Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Κατασχέθη server του Indymedia, συνελήφθη στο σπίτι του ο "σχολιαστής"

Αντιγράφω από το http://taxalia.blogspot.com/2009/03/server-indymedia.html

Το σπίτι του δέχθηκε έφοδο, όλος ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός και σχετικά έγγραφα του τα πήραν. Τον άφησαν μετά από οχτώ ώρες. Ο άνθρωπος δεν ήταν ούτε τεχνικός, ούτε διαχειριστής μα ούτε και είχε διαχειριστική πρόσβαση στο website του Indymedia Ηνωμένου Βασιλείου. Απλά είχε σχέση με το έργο επειδή φιλοξενούσε το server.
Αναλυτικά η είδηση για τη φασιστική συμπεριφορά της Βρετανικής αστυνομίας , πέρασε στα "ψιλά", απλά επειδή αποκαλύπτει μια ΤΡΟΜΕΡΗ αλήθεια: Ότι μόλις η indymedia ζορίστηκε από τη Βρετανική αστυνομία, "έδωσε στεγνά" τον άνθρωπο που έκανε το επίμαχο σχόλιο (κι ας προσπαθεί να πείσει για το αντίθετο) !
Αυτή τη Δευτέρα, Η Αστυνομία του Kent έκανε σύλληψη ενός άνδρα στο Sheffield με το νόμο Serious Crime Act 2007 σε σχέση με την πρόσφατη κατάσχεση server του Indymedia. Η σύλληψη έγινε με το Section 44-46 του Serious Crime Act, που έγινε νόμος την 1η Οχτώβρη 2008 για να ...αντιμετοπίσει σοβαρό διευνές έγκλημα όπως μεταφορά ναρκωτικών, πορνεία, πλύσιμο μαύρου χρήματος και ένοπλη ληστεία. Τα Sections 44-46 αναφέρονται στην υποβοήθηση των εγγλημάτων (“encouraging or assisting offences”).Η Αστυνομία του Kent ισχυρίζεται πως ήθελαν, την ηλεκτρονική διεύθυνση IP του συγγραφέα δυο ανώνυμων σχολίων σε ένα δημοσίευμα σχετικά με μια πρόσφατη δικαστική διαμάχη για την απελευθέρωση των ζώων, τα οποία περιείχαν πρωσοπικά στοιχεία του Δικαστή. Η διεύθυνση IP του συγγραφέα δεν σώνεται επειδή το Indymedia δεν κρατά διευθύνσεις IP. (και τότε πώς τον συνέλαβαν;)
Το να συλλάβει η αστυνομία έναν άνθρωπο που απλά συνέβη να υπογράψει το συμβόλαιο για την φιλοξενία του server, είναι καθαρά εκφοβισμός, ειδικά όταν το Indymedia ανοικτά λέει πως δεν κρατά διευθύνσεις IP.Με την υλοποίηση της Οδηγίας για Data Retention της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Μάρτη του 2009, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προσπαθεί να κάνει κάθε παροχέα υπηρεσιών internet στη χώρα μέρος του μηχανισμού νομικής καταστολής. Αυτή η νομοθεσία θα δώσει μια νόμιμη βάση για την καταγραφή, εκφοβισμό, ενόχληση, και σύλληψη ατόμων που κάνουν χρήσιμη και αναγκαία δουλειά για την αλλαγή της κοινωνίας, για παράδειγμα ως ακτιβιστές ειρήνης, ακτιβιστές για οικονομική και κοινωνική δικαιωσύνη ή εναντίων της αστυνομικής βαρβαρότητας.Ο εκφοβισμός αυτός της ανοικτής εναλλακτικής πλατφόρμας δημοσιεύσεων και ειδήσεων Indymedia θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για οποιονδήποτε τρέχει ένα server στη Βρετανία που επιτρέπει δημοσιεύσεις χρηστών – blogs, sites κοινωνικής δικτύωσης, wikis. Αυτό είναι μια προσπάθεια να κλειστούν sites που σέβονται τα πρωσοπικά δεδομένα των χρηστών τους, για να το πούμε απλά και καθαρά.

2 σχόλια:

Αγησίας είπε...

Από ποιά χώρα ζητήσαμε τεχνογνωσία για την πάταξη της εγχώριας τρομοκρατίας;

kopria είπε...

από αυτήν που την έχει;

Συνολικές προβολές σελίδας