Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.


Με απόλυτη σοβαρότητα θα ήθελα να απευθυνθώ σε οποιοδήποτε υπεύθυνο, αν έχει μείνει κανείς σ'αυτή τη χώρα.


Εφόσον η ανώτατη αρχή, βάση του πολιτεύματός μας, είναι ο λαός, τότε δεν είναι αδίκημα περιύβρισης αρχής όταν αστυνομικός υβρίζει πολίτες και μάλιστα όταν ασκούν ένα από τα ύψιστα δικαιώματατά τους (και υποχρέωσή τους) να διαδηλώνουν;


Δεύτερον, δεν θα έπρεπε να αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα η άνευ διακριτικών στολή που φέρουν πολλοί αστυνομικοί, ιδιαίτερα των δυνάμεων επιβολής τάξης; Κάθε λογικός άνθρωπος υποθέτει ότι κάτι τέτοιο είναι χειρότερο από κουκουλοφόρο που παρανομεί διότι ο αστυνομικός είναι φανερό, υπεύθυνο όργανο της επίσημης εξουσίας εντεταλμένο ΚΥΡΙΩΣ να προστατεύει τους πολίτες και όχι να κρύβεται από αυτούς.

8 σχόλια:

πρκλς είπε...

Εξαιρετικά λογική σειρά σκέψεων, Πολύκαρπε!

Βέβαια, όταν λέμε ότι "όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό", εμμέσως, με τη λέξη "πηγάζουν", υποννοούμε την παροιμία "τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι", ήτοι τους αστυνομικούς που δεν φέρουν διακριτικά...
(Άσε που σε κάποιες περιπτώσεις φέρουν -κανονικότατα- κουκούλα).

kopria είπε...

όσο δε γι'αυτό...

Dimitris είπε...

Μου θυμισαν ενα παλιο ανεκδοτο.

-Κυριε αστυνομε, αν αποκαλεσω εναν αστυνομικο, μαλακα, τιμωρουμαι?
-Φυσικα, ειναι εξυβριση.
-Και αν αποκαλεσω εναν μαλακα, αστυνομικο?
-Οχι, κανενα προβλημα τοτε.
-Καλημερα σας κυριε αστυνομικε.....

kopria είπε...

Καλό!!!

Dimitris είπε...

Επισης, οπως εγραψε το Ραδιο Ε στην Ελευθεροτυπια, μπορει απλα το συνθημα να γινει απροσωπο, "μπατσε, γουρουνι, δολοφονε", γενικα και απροσδιοριστα, χωρις να αναφερεται σε συγκεκριμενους αστυνομικους.

kopria είπε...

ναι το είδα

azourida είπε...

Το βασικό πρόβλημα, είναι ότι ο λαός και κατ΄ επέκταση οι πολίτες, αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι οι αστυνομικοί είναι ουσιαστικά «υπάλληλοί» μας. Δεν τους πληρώνει ο Καραμανλής και ο κάθε Καραμανλής από την τσέπη του. Έχουν υποχρέωση λοιπόν να συμπεριφέρονται όσο το δυνατόν καλύτερα στους «εργοδότες» τους.
Και οι πολιτικοί επίσης, χωρίς τη δική μας ψήφο, θα κάθονταν στα σπιτάκια τους και θα έπλεκαν πουλόβερ. Ξυπνήστε λοιπόν, και καταλάβετε ότι όλοι αυτοί εξαρτώνται από εμάς. Αρχίστε λοιπόν να ψηφίζετε με αντικειμενικά κριτήρια και όχι βάση του ποιος διόρισε την κόρη ή το γιό σας στο δημόσιο. Ειδάλλως μην παραπονιέστε μετά για την κακοδιαχείριση ή την κατάχρηση εξουσίας.
Επιτέλους τόσα χρόνια ακούμε το Πασόκ αυτό ή ΝΔ εκείνο και πάλι η εξουσία ανάμεσα σε αυτούς τους δυο μοιράζεται. Μην βάζουμε μόνοι μας τα χέρια μας να βγάζουμε τα μάτια μας. Καμία ανοχή πλέον. Όποιος δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του, να πάει σπίτι του.

kopria είπε...

http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/dt=21.03.2009,id=81787908

Συνολικές προβολές σελίδας