Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

Τώρα τη γάμησες...


Πέφτει μια χώρα στη ζούγκλα των αγορών και γλιτώνει ο Έλληνας ψηφοφόρος.
-Τι να κάνω τώρα στη ζούγκλα. Θα με φάνε οι αγορές. Τώρα τη γάμησα, γκρινιάζει κοιτώντας γύρω του.

-Όχι δεν τη γάμησες, ακούγεται μια φωνή. Αν βγει ο Γιωργάκης ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Αναθαρρημένος ο Έλληνας ψηφοφόρος στρέφτεται στο ΠαΣοΚ, αυτό ξέρει αυτό εμπιστεύεται. Τότε του ΣΚΑΪ το ΔΝΤ και αρχίζει να τον κυνηγά μαζί με την ΕΚΤ και την Μέρκελ. Τρέχει από δω πάει από κει και πέφτει πάνω σε ένα μεσοπρόθεσμο.

-Τι να κάνω τώρα, θα με φάει το ΔΝΤ. Τώρα τη γάμησα, φωνάζει φοβισμένος.

-Όχι δεν τη γάμησες, ακούγεται πάλι η φωνή από το υπερπέραν της Ε.Ε. Ψήφισε ΠαΣοΚ στις περιφερειακές και θα πάρεις δάνειο μεγάλο.

Πάει ο Έλληνας ψηφοφόρος και ψηφίζει ξανά ΠαΣοΚ περιμένοντας το δάνειο. Και εκεί που νομίζει ότι θα τη βγάλει, βλέποντας τα κόκαλα γύρω του από Αφρικάνικες και νοτιοαμερικάνικες χώρες του πέφτουν στο κεφάλι από μια καρυδιά φόροι, περικοπές και χαράτσια.

-Τι θα κάνω τώρα, τρομάζει ο Έλληνας ψηφοφόρος. Τώρα τη γάμησα.

-Όχι δεν τη γάμησες, του δίνει κουράγιο η φωνή από το υπερπέραν. Χρειάζεσαι και άλλο μεσοπρόθεσμο και άλλα μέτρα. Πρέπει να φτάσεις τις χώρες τις όμορες της βαλτικής για να μη βγεις από την ΕΕ.

Ο Έλληνας παρατά τους δρόμους και τις πλατείες κάνοντας πως δεν βλέπει τη βία και την ξενόφερτη -πια- καταστολή. Δεν προσέχει ότι οι βαλτικές χώρες δεν είναι όμορες και παίρνει μια βαθιά ανάσα όταν από το πουθενά του έρχεται ένα mega haircut που του κόβει υγεία παιδεία και ασφάλιση.
Κάνει να αντιδράσει την 28η Οκτώβρη και φωνάζει "Αν συνεχίσω τη γάμησα" αλλά ακούγεται η φωνή από το υπερπέραν:

-Όχι δεν τη γάμησες... θα σου δώσουμε εκλογές...

Μαζεύεται, ανασκουμπώνεται ο Έλληνας και καταπίνει νέα μέτρα και αντίμετρα περιμένοντας τις εκλογές.
Φωνές πολλές γεμίζουν το κεφάλι του τρόμος ξεχύνεται από παντού.

-Θα ψηφίσω αλλιώς αλλά τώρα τη γάμησα, κραυγάζει έντρομος.

-Όχι δεν τη γάμησες ακόμη, του λέει η φωνή την 7η Μαΐου. Θα ξανακάνουμε εκλογές αλλά θα ψηφίσεις "αυτό που πρέπει" αλλιώς θα γυρίσεις στη δραχμή, ακούγεται αυστηρά η φωνή.

Ο Έλληνας δαγκώνεται, ματώνεται - είναι και αυτός ο Σαμαράς τα χάλια του - αλλά ακούει τη φωνή και τον βγάζει οριακά.

Και μόλις βγαίνει η ΝΔ του Αντωνάκη η τρόικα ανακοινώνει τον ερχομό της. Τα κοράκια των διεθνών real estate μετράνε τις περιουσίες των Ελλήνων και τα ΜΑΤ γυαλίζουν τα γλκομπ τους για τις επικείμενες εξώσεις.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή ακούγεται η φωνή να καγχάζει "ΤΩΡΑ ΤΗ ΓΑΜΗΣΕΣ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ"

2 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Εντάξει, με 48% σύμπραξη τριών κομμάτων δε θα το πεις κι επιτυχία των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων (ειδικά αν λάβουμε υπόψη ένα +45% αντιμεταρρυθμιστικών κοινοβουλευτικών δυνάμεων και -40% αποχή). Ο Σαμαράς εχθές δε θυμήθηκε καν να μιλήσει για αναδιαπραγμάτευση και τόνισε ότι θα τηρήσει την υπογραφή του γιατί το κράτος έχει συνέχεια. Με τέτοια ποσοστά, μάλλον πάμε για πλήρη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και νέο κύμα κοινωνικής αντιπολίτευσης.

magisa είπε...

Την ιστορία του χαρατσιου την ξέρουμε είναι χιλιάδες χρονών. Και τα αποτελέσματα τα ξέρουμε ΑΙΜΑ έχω βαρεθεί να διαβάζω την ίδια ιστορία συνέχεια. Την απάντηση για να βγούμε από αυτό το φαβλω κύκλο την έχω αλλά πιος ακούει?
Απλα το προβλιμα μας αυτήν την στιγμή είναι οι τοκογλύφοι,οι αχριστοι πολιτικοί, και οι αχριστοι πολιτες. Βήμα 1 χτιπας τους τοκογλύφους πισώπλατα, βήμα δύο γεμίζεις τις φυλακές με άχρηστους πολυτικους, βήμα 3 βάζεις να δουλέψουν το 60% των αχριστων πολιτών που τα τελετεα 50 χρόνια δεν μπορούν να βρουν δουλια στα χαρτιά αλλά στην πραγματικοτιτα τα περνούν από παντού.

Συνολικές προβολές σελίδας