Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009

Αυστραλία: Διαδήλωση για το κλείσιμο του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών

Οι φοιτητές του πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, στο Σίδνεϊ, προγραμματίζουν μεγάλη διαδήλωση αύριο (Τρίτη) εναντίον της πρυτανείας του Πανεπιστημίου που αποφάσισε να κλείσει το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών.
Το Τμήμα καταργείται από το 2010 λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος και αυτό προκάλεσε την αντίδραση των ομογενών φοιτητών όσο και του Συλλόγου Φοιτητών του εν λόγω Πανεπιστημίου που χαρακτηρίζουν την απόφαση απαράδεκτη και αποφάσισαν να διαδηλώσουν με στόχο να την ανατρέψουν.

http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=62430631683906638Ήθελα να ήξερα πόσο ηλίθια, αδιάφορη ή/και επικίνδυνη είναι η κάθε κυβέρνηση που δεν καταλαβαίνει ή καλλίτερα δεν θέλει να καταλάβει ότι η πιο σοβαρή προώθηση οποιασδήποτε θέσης της χώρας είναι η εξάπλωση της κουλτούρας μας.

Αναρωτιέμαι αν καταλαβαίνουν ότι οι Έλληνες πολίτες θα δεχόταν να διατίθεται μέρος των φόρων που καταβάλλουν για στηρίζονται έδρες Ελληνικών, αρχαίων και νέων, σε ξένα πανεπιστήμια και να βρουν τρόπους να προσελκύσουν κοινό. το μακρυπρόθεσμο κέρδος θα εί τεράστιο για τη χώρα.

Αλλά οι οσφυοκάμπτες πολιτικοί μας κοιτάνε να μας δώσουν φτηνά αυτοκίνητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας