Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Stop Cartel, αλλά πως όταν είμαστε λίγοι;

Ιερός και δίκαιος αγώνας, και άνισος. Ένας άνθρωπος μόνος στη μέση του κέντρου της πρωτεύουσας.
Τα λαλίστατα ΜΜΕ μας, που έχουν ανάγει σε επιστήμη να κάνουν το τίποτα κάτι και την τρίχα τριχιά να ανέβεις στο Έβερεστ, δεν ήταν και δεν είναι εκεί. Δεν πέρασαν καν από κει.

Στη μέση της μοναξιάς, και δεν το γνωρίζει κανείς, σχεδόν.

Οι επάρατοι, για τους τηλε-δημοσιογράφους, bloggers ανέδειξαν το θέμα πάντως. Και πολύ μάλιστα και μπράβο τους. Η πληροφορία είναι δύναμη και τώρα πια δεν την έχουν οι επίσημοι διακινητές τhς.

Όμως…

Όμως λίγα τα κεριά απόψε και δεν φωτίστηκε επαρκώς ούτε το πρόσωπο ούτε ο αγώνας.

Το θέμα είναι να μαζευτούν τόσοι ώστε να τους αναγκάσεις να σε δουν. Να σε ακούσουν.

Διότι αν έρθουν τα κανάλια να σε δείξουν τότε φαίνεται ότι υπάρχεις για τους πολιτικούς μας. Αν δεν αποκτήσεις ύπαρξη στην εικονική πραγματικότητα είσαι αόρατος, ανύπαρκτος, ούτε καν ως στατιστική δεν υφίστασαι.

Δεν είναι θέμα να τα σπάσεις, αν και γι’αυτό έχω γράψει πολλάκις την άποψή μου, είναι θέμα να μαζευτείς, να (αυτό)οργανωθείς. Όπως τότε με τις φωτιές στην Πάρνηθα που κατέβηκαν 10.000 άνθρωποι.

Τότε σε είδαν. Έκανες τον θόρυβο που χρειαζόταν. Και μάλλον φοβήθηκαν, εξού και συζητώνται τα κατάλληλα μέτρα για να βγεις από τον εικονικό κόσμο που έχεις λόγο, που μπορείς να διακινείς πληροφορίες και να ακούγεται η φωνή σου και να ξαναγίνεις εικονική πραγματικότητα αποχαυνωμένος μπροστά από μια TV που θα σου πλασσαρουν μπούτι και στήθος και λούτσο και πληροφορία καλά αλεσμένη.

Αν όμως είσαι εκεί. Και τους αναγκάσεις να σε δουν με τους δικούς σου όρους. Τους δώσεις να μεταφέρουν την πληροφορία την πραγματική που είναι στο πεζοδρόμιο και σέρνεται στους βρώμικους δρόμους της πόλης ή στις ανύπαρκτες υποδομές της ξεχασμένης επαρχίας.

Αν δουν ότι είμαστε πολλοί και είναι λίγοι και απαιτούμε, όχι τα πάντα αλλά λίγα και απλά. Αυτά που θα δώσουν πίσω την διακορευμένη αξιοπρέπειά μας, όπως λίγη ποιότητα, πάταξη της διαφθοράς, σταμάτημα του πλιάτσικου στο δημόσιο χρήμα, τα αυτονόητα δηλαδή, τότε ίσως κάτι γίνει.

Αλλά πρέπει να είμαστε εκεί, όλοι μας όσοι πιστεύουμε ότι μπορεί κάτι να αλλάξει ή τουλάχιστον ότι αξίζει να προσπαθήσεις γι’αυτό.

Φίλε Θοδωρή Τενέζο δεν σε γνωρίζω αλλά σε σέβομαι απεριόριστα γι’αυτό που κάνεις. Κουράγιο φίλε, ίσως όσο αντέχει ο αγώνας σου να μπορέσεις να μας μαζέψεις. Σίγουρα μας εμπνέεις.

5 σχόλια:

Ιθάκη είπε...

"Διότι αν έρθουν τα κανάλια να σε δείξουν τότε φαίνεται ότι υπάρχεις για τους πολιτικούς μας. Αν δεν αποκτήσεις ύπαρξη στην εικονική πραγματικότητα είσαι αόρατος, ανύπαρκτος, ούτε καν ως στατιστική δεν υφίστασαι."


Τι να τις κάνεις τις κάμερες των ΜΜΕ όταν περιβάλλεσαι από χιλιάδες κρυφές και φανερές κάμερες για τον "έλεγχο της κυκλοφορίας"; Στατιστική είσαι θες δεν θες αυθύπαρκτος δεν είσαι.

tiktos είπε...

Ας υποθέσω οτι είμαι βιομήχανος και ρίχνω τα απόβλητά μου στον κήπο ενός χωρικού.Αυτός αρχίζει να διαμαρτύρεται.ΕΓΩ τι θα κάνω?Θα το γνωστοποιήσω σε όλους ή θα τον εξαφανήσω?ΛΟΙΠΟΝ?Ποιοί είναι οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ? ΥΓ.Θεόδωρε Τενάζε θέλει πολύ ψυχή και μεγάλα αρχίδια αυτό που κάνεις. Εχεις τον σεβασμό και την συμπαράστασή μου.

kopria είπε...

@Ιθακη, οι κάμερες παρακολούθησης δεν μεταφέρουν το θέμα στο ευρύ κοινό και όπως είναι γνωστό "Αν δεν το δουν στην TV δεν υπάρχει"

@tiktos, Έτσι είναι αλλά σε ολα τα μέσα; Ούτε ένα ανταγωνιστικό;

Ανώνυμος είπε...

@Ιθακη, οι κάμερες παρακολούθησης δεν μεταφέρουν το θέμα στο ευρύ κοινό και όπως είναι γνωστό "Αν δεν το δουν στην TV δεν υπάρχει"

To "γνωστό" τείνει να εξαλειφθεί με τη διάδοση των (ενεργών) χρηστών του διαδικτύου. Από τα κανάλια δεν περίμενα τπτ διαφορετικό. Σε εφημερίδες και ραδιόφωνα, όμως, κάποια φωτεινή εξαίρεση θα περίμενα. Μπορεί και να υπήρξε, αλλά να μην το έμαθα.

(Για κάποιο λόγο δεν μπορώ να στείλω σχόλιο από google/blogger - εξού και η διαφορά εμφάνισης ψευδωνύμου)

Ιθάκη είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Συνολικές προβολές σελίδας