Αντιγράφο ως έχει από http://inlovewithlife.wordpress.com/2009/03/11/opieett/
Μετά τις εξελίξεις στη Γαλλία και την Αγγλία ο ΟΠΙ δρομολογεί εξελίξεις και στην Ελλάδα.
Αφού η αποτυχία της δημόσιάς του διαβούλευσης ήταν παταγώδης, ο Οργανισμός στρέφεται προς την ΕΕΤΤ, ασκώντας πιέσεις για την από μέρους της παρέμβαση, προκειμένου οι Ελληνικοί πάροχοι διαδικτύου να δεσμευθούν σε ένα μνημόνιο κατά της πειρατείας.
Στόχος του μνημονίου αυτού θα είναι η εγχώρια εφαρμογή της πρακτικής “three strikes and you ‘re out” από τους Ελληνικούς ISPs στους συνδρομητές τους. Τι κι αν έτσι θα παραγκωνίζεται ολόκληρο το “αστικό” δικαιικό σύστημα, τι κι αν η αστυνόμευση του διαδικτύου θα αποδίδεται αποκλειστικά στον ιδωτικό τομέα, τι κι αν άνθρωποι θα χάνουν την πρόσβαση στην κοινωνία της πληροφορίας, αυτά είναι ψιλά πράγματα για τον ΟΠΙ και τα συμφέροντα, που αυτός εκπροσωπεί. Ποτέ η νομιμότητα δε σταθηκε εμπόδιο στη βούληση της κάθε κυριαρχίας, συνήθως λειτουργεί προς όφελος αυτής.
Ταυτόχρονα, μαθαίνουμε ότι το ντόμινο των εξελίξεων, που ξεκίνησαν από τη Γαλλία του Σαρκοζί, εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες πέρα από την Ελλάδα.
Η μεγαλύτερη Ιρλανδική Εταιρεία παροχής πρόσβασης στο διαδίκτυο, η EIRCOM, τα βρήκε εξωδικαστικά με τη βιομηχανία διασκέδασης και υπέγραψε το γνωστό μνημόνιο για την εφαρμογή της πρακτικής “three strikes and you ‘re out” για τους συνδρομητές της.
Συγκεκριμένα, μαθαίνουμε ότι το πρώτο μήνυμα της EIRCOM προς τον συνδρομητή θα είναι ευγενικό, το δεύτερο λιγότερο ευγενικό και το τρίτο δε θα είναι τόσο μήνυμα όσο πράξη, δηλαδή η διακοπή της σύνδεσης. Στα ηλεκτρονικά νέα για το θέμα δεν υπάρχει αναφορά για δημιουργία μαύρης λίστας, στην οποία όποιος μπαίνει δε θα μπορεί να κάνει σύνδεση πουθενά στη χώρα στο όνομά του.
Στην Αγγλία ετοιμάζεται καινούργια νομοθεσία για θέματα πειρατείας, η οποία μεταξύ άλλων θα υποχρεώνει τους ISPs να εφαρμόζουν σύστημα προειδοποίησης προς συνδρομητές και να παραχωρούν προσωπικά δεδομένα συνδρομητών προς τη βιομηχανία της διασκέδασης. Η προκαταρκτική του νόμου έκθεση, που ονομάζεται “Digital Britain”, είναι διαθέσιμη εδώ.
Υπενθυμίζεται ότι έχουν γίνει μάχες σε επίπεδο ΕΕ, ώστε τέτοιες “όμορφες” διατάξεις να μην συμπεριληφθούν στο νέο νομικό πλαίσιο για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, και μέχρι τώρα αυτό έχει επιτευχθεί. Όλα δείχνουν όμως ότι τα πράγματα μπορούν να αντιστραφούν.
Περισσότερα :EFF
Η Σταματίνα και ο πιτσιρίκος παλιόφιλοι
Πριν από 8 ώρες
2 σχόλια:
Ευτυχώς έχω κατεβάσει όλα μου τα βινύλια σε mp3.
Κάποια στιγμή θα ξαναλειτουργήσω και έναν ραδιοσταθμό και θα γεμίσουν οι αιθέρες (σιγά!) με Ηawkwind και Who. Επιστροφή στον παλιό καλό καιρό.
χμ!
δεν νομίζω να έχω φυλάξει πουθενά τον εξοπλισμό του πειρατικού σταθμού μου
Αλλά τώρα με το διαδίκτυο μπορείς να κάνεις από κει εκπομπές
Δημοσίευση σχολίου