Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Άντε γαμήσου και συ και το ευρώ σου


*η Μέρκελ είναι ίδια ο αυτοκράτορας... τυχαίο; Δεν νομίζω


...Ενώ τώρα καλά που δεν πάθαμε και τίποτα...

έξω από το € Θα είχαμε μακροχρόνια ύφεση.
ενώ τώρα – Επί 6 συναπτά έτη, το ΑΕΠ της χώρας υποχωρεί. Έχει μειωθεί συνολικά κατά 25%, που όπως έχω χιλιοπεί είναι μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές καταστροφές της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας. Μέσα στο ευρώ.
έξω από το € Το χρέος θα εκτοξευόταν.
– Από το 128% το 2010 έχει πάει στο 180% φέτος και με τη νέα συμφωνία-μνημόνιο θα εκτοξευθεί στο 200% μέχρι το τέλος του 2016. Προσέξτε τώρα, το χρέος το 2000 ήταν στο 102% του τότε ΑΕΠ. “Ομως, μέσα στο ευρώ, το ΑΕΠ ναι μεν σχεδόν διπλασιάστηκε, αλλά ακολούθησε την ίδια πορεία και το χρέος.
έξω από το € Με τη χώρα να τυπώνει εθνικό νόμισμα, οι έχοντες θα εξαγόραζαν μπιρ παρά τον δημόσιο πλούτο χάρη στο δυνατότερο ευρώ.
– 14 κερδοφόρα αεροδρόμια έναντι 1.2δις στην Fraport για 50 χρόνια, ΔΕΣΦΑ 400 εκ, ΟΠΑΠ 600 εκ, Ελληνικό 1 δις και έπεται συνέχεια. Το γέλιο θα πέσει με τη ΔΕΗ. Ετοιμαστείτε να δείτε με ποια «δίκαιη» τιμή θα ξεπουληθεί επιχείρηση αξίας εκατοντάδων δις (μόνο τα αποθέματα λιγνίτη αξίζουν τουλάχιστον 150 δις). Ούτε τυχόν απόλυση του Φωτόπουλου, δεν θα μπορέσει να γλυκάνει την πίκρα.
έξω από το € Θα έκλειναν οι τράπεζες και θα έκλεινε η στρόφιγγα του δανεισμού προς ιδιώτες.
– Capital controls, οι τράπεζες δίνουν δάνεια σε όποιον λύσει τον κύβο του Ρούμπικ σε 15 δευτερόλεπτα.
έξω από το € Θα διαλυόταν η εγχώρια οικονομία.
– Έχει κλείσει πάνω από το 1/3 των επιχειρήσεων, έχει μειωθεί η αγοραστική δύναμη κατά 35%, έχουν μείνει άνεργοι πάνω από 1 εκ άνθρωποι, έχουν χρεωθεί οι μικρομεσαίοι με υπέρογκα ποσά σε εφορία, ΤΕΒΕ, ΙΚΑ, τράπεζες.
έξω από το € Οι μισθοί θα έπεφταν στα επίπεδα της Βουλγαρίας ή της Αλβανίας.
– Ασχολίαστο. Ερχόμαστε.
έξω από το € Οι άνθρωποι θα αυτοκτονούσαν μαζικά.
– Αύξηση των αυτοκτονιών κατά 35% στα χρόνια του μνημονίου, ενώ τον Μάιο και τον Ιούλιο του 2012 είχαμε 2 αυτοκτονίες κάθε μέρα, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 χρόνων.
έξω από το € Οι νέοι θα εγκατέλειπαν μαζικά τη χώρα.
– Περίπου 200.000 νέοι άνθρωποι έχουν μεταναστεύσει, κυρίως για ΗΠΑ, Αγγλία, Αυστραλία, Γερμανία.
έξω από το € Θα καίγαμε ξύλα για να ζεσταινόμαστε το χειμώνα γιατί δεν θα μπορούσαμε να εισάγουμε πετρέλαιο.
– Τώρα μπορούμε να εισάγουμε, αλλά πάλι ξύλα καίμε σε αυτοσχέδια μαγκάλια, ενώ έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές από αυτά (ανάμεσα τους παιδιά).
έξω από το € “Ενα από τα πλέον αισχρά, οι γυναίκες μας θα ωθούνταν στην πορνεία.
– Τουλάχιστον 4.000 Ελληνίδες, νεοεισερχόμενες στο επάγγελμα, ψωνίζουν πλέον πελάτες στα πεζοδρόμια μετά το 2012.
