Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Μας κάνανε μνημόνιο τους κάνουμε Μνημόσυνο


Στο Σύνταγμα, ένα βράδυ πριν ξεκινήσει η πλατεία γνώρισα τον Σπύρο, ένα παληκάρι από το "Ένα καράβι για τη Γάζα". Την επόμενη μέρα, μόλις ξεκίνησε η πλατεία , έφερε χαρτόνια μαρκαδόρους και ένα μεγάλο ρολό χαρτί που απλώσαμε στην πλατεία Συντάγματος χωρίζοντάς τη στη μέση ώστε να γράφει ο καθείς ότι θέλει.
Είχα την τιμή να γράψω το πρώτο σύνθημα που ανέβηκε στην πλατεία "Μας έκαναν μνημόνιο τους κάνουμε μνημόσυνο".
Και μπήκε το νερό στο αυλάκι και ήμασταν εκεί κάθε μέρα για να βρεθούμε μεταξύ μας. Και παρά την χρησιμοποίησαν, παρά την βίαιη καταστολή από τα "ηρωικά ΜΑΤ" της "δημοκρατίας της τρόικας" και παρά πολλά άλλα ο λαός κορύφωσε στην 28η Οκτωβρίου όπου υπό τον κίνδυνο γενικευμένης εξέγερσης το καθεστώς έταξε εκλογές. Τις έταξε τις καθυστέρησε και τις έκανε τελικά για να αποκαλυφθεί πως άλλο ήθελε ο Λαός άλλο οι αντιπρόσωποι (της τρόικας).
Περίμεναν πως θα γυρίσουν τα πρόβατα στο μαντρί αλλά εκείνα ξεκάμπισαν. Παρά τον τρόμο που προσπάθησαν να εμφυσήσουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ ο δικομματισμός κατέρρευσε. Το πρώτο βήμα έγινε αλλά η μάχη δεν κερδήθηκε ακόμη. 
Σε μια εκδήλωση του ΣυΡιζΑ είπα στον Τσίπρα, παραφράζοντας τον Νίκο Γκάλη το 1987, ότι οι εκλογές που έρχονται (6η Μαΐου) είναι οι σπουδαιότερες έως τις επόμενες.
Οι επόμενες είναι εδώ και ήρθε η ώρα να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε - κατά τη γνώμη μου τον Δεκέμβριο του 2008 - να κάνουμε μνημόσυνο στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο που ξεζούμισε τούτη τη Χώρα, τούτο το Λαό. 
Μας έκαναν Μνημόνιο, θα τους κάνουμε Μνημόσυνο.

Υ.Γ.1 Ο ΣυΡιζΑ αναλαμάνει μια τεράστι ευθύνη. Όχι να μας βγάλει από την κρίση, όχι να μας πάει πίσω το 2008. Αναλαμβάνει την ευθύνη να μάθει να κυβερνά μέσα από μας.
Υ.Γ.2 Ο Λαός αναλαμβάνει την ευθύνη να γίνει πολιτικό υποκείμενο και για να το πετύχει πρέπει να το απαιτεί συνεχώς και να στηρίζει συνεχώς την επιλογή του.
Μην ξεγελαστείς στιγμή! Είναι πολλά τα συμφέροντα που παίζονται στη σκύλευση του πτώματος της Ελλάδας και δεν θα τα παρατήσουν ούτε εύκολα ούτε γρήγορα. Μέχρι να σταθούμε στα πόδια μας ξανά θα προσπαθούν να μας λυγίσουν. 


πηγή τραγουδιού ο πιτσιρίκος

3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεχτεί το αριστερό πρόσημο και δεν το απεμπολήσει, θα κυβερνάει δίπλα στο λαό και τα κοινωνικά κινήματα. Αν το απεμπολήσει, το λαίκό σκερπάνι θα είναι βαρύ να το αμόνι.

Φοίβη είπε...

γεια σου σύντροφε...

να φέρω τα κόλλυβα;

Η ΚΟΠΡΙΑ είπε...

τωρα ξεκινα. Οταν συνειδητοποιησει ο καθενας οτι μολις βγηκε η ΝΔ εβγαλε ανακοινωση η τρόικα οτι επιστρεφει. Οταν θα τους παρουν τα σπιτια θα βγουν στους δρομους.

Συνολικές προβολές σελίδας