Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

I like smoke and lighting, HEAVY METAL THUNDER



http://tvxs.gr/news/%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE/heavy-metal-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%B1

Στη Βρετανία η απογραφή του επόμενου έτους αναμένεται να είναι η πιο λεπτομερής απογραφή που έχει διεξαχθεί ποτέ, με αναλυτικές και ποικίλες ερωτήσεις και με βασική επιδίωξη να αποτυπωθεί απόλυτα το στίγμα της Βρετανικής κοινωνίας. Τι σχέση όμως μπορεί να έχει η απογραφή με τη μουσική Heavy Metal;

Την εν λόγω απογραφή σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν διάφορες κοινωνικές ομάδες ώστε να αυτοπροσδιοριστούν μέσα στην κοινωνία. Για παράδειγμα Ινδοί Σιχ επιθυμούν να αναγνωριστούν ως μία ξεχωριστή φυλή και όχι απλά ως μία θρησκεία και αυτό σκοπεύουν να το διατυμπανίσουν κατά τη διάρκεια της απογραφής.

Την «επανάστασή» τους όμως φαίνεται πως ετοιμάζουν οι λάτρεις της Heavy Metal καθώς έχει ξεκινήσει μία διαδικτυακή εκστρατεία με ηγέτη τον τραγουδιστή των Saxon Biff Byford, η οποία προτρέπει του οπαδούς του συγκεκριμένου μουσικού είδους να δηλώσουν στην απογραφή ότι το Heavy Metal είναι η θρησκεία τους. Η πρωτοβουλία έχει βρει ήδη 14.000 ακόλουθους στο Facebook, σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων.

Η κίνηση μπορεί να είναι εντυπωσιακή, ωστόσο δεν είναι πρωτοποριακή. Πριν από μία δεκαετία, στην προηγούμενη απογραφή το 2001, 390.000 άνθρωποι, οι οποίοι οργανώθηκαν από μια παρόμοια εκστρατεία, είχε δηλώσει ότι θρησκεία είναι οι Jedi, οι ήρωες των ταινιών επιστημονικής φαντασίας «StarWars».

Στο εγχείρημα για μία «metal θρησκεία» συμμετέχει και το περιοδικό Metal Hammer προσπαθώντας να προσελκύσει όσους περισσότερους πιστούς μπορεί.

2 σχόλια:

Dimitris είπε...

Ετσι, να γουσταρουμε! Μεταλλαδες ολης της Βρετανιας, ενωθειτε!

kopria είπε...

New Wave of British Metal

Συνολικές προβολές σελίδας