Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Καλά που κυκλοφορεί;


Τι λαϊκισμός είναι αυτός;
Τι απύθμενο ψέμα;
Μα που κυκλοφορεί ο πρωθυπουργός μας και ο κόσμος στον δρόμο του λέει να κόψει τους μισθούς του για την πατρίδα;
Ας κοιτάξει καλλίτερα την επόμενη φορά να δει αν αυτός που του μιλά είναι κανένας παρατρεχάμενος του ΠΑΣΟΚ που παίρνει 5-6 μισθούς από το δημόσιο οπότε μπορεί να γλείψει λέγοντας παπαριές.

Δεν γίνεται αλλιώς κύριε πρωθυπουργέ; Δεν συμφωνώ αλλά εσύ αποφασίζεις. Πρώτα βρες τους ενόχους που οδήγησαν τη χώρα εδώ (ήσουν και συ υπουργός σε προηγούμενες κυβερνήσεις - ή οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είναι άμεμπτες;)

Φορολόγησε την Εκκλησία, ή ψάχνεις και συ ψήφους στην δεξιά του Κυρίου;

Σταμάτα τους λαϊκισμούς (λεφτά υπάρχουν ε; μάλλον εννοούσες τα λίγα που μας απέμειναν για να μας τα πάρεις).

Απέμπλεξε την διαπλοκή δικαιοσύνης - κράτους.

Διαχώρισε πλήρως το κόμμα από το δημόσιο.

Αλλά σιγά μην...
Πιο εύκολο να κόβεις τους μισθούς... των άλλων!!!

2 σχόλια:

ΔΙΟΔΟΤΟΣ είπε...

ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

«Mε σταματούν απλοί πολίτες στον δρόμο και μού λένε, ότι για την πατρίδα είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν ακόμα και τον 14ο μισθό τους», φέρεται να δήλωσε περιχαρής ο πρωθυπουργός. Στην πραγματικότητα ο καλοπροαίρετος και συμπαθητικός αυτός συμπολίτης μας έπεσε θύμα φάρσας. Θα σάς αποκαλύψουμε τί συνέβη στην πραγματικότητα:

Την Κυριακή το πρωί κάποιοι συνεργάτες της «Ελεύθερης Έρευνας» είχαμε πάει για ένα όργιο στα βόρεια προάστια, κοντά στο σπίτι του πρωθυπουργού. Εκεί όλως τυχαίως τον συναντήσαμε στον δρόμο (είχε βγει με τις πυτζάμες, για να πάρει ένα γιαούρτι από την ΕΒΓΑ της γειτονιάς). Για να σπάσουμε λίγο πλάκα τον χαιρετήσαμε με την γνωστή δουλοπρεπή εγκαρδιότητα του απλού νεοέλληνα πολίτη προς την Εξουσία και τού είπαμε ακριβώς αυτά που δήλωσε την επόμενη ημέρα, ότι δηλαδή «για την πατρίδα είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε ακόμα και τον 14ο μισθό μας». Τον διαβεβαιώσαμε επίσης, ότι δεν είμαστε οι μόνοι, αλλά πίσω μας βρίσκονται εκατομμύρια νεοέλληνες έτοιμοι να πράξουν το ίδιο.


Φαίνεται ότι ο καλοκάγαθος αυτός ανθρωπάκος, που δεν έχει συχνά την ευκαιρία να συναντά ανθρώπους του καθημερινού μόχθου, μάς πίστεψε (κάτι που δεν ήταν στις προθέσεις μας) και έσπευσε συγκινημένος να υποσχεθεί προς όλο το νεοελληνικό λαό, ότι θα ικανοποιήσει το παλλαϊκό αίτημα για περικοπή του 14ου μισθού.


* * *

Αυτή είναι η αλήθεια και εμείς ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση, που προκαλέσαμε.

Θερσίτης



2.3.2010

(από εδώ: http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=1183)

Γειά σου, Πολύκαρπε!

kopria είπε...

Γειά σου Διόδοτε.
Που χάθηκες εσύ;

Συνολικές προβολές σελίδας