Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

No news, good news

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, επονομαζόμενος και Πουρουπουπου από την μπλογκόσφαιρα, λέει συχνά πυκνά "Αποκρατικοποιείστε γρήγορα. Ξεκινήστε από τον ΟΠΑΠ".
Ο κ.Παπαδημητρίου είναι, υποτίθεται, ειδικός επί των οικονομικών, δηλαδή καταλαβαίνει από αριθμούς, νούμερα βρε αδερφέ.
Ας δούμε όμως τι λένε τα νούμερα.
Ας πούμε ότι πουλάμε τον ΟΠΑΠ στην χρηματιστηριακή αξία του. Αν γινόταν σήμερα αυτό σημαίνει (τιμή μετοχής) Χ (αριθμό μετοχών) = (τιμή πώλησης)
Δηλαδή: 13,40 Χ 319.000.000 = 4.274.600.000
Ο ΟΠΑΠ δηλώνει κέρδη 700.000.000 ευρώ το χρόνο.
Ας δούμε λίγο τα νούμερα που δεν λέει ο κ. Παπαδημητρίου (και όλοι σαν αυτόν και τρίβουν τα χέρια τους αυτοί που περιμένουν να αγοράσουν τον ΟΠΑΠ)
Τα 4.274.600.000 / 700.000.000 = 6,1 χρόνια. Αυτός είναι ο χρόνος που θα κάνει απόσβεση αυτός που θα τον πάρει ή αυτά είναι τα χρήματα που θα τα βγάλει το δημόσιο αλλά θα συνεχίσει να εισπράττει και πέρα από τα 6 χρόνια.
Γιατί λοιπόν να τον πουλήσουμε;
Τι σόι οικονομικά είναι αυτά;
Τι σόι νούμερα είναι αυτά;




Κόπωση στη διαδικασία τήρησης του μνημονίου παρατηρεί ο Όλυ Ρεν.
Μη θεωρούμε την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεδομένη ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ.


Θα ήθελα να πω στον πρώτο ότι δεν μπορείς να είσαι συνεχώς σκυμμένος και να σε πηδάνε. Πιάνεται η μέση και πρέπει να σηκωθείς να ξεπιαστείς λίγο.
Τον δεύτερο θα ήθελα να τον παρακαλέσω να σταματήσει λίγο την αλληλεγγύη γιατί τσούζει ο κώλος.

Σταματά κάποια χρηματοδότηση από την ΕΕ γιατί η Νορβηγία αναρωτιέται που πήγαν το 13 εκατομύρια ευρώ που έχουν δώσει ως τώρα.
Προδότες και καραγκιόζηδες συνεχίζουν να μας κυβερνούν και μαλάκες κάθονται και τους ανέχονται.
Τελικά πουτάνες μας θέλουν. Αν δεν πάρουμε την αξιοπρέπεια στα χέρια μας μην περιμένετε να μας σεβαστούν!
Είχε πει ο Αλαβάνος σε προηγούμενη διαδήλωσε ότι πρέπει να παραμείνουμε στην πλατεία Συντάγματος και να απαιτήσουμε τα δικαιώματά μας. Ταχρείο των είπαν και όσους συμφώνησαν μαζί του
Τώρα αυτά γίνονται στην Ισπανία και τα κόμματα κοιτούν την κοινωνία που υους ξεπερνά και δεν ξέρουν τι να κάνουν...
Ήρθε και η δική μας ώρα να μαζευτούμε να σκεφτούμε; Εδώ βέβαια θα μας την πέσουν τα ΜΑΤ, αλλά αξίζει τον κόπο. Αν είμαστε πολλοί τότε θα ακουστούμε.

-Δημοκρατία σημαίνει κυβέρνηση του λαού (δήμος = λαός, κράτος = κυβέρνηση), και αυτό θα πρέπει να συμβαίνει. Αντίθετα, ξέρουμε όλοι ότι το πολιτικό μας σύστημα δεν θέλει καν μας ακούσει. Το καθήκον τους θα έπρεπε να είναι να μεταφέρουν τη φωνή μας στα εθνικά και διεθνή θεσμικά όργανα, να διευκολύνουν την συμμετοχή των πολιτών μέσα από κανάλια άμεσης επικοινωνίας, να λειτουργούν προς όφελος της ευρύτερης κοινωνίας και όχι υπέρ των πλουσίων που ευημερούν εις βάρος μας, όχι ακολουθώντας πιστά μονάχα τις προσταγές των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων τα οποία έχουν επιβάλει τη δικτατορία και την κομματοκρατία.

-Η συγκέντρωση της εξουσίας στα χέρια των λίγων παράγει ανισότητα, προκαλεί εντάσεις, φέρνει αδικία, η οποία οδηγεί στη βία. Κι εμείς την απορρίπτουμε.Το απαρχαιωμένο οικονομικό μοντέλο παγιδεύει την ατμομηχανή της κοινωνίας μέσα σε ένα φαύλο κύκλο όπου οι λίγοι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι πολλοί βουλιάζουν στη φτώχεια τη μιζέρια. Και έτσι καταρρέουμε. Μοναδικός σκοπός του συστήματος είναι η συσσώρευση κεφαλαίων σε βάρος της αποτελεσματικότητας και της ευημερίας της κοινωνίας.

από την Πεντανόστιμη


Οι διαδηλωτές δεσμεύτηκαν να αγνοήσουν την απαγόρευση και στη Βαρκελώνη, τη Σαραγόσα, την Πάλμα ντε Μαγιόρκα και άλλες πόλεις όπου στη διάρκεια της νύχτας κατέλαβαν κεντρικές πλατείες.

Η όλη κινητοποίηση ξεκίνησε αυθόρμητα και μέσω του διαδικτύου στις 15 Μαΐου. Χιλιάδες νέαοι, άνεργοι, νοικυρές, συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην εμβληματική Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης για να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική κρίση και την ανεργία.

Παρόμοιες διαδηλώσεις έγιναν σε 50 περίπου πόλεις της Ισπανίας.

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231109370


Η επόμενη δημοσίευση θα είναι προτροπή για να μαζευτούμε να σκεφτούμε και εμείς... αρκετά μαλακιστήκαμε νομίζω.
Και για αρχή θα προσθέσω και προβληματισμούς για την δομή και λειτουργία της Δημοκρατίας!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

discount vouchers can
be used for your acquisition of various items just like clothes, electronic devices, guides, travelling packages, gifts, games and in
some cases food. There are also discount vouchers
that you can find online. The first online voucher companies aggregated all the best deals
in one place and made their money off referring traffic.

Ανώνυμος είπε...

What kind of favorable publicity do you think you'd get from a once-a-month letter in your local publication. "This earth is a symbol of his journey through life even after his physical death. The cache of mummies of high priests of Amun at Deir el-Bahri has also yielded a large number of private coffins of the 21st Dynasty (1069 945 BC). Do you have any of your own experiences to share with readers from all over the Christian community. The second and major mutiny ends with a bang and not a whimper.

my homepage egyptian newspapers

Ανώνυμος είπε...

One should apply minimal pressure to lift these concrete
grinders and also hold it in flat motion while working.
concrete finishing is very much like smoothing out frosting on a birthday
cake. This Wednesday night there is a lot going on in Atlanta.

Συνολικές προβολές σελίδας