Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Διαίρει και βασίλευε...


Το πρόβλημα με του αγρότες ξεκινά με την επικράτηση του αστικού-βιομηχανικού περιβάλλοντος.
Τα βιομηχανικά προϊόντα και οι υπηρεσίες έφτασαν γρήγορα να ξεπεράσουν σε τιμές τα αγροτικά προϊόντα. Υπήρξαν από τον προ-προηγούμενο κινητοποιήσεις για την εξομοίωση των τιμών (μην ξεχνάμε ότι τα αγροτικά με τα κτηνοτροφικά και την αλιεία είναι η βάση της επιβίωσής μας).
Η κινητοποίηση που επέτυχε τότε ήταν το σταμάτημα της τροφοδοσίας των πόλεων. Αφού έμειναν χωρίς φαγητό αποφασίστηκαν μέτρα για την εξομοίωση των τιμών.
Το ρόλο αυτόπαίζουν καιοι επιδοτήσεις.
Οι υπηρεσίες διανομής(κοινώς μεσάζοντές) δεν είναι εύκολο να χτυπηθούν αφού το σύστημα πλέον είναι καλά δεμένο στην αστική δομή και οι αγρότες είναι εκτός των κέντρων αποφάσεων.

Βεβαίως έχουν τεράστια ευθύνη κακοδιαχείρισης κονδυλίων, κοντοφθαλμία επιλογής καλλιεργειών κλπ
ΑΛΛΑ οι τότε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έδωσαν απίστευτη παιδεία στο τσέπωμα, στο βόλεμα και στo "Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί ΠΑΡΤΗΣ" ή φιλοτομαρισμό

ΥΓ1. Όταν κανονίσουν όλους τους άλλους θα έρθει και η σειρά σου και δεν θα υπάρχει κανείς να σε υποστηρίξει

ΥΓ2. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ και δεν έχω σχέση με αγρότες

σχετικά http://simplemangreek.blogspot.com/2010/01/blog-post_20.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+simpleman6+%28simple+man%29

4 σχόλια:

tsaousa είπε...

Σιγά μην περιμένω από κάποιον να με στηρίξει σε οτιδήποτε.
Δεν έγινε ποτέ αυτό και ούτε θα γίνει.
Την ελευθερία μου θέλω λέμε.

kopria είπε...

ελευθερία δεν είναι η ιδιώτευση...

κανείς δεν περιμένει να τον στηρίξει κάποιος κάτω από ΚΣ (κανονικές συνθήκες) αλλά είμαστε κοινωνία με αλληλοεξαρτήσεις και διαδραστικότητα άρα όλα μας αφορούν, με κλιμακώσεις...

Αγησίας είπε...

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να στηρίξουμε τους αγρότες, επειδή είναι αγρότες. Πρέπει να τους στηρίξουμε, επειδή είναι μία επαγγελματική τάξη, που οδηγείται σε αφανισμό, άρα στην ανεργία, άρα στη μετανάστευση εντός πόλεων, άρα δίπλα μας, άρα θα πάρουν (ως απελπισμένοι=>φτηνότεροι) τις θέσεις κάποιων άλλων κλπ κλπ κλπ.

Όσο για τι πρέπει να γίνει, ας κάνουμε έστω και σήμερα ό,τι έκαναν στην Ολλανδία πριν από 30 χρόνια.

daskalos είπε...

Προς το blog σας .

Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δόση βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατοτιτα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες

www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr

Συνολικές προβολές σελίδας