Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Η ελπίδα πέθανε τελευταία...

...
Από σήμερα η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά στα χέρια της μονοκομματικής διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Η χώρα έχει ξαναδεί το έργο από το 1981 ώς το 1988 και από το 1993 ώς το 2004. Δεν έχει να περιμένει τίποτε καλύτερο. Γιατί το καλύτερο προϋποθέτει ότι ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ θα διαλύσουν το πελατειακό Δημόσιο, τη διαπλοκή με εργολάβους, κρατικοδίαιτους και επιδοματίες κεφαλαιούχους, θα διαλύσουν την αναξιοκρατία στην επιλογή εργασίας, επιστημοσύνης και στελεχών, θα διαλύσουν την μπάτσικη νοοτροπία και θα επιβάλουν την αστυνομική, θα ξαναχτίσουν μια Παιδεία, που διέλυσαν πρώτα με τους υπηρέτες τους εκεί μέσα και θα αφήσουν τη δικαιοσύνη ανεξάρτητη να αποδώσει δικαιοσύνη.
Μόνο και μόνο η ανάγνωση αυτής της παραγράφου αρκεί για να χαμογελάσει κανείς, αν όχι να καγχάσει ή να κουνήσει το κεφάλι μελαγχολικά.
Ηχώρα θα συνεχίσει τον δρόμο, που έχει πάρει εδώ και τρεις δεκαετίες, χωρίς καμιά αλλαγή νοοτροπίας.
Η μόνη μεγάλη αλλαγή είναι ότι για πρώτη φορά από το 1974, με εξαίρεση την περίοδο Σαρτζετάκη, η πολιτική ζωή θα πορεύεται χωρίς Καραμανλή σε αρχηγικό ρόλο.
Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΤΕΤΡΑΔΗΣ
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=05/10/2009&id=88589

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξεύρω τι πιστεύει ο κ.Τετράδης. Ούτε και σε τι ο ίδιος ήλπιζε, ή ελπίζει. Περί ορέξεως κολοκυθόσποροι...
Το μόνο βέβαιο πλέον, ότι αυτή η πουτάνα η ελπίδα, βαρέθηκε να είναι πάντα τελευταία και....
ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ

Καλημέρες σου

kopria είπε...

ε καλά, μην είσαι και τόσο βεβαία...

Lalù είπε...

Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν σήμερα. Και να ελπίζαμε ότι ο Γιώργος έχει τη θέληση και την ικανότητα να φέρει αλλαγές, η όλη διαδικασία θα έπρεπε να ξεκινήσει με μπουρλότο. Οποτε αντί για αλλαγές, πάμε για ξαναζεσταμένη Αλλαγή.
Ελλάδα η χωρα του πρασινου ήλιου - the sequel

Κλείτωρ είπε...

Ενώ αν κυβερνούσε ο Τσίπρας τότε θα είχαμε ελπίδα. Βρε αυτοί σκοτώθηκαν μόνο με την ιδέα πως μπορεί να φτάσουν το 15% και δεν θέλω να φανταστώ τι θα γινόταν αν έπαιρναν 30%.

nicolaos demonicos είπε...

«... και οι μέρες κυλούσαν η μία μετά την άλλη».
Τώρα όμως, που συνέβη η Νέα Αλλαγή και τα πράγματα είναι πλέον καθαρά ως βόθυνος κοπρολυμάτων, όλοι γνωρίζουμε τι θα συμβή και η ζωή μας θα πέρη άλλη ρότα.

nicolaos demonicos είπε...

«... και οι μέρες κυλούσαν η μία μετά την άλλη».
Τώρα όμως, που συνέβη η Νέα Αλλαγή και τα πράγματα είναι πλέον καθαρά ως βόθυνος κοπρολυμάτων, όλοι γνωρίζουμε τι θα συμβή και η ζωή μας θα πέρη άλλη ρότα.

Συνολικές προβολές σελίδας