα. Ανθρώπινο είναι βρε αδερφέ. Να κάνεις στάση πληρωμών στους δανειστές (να δούμε πόσο μάγκες είναι τότε για να βάζουν τελεσίγραφα). Αυτά που εισπράττεις φτάνουν να πληρωθούν τα εσωτερικά, αυτά για τα οποία έπρεπε να ενδιαφέρεσαι Γιώργο. Μετά να καλέσεις εθνοσυνέλευση. Άσε μας να βγάλουμε εμείς τα κάστανα από την φωτιά. Να επιλέξουμε εμείς τι θέλουμε. Να πάρουμε την ευθύνη της ζωής μας βρε αδερφέ. Να μην κατηγορούμε τους άλλους. Να ξεμπλέξεις και συ. Να κάνεις ποδήλατο ή κανό με την ησυχία σου φίλε μου.

Υ.Γ.1. Αγαπητέ Αντώνη, ισχύει ο ενικός και για σένα για τους ίδιους λόγους που ισχύει για τον Γιώργο. Καλλίτερα μάλλον, Αντώνη, μη χαίρεσαι. Τα ίδια ισχύουν και για σένα. Δεν είπες τίποτα για το προδοτικό για τον πολίτη Μνημόνιο Αντώνη. Δεν θα το πάρεις πίσω και θα έρθεις και εσύ να κάνεις ότι σου πούνε όπότε μη κάνεις τον κόπο. Έχουμε τον κόπρο τόσων να καθαρίσουμε, μη θέλεις να προσθέσεις και τον δικό σου. Θα σε πάρει και σένα το ποτάμι όταν έρθει. Άραξε εκεί που είσαι και κοίτα τον συμμαθητή σου από απόσταση και χαλαρά.
 Υ.Γ.2. Αφορά και τους δυό σας. Μα είναι δυνατόν να σας λένε ότι πρέπει να έχετε συναίνεση; Παντρειά με το ζόρι; Σας έχουν και τους δύο για τον .... καβάλα εκεί στην τρόικα.
Με τιμή
Η Κοπριά

9 σχόλια:

BALADEUR είπε...

Ανοιχτή απάντηση στην Κοπριά

Αγαπητή μου κοπριά,
Τι σε κάνεις να πιστεύεις πως έχω χρόνο και διάθεση να διαβάσω την επιστολή σου;

Σ' ευχαριστώ για τον χρόνο που διέθεσες να μου γράψεις αλλά θα ήταν προτιμότερο να διαθέσεις τον χρόνο σου σε πιο δημιουργικά πράγματα και για σένα και για το κράτος.

Συγνώμη αν σε ξεπετώ με μόλις τρεις παραγράφους (έναντι 13 δικών σου) αλλά έχω σοβαρότερα θέματα να ασχοληθώ, να σώσω τον τόπο π.χ.

Μετά τιμής η πρωθυπουργάρα σας!!!

kopria είπε...

Γιώργαρε... χεβυμεταλλάς και συ;
Μια χάρη σε παρακαλώ:
Μη σώσεις τον τόπο... τζούζει ο κώλος μας

Rodia είπε...

Ο Γιωργος ειναι απλός πλασιέ.. Στη Δ/νση της εταιρείας πρεπει να απευθυνεις την επιστολή.
(χωρις χαμογελακι)

kopria είπε...

Είπα να ξεκινήσω από χαμηλά. Μη μου πουν κάτι για παράβαση ιεραρχίας

Dimitris είπε...

Πολυ ωραια διατυπωμενο κειμενο το οποιο πρεπει (και θα) κυκλοφορησει. Οχι οτι ιδρωνει το αυτι κανενος.....

kopria είπε...

Γειά σου Δημήτρη
Όλα καλά;

Dimitris είπε...

Καλα μωρε, τα ιδια οπως τα ηξερες. Συνεχιζω να απολαμβανω τους καρπους του οικονομικου θαυματος που ζει η Ευρωπη ωστε να μην πεινασουν οι τραπεζες.

Αγησίας είπε...

Ρε, Πολύκαρπε, καλά τα λες, αλλά σε λάθος γλώσσα! Γράφ'τα στα αγγλικά μπας και καταλάβει τίποτα ο GAP.

YΓ: μάλλον σε όποια γλώσσα κι αν τα γράψεις τα ίδια θα καταλάβει: Τίποτα!

kopria είπε...

Γειά σου Αγησία.
Προσωπικά είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνει. Αυτό βέβαια είναι χειρότερο!

Συνολικές προβολές σελίδας