Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Το νερό νεράκι.. τα χειρότερα έπονται


Το νερό νεράκι θα λέει ο μισός πληθυσμός του πλανήτη σε μερικά χρόνια καθώς οι προβλέψεις για την πρόοδο της κλιματικής αλλαγής όλο και αναπροσαρμόζονται ως προς το δυσχερεστερο και όλο και ταχύτερα.

Δεν είναι ότι καίγονται τα δάση για να γίνουν βοσκοτόπια π.χ. και δεν θα δεσμεύουν διοξείδιο του άνθρακα. Καιγόμενα τα δάση απελευθερώνουν τεράστιες ποσότητες διοξειδίου.

Οι ωκεανοί που απορροφούν το μισό του παραγώμενου διοξειδίου τείνουν στον κορεσμό και επόμενο βήμα θα είναιο η κατάρευση των οικοσυστημάτων τους.

Το λιώσιμο των πάγων απελευθερώνει μεθάνιο, στοιχείο 7-8 φορές πιο ισχυρό ως αέριο του θερμοκημίου.

Το φαινόμενου κινείται με επιτάχυση 20%-30%.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Καταστρέφουμε το ίδιο το σπίτι μας και οδηγούμε το είδος μας στην εξαφάνιση μαζί με τα χιλιάδες είδη που εξαφανίσαμε ως τώρα και αυτά που θα πάρουμε μαζί μας.

Ας καταλάβουμε ότι δνε μπορούμε πια να βλέπουμε τα παντα με καπιταλιστικη σκοπιά. Δεν αντικατροπτίζει η τιμή την έλλειψη ή την επάρκεια των πόρων. Δεν είναι όλα εκμεταλεύσιμα και άπειρα. Το σύμπαν το ίδιο είναι πεπερασμένο.

Η ανοχή του συστήματος έφτασε τα όριά του και πρέπει πλέον ΟΛΟΙ οι άνθρωποι, όλα τα έθνη, να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε αν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε.

Να αποδεχτούμε ότι το σύστημα και η δομή της κοινωνίας μας έφτασε σε αδιέξοδο πια και δεν πάει παρακάτω.

Δεν τίθετε θέμα διορθωτικών κινήσεων όταν πρέπει να μειωθούν οι ρύποι κατά 80%-90%. Μιλάμε για πλήρη ανατροπή του οικονομικού συστήματος.

Είναι καιρός να επινοήσουμε κάτι νέο, αν δεν είναι ήδη αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας