Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

3,5 εκατομμύρια θέσεις θα χάσουν τους ανθρώπους τους


ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκρηξη της ανεργίας το 2009 και το 2010, όπως είπε θα φτάσει στο 10% στην Ευρωπαϊκή Ενωση, υπογραμμίζοντας ότι μέσα στο 2009 θα χαθούν 3,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Δηλαδή 3,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι θα εργάζονται πια όρθιοι;

Τι όμορφα που επιλέγονται οι λέξεις. Κάτι σαν το υπουργείο Απασχόλησης, διότι αγαπητέ πρέπει να απασχολείσαι, διότι αν παράγεις έργο θα έχεις απαιτήσεις.

Λένε λοιπόν οι ξερόλες της οικονομίας, αυτοί που προσφάτως ανακαλύψανε την πραγματική οικονομία, που σε αυτήν ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ το 99,99% του πληθυσμού – και που μέχρι τώρα στηρίζαν την εικονική δηλαδή τη φούσκα που έσκασε, ότι 3,5 εκατομμύρια θέσεις θα χαθούν.

Η αλήθεια είναι ότι 3,5 εκατομμύρια ΑΝΘΡΩΠΟΙ θα βρεθούν χωρίς εργασία. Πολλοί απο αυτούς θα δυσκολευτούν να ξαναβρούν εργασία για πολλούς λόγους, πχ ηλικία – υψηλά ποσοστά ανεργίας κλπ.

Πολλοί από αυτούς στηρίζουν οικονομικά και άλλους (1-2-3 ή 4 ποιός ξέρει τον αριθμό) που και αυτοί θα δεινοπαθήσουν . Και βεβαίως θα σταματήσουν να ανατροφοδοτούν και το σύστημα της προσφοράς και της ζήτησης, που είναι τόσο ζωτική διεργασία για την επιβίωση του οικονομικού μας συστήματος, και προτεραιότητα του πολιτικού μας.

Βέβαια πίσω από την κρίση αρχίζουν και αναπτύσσονται και οι άλλες κρίσεις, οι πραγματικές, οι ανθρώπινες.

Αυτό το ξεχνούν οι ξερόλες της οικονομίας και οι υπηρέτες τους ταγοί μας, που τα έκαναν εντελώς σκατά όλοι τους, και ακολουθούν ένα δρόμο που θα τα κάνει χειρότερα. Άλλωστε έχουν το κομπόδεμά τους για να βγάλουν το παντεσπάνι της ημέρας. Και αν ζορίσουν τα πράγματα θα τα βολέψουν με τους μισθούς των απολυθέντων που θα "αναγκαστούν" να διώξουν.

Ξεχνάνε, ευτυχώς, ότι ο πιο επικίνδυνος είναι αυτός που δεν έχει να χάσει τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας