Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Αλέξης Τσίπρας: Ένας ανήθικος καιροσκόπος



Αλέξης Τσίπρας: Ένας ανήθικος καιροσκόπος ή κατά την μαρξιστική ορολογία, ένας αμοραλιστής οπορτουνιστής.
Είχα γράψει παλιότερα και αρκετές φορές ότι αν δεν υπήρχε ο Τσίπρας το σύστημα έπρεπε να το εφεύρει. Τώρα αν το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό λίγο μας αφορά γιατί όποιος ανακατεύτηκε με τα πίτουρα τον έφαγε τελικά η κότα. Και όπου ανακατεύτηκε η κότα έφαγε την αριστερά.

Αυτός λοιπόν ο τύπος, που μάλλον καλόμαθε στα κότερα, είπε ότι ο ΣυΡιζΑ θα μετασχηματιστεί να αντανακλά τη βάση του. Ξεδιάντροπα, είπε ότι θα γίνει και με τη βούλα το άλλο πόδι που θα στηρίζει το σύστημα - ο άλλος ξεσκέπαστος πόλος του δικομματισμού δηλαδή.

Ξεχνά όμως ότι από το 4% τον πήρε από το χέρι η κρίσιμη μάζα που ευελπιστούσε σε ρήξη και ανατροπή και τον έβαλε να την οδηγήσει στην πραγμάτωσε της ελπίδας της. Όμως ο ανήθικος καιροσκόπος χειραγώγησε τα πράγματα έτσι ώστε να αλλάξει τη βάση κατά το δοκούν, αφού της ευνούχισε την ελπίδα στυγνά και προμελετημένα.
Και τώρα που την εγκόλπωσε αυτή τη  βάση δείχνοντας ότι δεν υπάρχει  άλλος δρόμος, αυτός ο τσαρλατάνος της πολιτικής καμώνεται ότι την ακούει και μετασχηματίζεται όπως αυτή η βάση θέλει, ενώ γίνεται το ακριβώς αντίθετο και για να μείνει στην καρέκλα του - με την ελπίδα να κυβερνήσει ξανά - ζωντανεύει το ζόμπυ του πασοκισμού που αμφίδρομα συμβολίζουν και οι δύο (Τσίπρας-πασοκισμός) ανηθικότητα και καιροσκοπισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας