Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Αλέξης Σαμαράς

Και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Του σύντομου, πυκνού, πανδαμάτορα χρόνου.
Έπεσαν οι μάσκες και ξεβρακώθηκαν οι προθέσεις.
Αρχή άνδρα δείκνυσι, η εξουσία δείχνει τον χαρακτήρα. Και ήταν άσχημος. Απ'έξω κούκλος από μέσα πανούκλος.

Αφού δούλευε το σύμπαν για 5 μήνες ότι διαπραγματεύεται, έφερε τη χώρα στο αδιέξοδο ώστε να ομολογήσει "Ή υπογράφουμε ή καταστρεφόμαστε". Όταν ο ίδιος ετοίμαζε την καταστροφή 5 μήνες.

Δεν ήταν εύκολο να κάνει ότι ο Σα(χλα)μάρας, δηλαδή από την πρώτη μέρα να προσκυνήσει στη Μέρκελ. Όλοι θυμόμαστε το "Ουδείς αναμάρτητος".

Εσύ έπρεπε να το παίξεις, να δείξεις ότι το παλεύεις βρε αδερφέ, ώστε να μετριάσεις τη φθορά. Να πείσεις ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Να είσαι ήρωας αλλά να απογοητεύσεις κιόλας.

Έκανες όμως ένα λάθος. Με το γαμημένο το δημοψήφισμα κινητοποίησες ένα επαναστατικό αντανακλαστικό που είχε ευνουχιστεί από το Συριζα από το 2012 ακόμη.
Όσοι είχαν ξεκουνηθεί να κατέβουν στην πλατεία είδαν στο νέο και άφθαρτο πρόσωπό σου άλλον έναν μεσσία, έναν νέο Αντρέα.

Και την ίδια στιγμή πρόδωσες, όπως σχεδίαζες αυτό το λαό. Και συνέχισε το θέατρο για μια βδομάδα ακόμη. Και επί 17 ώρες που ο λαός παρακαλούσε να πεις ΟΧΙ στο όνομά του και να σηκωθείς να φύγεις είπες ΝΑΙ και μας μούδιασες όλους. Για λίγο...

Και πας να ψηφίσεις το νέο μνημόνιο. Το 3ο το μακρύτερο.

Όμως ο κόσμος αντιδρά. Σηκώνεται και διαδηλώνει το ΟΧΙ του και κει πέφτει η μάσκα του καλού παιδιού και φαίνεται από πίσω το αραχλιασμένο, σάπιο πρόσωπο του Σαμαρά, του Παπουτσή, του Πανούση που με στοργή κρατάς στο υπουργείο - έχει ρόλο να παίξει ακόμη.

Η μνημονιακή χούντα του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, με μπάτσους, χημικά και ξύλο. Και από πίσω το ζόμπυ των νεοναζί περιμένει.

Δεν θα περάσετε, ούτε το μνημόνιο, ούτε εσύ και ούτε οι νεοναζί γιατί οι δρόμοι θα γεμίσουν όσα κάγκελα και να βάλεις, όσοι Φίληδες και να μιλήσουν, όσα μημόνια και να ψηφίσεις.

ΣΥΡΙΖΑ ΤΕΛΟΣ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΠΟΥΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας