Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Σημασία έχει η διαιώνιση της καθειστκείας τάξης(;)

Σημασία έχει η διαιώνιση της καθειστκείας τάξης (;)
Αυτό που συμβαίνει είναι εξέγερση. Δεν έχει σημασία η κατάληξή της, επιτυχής ή ανεπιτυχής. Δεν έχει σημασία η διάρκειά της, μία εβδομάδα ή ένας χρόνος. Σημασία έχει η αναγνώριση του φαινομένου. Κάτι που δεν συμβαίνει από τα ΜΜΕ.
Σημασία έχει η διαιώνιση της καθεστηκυίας τάξης και μόνο.
Με την ιδιότητα της δημοσιογράφου που παρουσιάζεται (και όχι ως μέλος του κόμματος της κυβερνιτικής πλειοψηφίας) η κα Φωτεινή Πιπιλή δήλωσε ότι «όλα αυτά έχουν σκοπό να πλήξουν την οικονομία και ότι δεν θα παραξενευτεί αν μεταξύ των επαναστατών βρίσκονται και υψηλόμισθοι».
Κάποιος να ενημερώσει την δημοσιογράφο κα Πιπιλή ότι δεν κινούνται τα πάντα στη ζωή του ανθρώπου γύρω από την οικονομική του ευμάρεια. Αν ήταν έτσι δεν θα είχε επινοηθεί τίποτα σημαντικό, όπως η Δημοκρατία ας πούμε.
Επίσης είναι τιμή για υψηλόμισθους να συμμετέχουν στον κοινωνικό αναβρασμό. Βασικά και γω στα 40 μου πια, με δύο παιδιά και αρκετά υψηλόμισθος, συμμετέχω στην «τακτική ασφυξία της πόλης» (όπως λέει και ο Άρης Πρωτοσάλτε), παίρνοντας μέρος στις διαμαρτυρίες.
Μέσα από το δικό μου πρίσμα οπτικής δεν καταγγέλω κανένα από τα επεισόδια που συμβαίνουν. Τουναντίον νιώθω ότι την χαμένη αξιοπρέπειά μου, στο να μην έχει ανοίξει ρουθούνι σε ότι έχει συμβεί ως τώρα, αναψυκτήριο Μαγγίνα, αυθείρετο Σουφλιά, βίος και πολιτεία Βουλγαράκη σε όλα τα υπουργεία που διετέλεσε –υποκλοπές, offshore – νόμιμο και ηθικό, ανυπαρξία προστασίας περιβάλλοντος, κάψιμο της Ελλάδος –και πολιτών της- κοροϊδία, πλιάτσικο δημόσιας περιουσίας, ανομία και αταξία δημόσιου βίου, βατοπαίδι, κουμπάροι, διάλυση παιδείας και υγείας (ακόμη οι ασφαλισμένοι του δημοσίου πληρώνουν τα φάρμακα-αν έχουν). Και παραπονιόμαστε για τις σπασμένες βιτρίνες λες και είναι το πιο σημαντικό.
Ευτυχώς που τα παιδιά αυτά σώσανε ένα κομμάτι της αξιοπρέπειας μας.
Μην παραξενεύεσται κα Πιπιλή. Επιζητώ κάτι περισότερο από την κενότητα του συστήματος που με πάθος υπερασπίζεστε. Επιζητώ κάτι παραπάνω για τα παιδιά μου από το ζοφερό μέλον μιας χώρας που εσείς διαχειρίζεστε.
Φωνάζεται για τις βιτρίνες και τις τράπεζες που σπάσανε κα Πιπιλή αλλά τι κάνατε για να ανατρέψετε την πραγματικότητα που παρέλαβε η γενιά σας και τη διαχειρίζεται; Για να πούμε την αλήθεια ΤΙΠΟΤΑ – εκτός από το να ξυπνάτε τα αντανακλαστικά των νοικοκυραίων ώστε να διατηρήσουτε αυτό που είναι.
Ας φανούμε μια φορά ειλικρινείς και ας αναγνωρίσουμε τι συμβαίνει. Αν είμασταν και αληθινοί απέναντι σε μας, στα παιδια και στην ιστορία αυτής της χώρας θα ευχόμασταν και να πετύχει.

3 σχόλια:

ΔΙΟΔΟΤΟΣ είπε...

Ακριβώς αυτό φίλε.
Υπολογίζουν και εξάπτουν τον εντέχνως δημιουργημένο φόβο του φιλήσυχου χριστιανού, του βυζαντινού ανθρώπου, του "νοικοκυραίου".
Να θυμίσω ότι και επί χούντας οι περισσότεροι "νοικοκυραίοι" γονείς ενέκριναν τις συλλήψεις των μακρυμάλληδων παιδιών τους, μέρα-μεσημέρι και χωρίς λόγο, και την προσαγωγή τους στα αστυνομικά τμήματα όπου ακολουθούσε αναγκαστικό... κούρεμα.

Γαμώ τον Χρίστο σας μαλάκες "νοικοκυραίοι"...

kopria είπε...

Δεν συμφωνώ φίλε με την καθετοποίηση της ευθύνης στη θρησκεία μόνο. Είμαστε πια διαποτισμένοι με την απάθεια και τη διαφθορά (ή την ελπίδα της).

ΔΙΟΔΟΤΟΣ είπε...

Ίσως δεν το διατύπωσα σωστά και με παρεξήγησες. Ούτε κι εγώ εστιάζω στη θρησκεία. Κι αλλού έχει χριστιανούς αλλά είναι πιο ξύπνιοι.
Εστιάζω όμως στον βυζαντινό ανθρωπότυπο, ο οποίος είναι, μεταξύ άλλων, και χριστιανός.

Πάντως ένα από τα κεντρικά συνθήματα ενός σύγχρονου ελληνικού εξεγερτικού κινήματος θα μπορούσε να είναι το:
ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ!

Συνολικές προβολές σελίδας