έξω από το € Θα γεμίζαμε μετανάστες καθώς οι πρώην σύμμαχοι μας στην ΕΕ, δεν θα δεχόντουσαν μετανάστες από την αυτοεξόριστη Ελλάδα.
– Πρώτον, ούτε τώρα δέχονται με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί οι άνθρωποι εδώ και δεύτερον δεν νομίζω ότι τους απελπισμένους τους εμποδίζει η συμμετοχή ή όχι μιας χώρας στην ΕΕ ώστε να την διαβούν (βλέπε Σκόπια). “Αλλο ένα ηλίθιο επιχείρημα που στοχεύει συντηρητικά μυαλά.
έξω από το € Η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, θα υποχρέωνε τους φοροφυγάδες με τις καταθέσεις στο εξωτερικό να επιδείξουν ανυπακοή προς το κράτος και να τα κρύψουν σε φορολογικούς παραδείσους, αρνούμενοι να συμμορφωθούν.
– Ασχολίαστο. Ναι, μέχρι και αυτό έχω ακούσει.
έξω από το € Θα έβγαιναν τα τανκς στους δρόμους.
– Θα ΄θελα να ήξερα τι πρέπει να απαντήσει κάποιος σε αυτό. Τα ΜΑΤ όποτε χρειάστηκε μια χαρά έκαναν τη δουλειά τους.
έξω από το € Το κράτος δεν θα μπορούσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.
– Χρωστάει δεκάδες δις σε ιδιώτες, έπεσε σαν πρόταση το καλοκαίρι η πληρωμή με IOU, έχουν ξεσκιστεί να πετσοκόβουν συντάξεις και μισθούς, τα ταμεία είναι άδεια, τα ασφαλιστικά ταμεία είναι ακόμα πιο άδεια και στο στοίχημα το δίνουν 0.01 να έρθει αυτή η αποφράδα μέρα που το ταμείο δεν θα έχει μια και φυσικά μαντέψτε: μέσα στο ευρώ. Θέμα χρόνου λέμε.
έξω από το € Δεν θα ερχόταν κανείς να επενδύσει στην Ελλάδα και θα έφευγαν όλες οι ξένες εταιρείες.
– Τα success story του Σαμαρά τα ξέρετε, μην τα ξαναλέμε. Επίσης, επενδύσεις τύπου Eldorado και Fraport, δεν τις λες επενδύσεις. Τέλος, οι ξένες εταιρείες ή καλύτερα να πούμε τα ξένα προϊόντα, δεν πρόκειται να σταματήσουν να έρχονται στην Ελλάδα, γιατί ακόμα και αν πάμε σε εθνικό νόμισμα, δεν θα μας επιβληθεί εμπάργκο. Δεν είναι μαλάκες, ούτε η Ελλάδα είναι Κούβα για να τη σβήσουν από τον εμπορικό χάρτη. Σοβαρευτείτε.
έξω από το € Δεν θα είχαμε φάρμακα.
– “Ηδη χιλιάδες ανασφάλιστοι άνθρωποι αδυνατούν να αγοράσουν φάρμακα και έχουν συσταθεί σε όλη την επικράτεια κοινωνικά φαρμακεία. Οι φαρμακαποθήκες δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση, λόγω των προβλημάτων ρευστότητας στην αγορά -πολύ πριν τα capital controls ξεκίνησε αυτό- και είναι συχνά τα προβλήματα με κάποια σκευάσματα. Αν κάποιος αναγνώστης ή αναγνώστρια δουλεύει στα φάρμακα, ας τα αναφέρει γιατί είναι πολλά και εγώ δεν είμαι του αντικειμένου -τα ξέρω από… σπόντα. Επίσης, έχουν χάσει τη ζωή τους άνθρωποι που έχουν παραμελήσει την υγεία τους λόγω των οικονομικών τους προβλημάτων, ενώ μην λέμε για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία σε υλικά και προσωπικό.
Δείτε επίσης στο Infowar ...έχουμε ήδη βιώσει όλες τις αρνητικές επιπτώσεις ενός Grexit χωρίς να γευτούμε κανένα από τα οφέλη που θα προσέφερε στην εθνική οικονομία.

Δικό μου σχόλιο... Άντε γαμήσου και συ και το ευρώ σου(για όποιον ενδιαφέρεται)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας