Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

Αιδώς αχρείοι

Είμαστε μαθητές του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Βυτίνας. Αφού διαβάσαμε το άρθρο του κ. Ι. Κ. Πρετεντέρη στην εφημερίδα Το Βήμα, θελήσαμε να απαντήσουμε σε κάποιες ανακρίβειες, ελπίζουμε όχι ηθελημένες:
1) Τα τρία σχολεία στα χωριά μας δεν είναι απλώς Γυμνάσια, αλλά Γυμνάσια με Λυκειακές Τάξεις, στα οποία φοιτούμε όχι 59 μαθητές, όπως αναφέρεται, αλλά 124 εκ των οποίων οι 65 στις Λυκειακές Τάξεις.
2) Επειδή κάποιοι καθηγητές συμπληρώνουν το ωράριό τους πηγαίνοντας σε περισσότερα από ένα σχολεία, ο πραγματικός αριθμός τους δεν είναι 46 αλλά 32.
3) Επειδή έγινε σύγκριση των αποστάσεων στην περιοχή μας με παράδειγμα την απόσταση Αθήνας-Γλυφάδας, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ορισμένα πράγματα: Μπορεί να μην έχουμε κυκλοφοριακό και φανάρια, οι συνθήκες όμως κάνουν την μεταφορά μας επικίνδυνη και κουραστική. Καθημερινά βρισκόμαστε στο λεωφορείο από τις 7 π.μ. αντιμετωπίζοντας αντίξοες καιρικές συνθήκες (πάγος, χιόνι, θερμοκρασίες υπό του μηδενός). Επιπλέον, οι δρόμοι που διανύουμε καθημερινά για να φθάσουμε στο σχολείο μας είναι στενοί, γεμάτοι λακκούβες, στροφές και σε ορεινό μέρος που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με το Λεκανοπέδιο. Μάλιστα κάποιοι από εμάς ζούμε σε ήδη μεγάλη απόσταση από τα υπάρχοντα σχολεία.
4) Η συγχώνευση των σχολείων θα έχει ως αποτέλεσμα την ερήμωση των χωριών μας. Ήδη κάποιοι συμμαθητές μας έχουν προγραμματίσει να μετακομίσουν στην Τρίπολη με τις οικογένειές τους, ενώ κάποιοι άλλοι ενδεχομένως να εγκαταλείψουν το σχολείο. Έτσι, όπως πάμε, δε θα μείνει κανείς στην επαρχία.
5) Όσον αφορά το ιστορικό κομμάτι, πρέπει να ξέρετε ότι τα συγκεκριμένα σχολεία δεν έχουν ιδρυθεί από βουλευτές που ήθελαν να βολέψουν τους δικούς τους. Αντιθέτως, έχουν μια ιστορία πολλών χρόνων (κάποια από αυτά υπάρχουν ήδη από τον 19ο αιώνα, π.χ. ο Παπαφλέσσας φοίτησε στο σχολείο της Δημητσάνας).
6) Είμαστε σίγουροι πως το ελληνικό Δημόσιο δεν έπεσε έξω εξαιτίας των τριών αυτών σχολείων της Αρκαδίας αλλά από ανθρώπους που με λάθος πολιτική κυβερνούσαν τόσα χρόνια την χώρα μας. Φοβούμαστε μήπως αυτή η μεταφορά ευθυνών πάνω μας («Ποιοι τα φάγαμε») γίνεται για να καλύψει τις ευθύνες των πολιτικών.
Τέλος, προσκαλούμε τον κ. Ι. Κ.Πρετεντέρη να επισκεφτεί την ορεινή Αρκαδία για μια εβδομάδα μέσα στον χειμώνα και να διανύσει την διαδρομή Λαγκάδια-Βυτίνα ή Δημητσάνα-Βυτίνα στις 7 πμ με -5 βαθμούς θερμοκρασία, προτού παραλληλίσει την απόσταση που χωρίζει τα σχολεία μας με αυτή της Γλυφάδας από την Αθήνα.
http://www.arcadiaportal.gr/news/i-apantisi-sto-arthro-tou-pretenteri-apo-tous-mathites-tis-gortunias


Δηλαδή τι είπε ο Γιαννάκης; Ότι οι αποστάσεις στην ορεινή Αρκαδία για ΠΑΙΔΙΑ, μαθητές, είναι το ίδιο με την απόσταση Αθήνας Γλυφάδας.
Βέβαια ότι ξέρει ο καθένας. Κουκιά τρώει, κουκιά μαρτυράει.
Αλλά και η ασέβεια και η προπαγάνδα έχουν όρια για όλους.

Όταν έχεις εξασφαλίσει και τα τρισέγγονά σου σε περιουσία και ιδιωτικά σχολεία- με τον σωφέρ βεβαίως, ακόμη και αν το έκανες αυτό με τον πιο προδοτικό και ειδεχθή τρόπο για το λειτούργημα που υποτίθεται ότι υπηρετείς. Εξυπηρετώντας συμφέροντα με την πιο γλυώδη συμπεριφορά τότε είναι ίδιον του χαρακτήρα σου να γράφεις στα @@ σου τα παιδιά της Ελλάδας.

Και πίσω στο άρθρο του Ι. Πρετεντέρη. Εκτός από το αηδιαστικό και ασεβές επιχείρημα της απόστασης, που τα παιδιά τον καλλούν να το βιώσει και ο ίδιος παρατηρώ ότι του διορθώνουν και ανακρίβειες απαράδεκτες. Το Βήμα θα έπρεπε να δημοσιεύσει το άρθρο των παιδιών.

Τέλος, όταν ο Γιωργάκης έλεγε ότι θα συνέδεε την παιδεία με την αγορά (αισχρός από φύση του ο σύνδεσμος των δύο εννοιών) εννούσε ότι όλα θα γίνουν αγοραία... δηλαδή πουτάνα!

ΥΓ Όταν το Δεκέμβρη του 2008 τα παιδιά βγήκαν και απαιτούσαν ένα αύριο η γεννιά μου (εγώ είμαι αισίως 42) έκανε την πάπια γιατί ως γνήσιες κότες προσπαθούσαν να υπερασπιστούν τα ψίχουλα που έπεφταν στο κοτέτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας