Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009

"Μπορείτε να γίνετε Δανία" είπε ο δανός πρέσβης Τομ Νόρινγκ


Στην πρόσφατη ομιλία του στη ΔΕΘ, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, υποσχέθηκε ότι θα κάνει την Ελλάδα «Δανία του Νότου». Ας δούμε, λοιπόν, μερικά από τα χαρακτηριστικά της Δανίας.

1. Οι μαθητές που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία στη Δανία, επιδοτούνται από το κράτος.
2. Μια ομάδα γονέων μπορεί να προσλάβει δασκάλους (που πληρώνονται από το κράτος) και να δημιουργήσει το δικό της σχολείο.
3. Δεν υπάρχει πανεπιστημιακό άσυλο.
4. Δεν υπάρχουν αιώνιοι φοιτητές. Ενας φοιτητής που θα αποτύχει δυο συνεχόμενες φορές στις εξετάσεις, θα πρέπει να εγκαταλείψει τη σχολή.
5. Οι φοιτητές αγοράζουν τα πανεπιστημιακά εγχειρίδια - δεν τα παίρνουν δωρεάν.
6. Πολλές θέσεις στα πανεπιστήμια της Δανίας διαφημίζονται στα διεθνή επιστημονικά έντυπα. Στόχος είναι να προσελκύσουν τα καλύτερα μυαλά και όχι να βολευτούν τα «φιλαράκια».
7. Επιτρέπονται οι μαζικές απολύσεις χωρίς αποζημίωση. Μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει από τη μια ημέρα στην άλλη, όλο το προσωπικό.
8. Οι εργοδότες δεν πληρώνουν εισφορές.
9. Οι άνεργοι είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν μαθήματα μετεκπαίδευσης και να στραφούν προς νέες μορφές απασχόλησης, αν ο κλάδος είναι κορεσμένος. Αν αρνηθούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα ή αν αρνηθούν να πάρουν τη θέση εργασίας, που θα τους υποδείξει το γραφείο ανεργίας, τερματίζεται το επίδομα ανεργίας.
10. Οι γιατροί δεν παίρνουν «φακελάκι».
11. Οι καθηγητές δεν κάνουν «ιδιαίτερα».
12. Οι δημοσιογράφοι δεν δουλεύουν παράλληλα με τα ΜΜΕ, και σε γραφεία τύπου υπουργείων ή επιχειρήσεων.
13. Οι εφοριακοί δεν τα «πιάνουν».
14. Οι δικαστικοί δεν λαδώνονται από τα «κυκλώματα».
15. Οι πολιτικοί δεν παρίστανται σε μεσαιωνικές τελετές, που έχουν ως αντικείμενο τη λατρεία «θαυματουργών εικόνων»!
16. Η Δανία δεν θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να επιβάλλει πώς θα ονομάζονται άλλες χώρες, άλλες εθνότητες. Αν μια χώρα ονομαζόταν «Γιουτλάνδη» (επαρχία της Δανίας) και αν οι κάτοικοί της, ισχυρίζονταν ότι προέρχονται από τους Βίκινγκς, οι Δανοί θα το θεωρούσαν πολύ ενδιαφέρον και θα έσπευδαν να εκμεταλλευτούν τις οικονομικές ευκαιρίες, που τους δίνει αυτή η προνομιακή σχέση.
17. Το κεντρικό μήνυμα που προσπαθεί να περάσει η διδασκαλία της ιστορίας στα σχολεία δεν είναι τα «επιτεύγματα του έθνους», αλλά οι αδυναμίες του ανθρώπου.
18. Στη Δανία αν διαφοροποιηθεί κάποιος στα «εθνικά θέματα», δεν χαρακτηρίζεται «αντι-Δανός». Στα Δανικά η έκφραση «αντι-Δανός» δεν υπάρχει.
19. Μια άποψη κρίνεται από τα εμπειρικά δεδομένα στα οποία στηρίζεται και όχι από το ποια «σκοτεινά» συμφέροντα εξυπηρετεί.
20. Όλοι οι νέοι έχουν εγκαταλείψει το σπίτι των γονιών τους και μένουν μόνοι τους όταν κλείσουν τα 18.
21. Με τα θέματα που αφορούν τη γερμανόφωνη μειονότητα του νότου, ασχολούνται οι δημοτικές αρχές και όχι η ασφάλεια και οι μυστικές υπηρεσίες.
22. Σε περίπτωση διαζυγίου, ισχύει κοινή επιμέλεια των τέκνων. Για όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν την ανατροφή του παιδιού, συναποφασίζουν και οι δυο γονείς.
23. Οι Δανοί δεν θεωρούν ότι ο λόγος για τον οποίο έχασαν τον τριακονταετή πόλεμο εναντίον των Σουηδών το 1625, οφείλεται σε «σκοτεινές ενέργειες» της CIA.
24. Στη Δανία η μπύρα έχει γεύση.


του δημοσιογράφου Τάκη Μίχα από το newstime.gr, 15/9/2009
http://sfrang2.blogspot.com/2009/09/blog-post_16.html

5 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Ρε δε μας χέζει και αυτός, βγαίνουνε Κωστάκηδες και Γιωργάκηδες και μιλάνε για Ιρλανδίες, Σουηδίες και Δανίες και μετά μας παίρνει στο ψιλό όλη η Ευρώπη!

Να, λέω και 'γω Δανιστί "Grækenland er bedst!" (Η Ελλάδα είναι η καλύτερη) και καθάρισα!

Πράξεις χρειάζονται όχι παρλάτες, από αυτές έχουμε χορτάσει!

THEPOS είπε...

Μπράβο! Τέτοια κείμενα δικαιολογούν τον τίτλο σου.Συνέχισε έτσι.Άντε και Σκοπιανός

Ptomas είπε...

Ενδιαφέρον αν και φοβάμαι πως ο Γιωργάκης το μόνο από αυτά που θα πετύχει είναι να καθιερώσει τις μαζικές απολύσεις χωρίς αποζημίωση, την κατάργηση των δωρεάν συγγραμάτων άντε και να μην πληρώνουν εισφορές οι εργοδότες. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσει για τον επόμενο.

Polykarpos είπε...

@pølsemannen, ε όχι και πράξεις. Τα λόγια φτάνουν για να τους ψηφίζουμε

@Ptomas, κάπως έτσι πάει. Το αστείο είναι ότι μετά θα μας λέει ότι μας έκανε Δανία

@Theros, πριν τους αφορισμούς που προκαλούνται από το θυμικό θα έπρεπε να επεξεργαστείς τι κάνουμε λάθος εμείς οι Έλληνες στο συγκεκριμένο θέμα και ένα από τα λάθη που κάνουμε είναι να ακολουθούμε ένα στείρο θυμικό που καθοδηγείται από μια παράλογη άποψη ότι αφού είμαστε Έλληνες οι άλλοι θα έπρεπε να μας προσκυνάνε χωρίς εμείς να χρειάζεται να κουνήσουμε δαχτυλάκι.
Λάθος. Αν δεν κάνεις κάτι καλά σου κάνουν όλοι. Το ότι εδώ ζούσε ο Αριστοτέλης δεν σε κάνει Αριστοτέλη.
Παραμένουμε όλοι μας βολεψιμάκηδες, ατομιστές, ρυπαίνοντες, ανατολίτες και όλα εκείνα που περιγράφουν την συμπεριφορά μας και τις καθημερινές μας συνήθειες.

Επί προσωπικού, βιάστηκες, κατά την προσφιλή συνήθεια του Νεοέλληνα, να με χαρακτηρίσεις, να με απορρίψεις και να με αφορίσεις από Έλληνα γιατί προφανώς δεν είμαι άξιος να φέρω την ιδιότητα.
Και όλα αυτά χωρίς να ξέρεις ποιός είμαι και τι έχω κάνει.
Θα μπορούσα να καυχηθώ και γω για διάφορα και να πω ότι υπηρέτησα στις ειδικές δυνάμεις και μάλιστα ως αλεξιπτωτιστής αποκτώντας από τη θητεία 2 κοίλες στη μέση και μετά να σε ρωτήσω τι έκανες εσύ για την Ελλάδα που ωρύεσαι.
Όμως πιο σημαντικό είναι να σου επιστήσω την προσοχή ότι πριν μιλήσω είμαι γνώστης της ιστορίας σε αρκετά καλό βαθμό, όπως μπορεί να αποδείξει και το μυθιστόρημά μου για τη μάχη του Μαραθώνα που έχει εκδοθεί. Εσύ πόσο βαθειά έχεις μελετήσει το τι είναι η Ελλάδα πριν ξιφουλκήσεις;
Μετά θα σου έλεγα να σκεφτείς πόσο κακό κάνουν συμπεριφορές σαν την δική σου στον τόπο όταν ας πούμε εγώ μπορώ να μεταφέρω τις θέσεις τις χώρας μου στο εξωτερικό με την κυκλοφορία του βιβλίου μου στα Αγγλικά ενώ εσύ προσπαθείς να σταματήσεις ότι μπορεί να προσφέρει μια δυναμική και μια γονιμότητα (που υποννοεί ο τίτλος).
Μήπως κάνεις τελικά περισότερο κακό από αυτούς που στιγματίζεις ως ανθέλληνες;

ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) είπε...

Και πολλά άλλα.

Σεβασμός στους πεζόυς, ποδηλατόδρομοι, ΠΕΖΟδρόμια, ευγένικοι άνθρωποι...

Ας σταματήσω εδώ.

Υ.Γ. το μπλογκ του sfrag είναι από τα καλύτερα Ελληνικά μπλογκς.

Συνολικές προβολές σελίδας