Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

No news good news... να υπάρχει και συναίσθημα

Το αφεντικό του αφεντικού στείλαν τα αφεντικά του για να μας τα πει. Αργούμε. Είναι και καλοκαίρι και αργούμε.
Δεν ξεπουλάμε γρήγορα, δεν εξαθλιώνεται ο λαός ταχέως, δεν δίνεται άμεσα η περιουσία του στους ξένους.
Ήρθε όμως "σαν φίλος". Όχι ως φίλος, σαν... παρομοίωση. Όπως σαν φίλοι ήρθαν και οι Γερμανοί. Και η Τρόικα με τον Ράιχ-εν-μπαχ και τον αχώνευτο τον Τόμσεν τον Πωλ. Σαν φίλοι. Όπως και οι Αμερικανοί πρόσφατα, σαν φίλοι για να επενδύσουν, και να μας γδύσουν.

Ο Σαμαράς είπε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος (του Τζό και της άγριας δύσης). Ο Βενιζέλος δεν δέχθηκε να πέσουν άλλα οριζόντια χτυπήματα στους Έλληνες και ο Κουβέλης, (συν)υπεύθυνα πάντα, δέχθηκε τα ΜΑΤ να συνεχίσουν να βαρούν κάθετα - από πάνω προς τα πάνω. Όπως στη Χαλυβουργία.

Και μια και είπαμε Χαλυβουργία, ο Μάνεσης είπε στις μαριονέτες του να στείλουν τα ηρωικά ΜΑΤ να καταλάβουν το εργοστάσιο. Τα Μέσα Μαζικού Εκμαυλισμού έκαναν λόγο για εφαρμογή της νομιμότητας αφού η απεργία ήταν "παράνομη".
Δεν είπαν όμως τα τσιράκια των ξένων τοκογλύφων και υπάλληλοι των εγχώριων νταβατζήδων ότι:
1. Η απεργία κρίθηκε παράνομη γιατί η απόφαση ελήφθη δι' ανατάσεως των χειρών και όχι με κάλπες όπως προβλέπει το καταστατικό του σωματείου
2. Όταν έγιναν νέες εκλογές για το σωματείο με κάλπες, ξαναπάρθηκε νέα απόφαση για την απεργία, και νομότυπα
3. Η πρωτόδικη απόφαση είναι στο εφετείο, άρα δεν έχει τελεσιδικήσει.

Και όμως ο θλιβερός αυτός που παριστάνει τον πρωθυπουργό μίλησε για νομιμότητα και έστειλε τις Μονάδες Καταστολής να δουλέψουν για τον επιχειρηματία. Έτσι θα εφαρμόσει όποιους νόμους το πουν να πάρει. Με βια και καταστολή.
Τουλάχιστον οι μπουχέσες να δούλευαν στ' αλήθεια για να δουν πως βγαίνει το ψωμί στα κολαστήρια των χυτηρίων και να σφίξει λίγο ο κώλος τους... αλλά τα κ...λόπαιδα διατηρούν το μισθό τους. Έχει ανάγκη η κυβέρνηση να τους στέλνει να βαράνε ανθρώπους της βιοππάλης και του έργου που δεν θέλουν να γίνουν δουλοπάροικοι.

Και μια και είπαμε για τον επιχειρηματία... όλα τα κανάλια-οχετοί σε ράδιο και τηλεόραση, δεν έβγαλαν ούτε μισό απεργό να εξηγήσει τι συμβαίνει. Λέγαν και τον κακόμοιρο λεφτά που του κλείνουν την επιχείρηση.
Αυτόν που το δημόσιο του κάνει ειδική τιμή στο αέριο.
Του μειώνει το κόστος ηλεκτρισμού (ενώ εμάς μας αλλάζει τα φώτα) και..
Του δίνει λιμάνι στον Ασπρόπυργο.
Ε! αυτός ο κακόμοιρος που μασουλάει από δέκα μπάντες τα λεφτά του λαού θέλει και οι εργάτες να του δουλεύουν τσάμπα μέσα στο λιωμένο χάλυβα. Καλά που δεν ζήτησε να του πηδάει όποτε έχει σηκωμάρες. Τότε να δω τους ΜΑΤατζήδες να προσπαθούν να γυμνώσουν Χαλυβουργούς.



μετά την άρεια ξανθούλα μας σαμποτάρουν με ντοπέ πρωταθλητές... ΕΣΧΩΣ


Πολλά καλά λόγια είχε να πει για τους Έλληνες ο Μπαρόζος και μου θύμισε το παλιό ανέκδοτο.
Μοιράζουν 2 κλέφτες τη λεία τους και αυτός που μοιράζει κλέβει τον άλλον που του στέλνει συνεχώς φιλάκια. Κάποια στιγμή τον ρωτά ο πρώτος:
- Καλά ρε, τόση ώρα σε κλέβω ασύστολα και συ μου στέλνεις φιλάκια;;;
- Αφού θα σε γαμήσω που θα σε γαμήσω... να μην υπάρχει και αίσθημα;

Φιλικά πάντα... και αν έχει τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς... και φίλοι - φίλοι σου γαμώ και το καντήλι... και τώρα θα δείτε τι ψηφίσατε.
Νόμιμα τα ΜΑΤ θα σας πετάνε από τα σπίτια, τα νοσοκομεία και τα σχολεία....
Νόμιμα, αλλά όπως είπε και ο Πλάτωνας: «Ο Νόμος αν δεν είναι η εύρεση του πραγματικού, δεν είναι νόμος αλλά τυραννικόν πρόσταγμα»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας