Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Απαλλαγείτε από τους οικονομικούς τρομοκράτες


ΜΑΞ ΚΑΪΖΕΡ, 50 ετών, παρουσιαστής και παραγωγός τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων, οικονομικός αναλυτής και επιχειρηματίας.
Αρθρογραφεί τακτικά ως μπλόγκερ στο ενημερωτικό portal Huffington Post και εμφανίζεται συχνά στο αγγλόφωνο κανάλι του «Αλ Τζαζίρα». Πριν από λίγες μέρες κλήθηκε εκεί για να σχολιάσει τα της κρίσης της ελληνικής οικονομίας και της στάσης των ευρωπαϊκών χωρών, ιδίως της Γερμανίας. Το σχετικό βίντεο ήδη κυκλοφορεί στο You Tube και μάλιστα έχει γίνει υποτιτλισμός στα ελληνικά. (Εμείς, το βρήκαμε χθες στο site του Mediasoup.gr) Παραθέτουμε μερικά αποσπάσματα από τα λεγόμενά του:

**ΤΟ ΧΡΕΟΣ που έχει σήμερα η Ελλάδα, και που πράγματι έχει παραλύσει τη χώρα, ήταν το ίδιο, ως ποσοστό του ΑΕΠ, και το 2000. Γιατί δεν είχε αποκαλυφθεί τότε; Γιατί η Goldman Sachs, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, απέκρυψαν πολλά δισεκατομμύρια από το χρέος, παραποίησαν τα πραγματικά στοιχεία. Αυτό, λοιπόν, είναι το πρόβλημα. Και τώρα, για να επανορθώσει το λάθος, η ελληνική κυβέρνηση έστειλε τους πράκτορές της (σ.σ.: μάλλον εννοεί από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος) για να διερευνήσουν τι ακριβώς συνέβη και έβαλε πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs ως επικεφαλής αυτής ακριβώς της έρευνας.

* Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, όπως παρουσιάζεται τώρα, είναι εντελώς γελοία. Εχουμε Ελληνες και ξένους αναλυτές, που λένε ότι θα πρέπει να παρθούν κι άλλα, πιο αυστηρά μέτρα, να επιβληθούν κι άλλοι φόροι και να παταχθεί η διαφθορά. Την ίδια στιγμή, η Goldman Sachs, που τους συμβούλευσε να ακολουθήσουν τον δρόμο της διαφθοράς (σ.σ.: με τα παραποιημένα στοιχεία), πέρυσι πλήρωσε μόλις 1% σε φόρους! Δηλαδή, για να πάρουν δωράκια τα golden boys της Goldman Sachs, θα ζητήσετε τώρα από τον ελληνικό λαό να πληρώσει περισσότερους φόρους; Θα πάρει αποζημίωση ο ελληνικός λαός για όσα του προκάλεσε η Goldman Sachs; Ή μήπως έχει ο λαός μετοχές της και πρέπει να φορολογηθεί;

* ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή (σ.σ.: από τη σκληρή δημοσιονομική πολιτική και τα πολύ αυστηρά μέτρα). Λύση είναι η εξέγερση του κόσμου. Να απαλλαγεί από τις κυβερνήσεις και τους πολιτικούς που έπαιξαν το παιχνίδι της διαφθοράς. Ακούω να λένε διάφοροι για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σιγά μην, πηδήξει η Ελλάδα από το τηγάνι για να πέσει στη φωτιά! Αφού το ΔΝΤ ΕΙΝΑΙ η Goldman Sachs. ΕΙΝΑΙ η Wall Street. Ολοι, ίδια κλίκα! Οσον αφορά τη Γερμανία, μην ξεχνάτε ότι είναι η υπ. αριθμόν 2 εξαγωγική δύναμη στον κόσμο. Δεν πολυσκοτίζονται οι Γερμανοί εάν πέσει το ευρώ. Και γι' αυτό χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως εξιλαστήριο θύμα. Τους ακούμε συνεχώς να λένε, «κοιτάξτε την κακιά Ελλάδα. Κοιτάξτε πού κατάντησε το ευρώ», και άλλα τέτοια, αλλά δεν λένε ότι οι ίδιοι επωφελούνται αφάνταστα από αυτή την κατάσταση.

ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ότι οι επαγγελματίες κερδοσκόποι έχουν ποντάρει δισεκατομμύρια δολάρια στην πτώση του ευρώ. Η χώρα που θα επωφεληθεί περισσότερο από αυτό είναι η Γερμανία. Και μεταχειρίζεται την Ελλάδα, και τον καημένο τον λαό της, που υποβάλλεται σε σκληρότατα μέτρα λιτότητας -τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την ουσιαστική μεταρρύθμιση της οικονομίας- για να πετύχει αυτό το πράγμα. Οι Ελληνες, που έγιναν λουκάνικα που περνούν από τον τραπεζικό μηχανισμό της Wall Street, θα πρέπει να απαγορεύσουν στην Goldman Sachs να έχει οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα στη χώρα τους. Να απαγορεύσουν και σε όλες τις εταιρείες της Wall Street που παίζουν τέτοια παιχνίδια. Διώξτε τους. Απαλλαγείτε από όλους αυτούς τους οικονομικούς τρομοκράτες, αλλιώς θα συνεχίζετε να χάνετε δουλειές, να μένετε άνεργοι και να βλέπετε το βιοτικό σας επίπεδο όλο να πέφτει.
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=23/03/2010&s=to-anagnwstiko-ths-teleytaias-selidas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας