Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Το νόμιμο και το άβατο του ηθικού

*φωτο με λευκό σχόλιο από Συνωμοσία της Δραχμής στο φατσοβιβλίο

Πάντα αυτό που εχθρεύεται και πολεμά λυσσαλέα η εκάστοτε καθεστηκυία τάξη από την αρχή των οργανωμένων κοινωνιών με το νόμιμο των δικών της αυθαίρετων ψηφισμάτων που την προστατεύουν  - με όλη την κρατική βία και ισχύ είναι το ηθικό.

Το δίκιο, αυτό που κάνει τους απλούς "μικρούς" ανθρώπους έντιμους, να γνωρίζουν τη θέση τους και να μένουν εκεί μεν, αλλά που όταν παραγίνει η καταπάτηση και το προκλητικό τρίψιμο στα μούτρα αρχίζει να έχει αντιδράσεις που ξεπερνούν το πολιτικό κόστος και φτάνουν σε συμπάθεια στους αγώνες αντίστασης και ανατροπής.

Και μπορεί να μην συμμετάσχει η συντριπτική πλειονότητα που περιμένει να σωθεί, όμως η συμπάθεια, άρα η ανοχή άρα και η δυνητική αλλαγή νοοτροπίας σε σχεδιασμένες/δίκαιες (κατά το κοινό περί δικαίου αίσθημα!) της συλλογικότητας του Ρουβίκωνα προβάλλονται με τον μεγεθυντικό παραμορφωτικό φακό των μέσων ως άκρατη εγκληματικότητα για την αποφυγή ως άνω φαινομένων.

Πάντα θα προσπαθεί η άρχουσα ολιγαρχία με τον Κρέοντα αντιπρόσωπο να εμπεδώσει την ισχύ της αλλά όσο το ηθικό θα έχει Αντιγόνη αποφασισμένη να πεθάνει για το ηθικό, το δίκιο, το ανθρώπινο, πάντα θα υπάρχει ένα Άβατο Εξαρχείων για τα σκουλήκια των μεγάλων πορτοφολιών. Γιατί τα άβατα γεννιούνται, όχι σε περιοχές αλλά στις καρδιές

Δείτε επίσης ¨http://kopria.blogspot.gr/2013/02/law-uber-alles.html?m=0


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας