Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2025

Αλεξία Μπακογιάννη, ολιγαρχία



"Ολιγαρχία είναι το πολίτευμα όπου κυβερνούν ολίγοι και ενεργούν για το συμφέρον τους" Αριστοτέλης


 Την Αλεξία Μπακογιάννη τη γνωρίζετε;

Τον αδερφό της Κώστα που ως δήμαρχος Αθηνών είχε βαλθεί να δώσει ακόμα και τον λόφο του Στρέφη στην εταιρεία ακινήτων Prodea τον ξέρετε.
Σημειωτέον, η Prodea έχει εξαγοράσει τα μισά Εξάρχεια (ακίνητα). Την Αλεξία όμως, τη γνωρίζετε καλά;

Θυμάστε που πέρυσι τέτοιο καιρό ενεπλάκη στην εξαγορά του διυλιστηρίου της Σικελίας αξίας €1.5 δις;
Πολλοί αναρωτηθήκαμε τότε, μα πού τα βρήκε τόσα λεφτά ή πώς βρέθηκε σε τέτοια θέση ώστε να διαχειρίζεται τόσα χρήματα;

Η απάντηση, όσο δαιδαλώδης κι αν φαντάζει, προκειμένου να βρεις την άκρη του νήματος λόγω εταιρειών & μετόχων που ανακατεύονται, τελικά μάλλον είναι πιο απλή.

Θυμάστε που το ΜέΡΑ25 κατηγορούσε από βήματος Βουλής τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (θείος της Αλεξίας) ότι ο στενός οικογενειακός του κύκλος εμπλέκεται με τα funds που εξαγοράζουν τα σπίτια του κοσμάκη στο 5-7% της αξίας τους μέσω τον κόκκινων δανείων και δεν τολμούσε
ούτε να πει ότι δεν ισχύει αλλά ούτε και να κάνει μήνυση για συκοφαντία; Ποιον συμφέρει άλλωστε στην οικογένεια να ανοίξει αυτή η υπόθεση;

Πάμε να το πιάσουμε το νήμα λοιπόν…
Η Αλεξία Μπακογιάννη είναι μέτοχος της GOI Energy που έχει έδρα την Κύπρο και η οποία εξαγόρασε το διυλιστήριο της Σικελίας με την άδεια της Τζόρτζια Μελόνι, ενώ οι ΗΠΑ είχαν διαφορετική άποψη. Η εξαγορά του διυλιστηρίου της Σικελίας έγινε Νοέμβριο του 2023.

Οι συζητήσεις για την προσφορά του €1.5 δις είχαν ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2022, δηλαδή 1 μήνα πριν τις ευρωπαϊκές κυρώσεις στην εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Η προηγούμενη ιδιοκτήτρια εταιρεία του μεγαλύτερου αυτού διυλιστηρίου της Ιταλίας ήταν η ρωσική Lukoil.

Πρόσωπο κλειδί σε όλη αυτή την υπόθεση είναι ο Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος Beny Steinmetz, ο οποίος, σύμφωνα με τους Financial Times, συνοδευόταν από την ανιψιά του Έλληνα Πρωθυπουργού σε όλα του τα ταξίδια.

Στην Ελλάδα, ο Steinmetz είναι γνωστός από τη συμμετοχή του στην εταιρεία ακινήτων της Εθνικής Τράπεζας «Πανγαία» η οποία μετονομάστηκε στη γνωστή πλέον «Prodea».

Παρεμπιπτόντως και εντελώς τυχαία φαντάζομαι, τον ίδιο μήνα του ίδιου έτους που εξαγοράστηκε το διυλιστήριο της Σικελίας, (σ.σ. Νοέμβριος 2023), το ΤΧΣ (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) πούλησε το 22% των μετοχών του ελληνικού δημοσίου από το συνολικό 40.39% που κατείχε στην Εθνική Τράπεζα. Τον προηγούμενο μήνα (σ.σ. Οκτώβριος 2024) πούλησε άλλο ένα 10%.

Κλείνω την παρένθεση κι επανέρχομαι…
Ο Beny Steinmetz το 2020 είχε καταδικαστεί στη Ρουμανία σε 5 χρόνια φυλάκιση για υπόθεση απάτης με ακίνητα.
Η Ρουμανία είχε εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Το Σεπτέμβριο του 2023 συνελήφθη στην Κύπρο όπου έναν μήνα μετά, το ανώτατο κυπριακό δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση έκδοσης κι έτσι αφέθηκε ελεύθερος. Ελλάδα και Ιταλία είχαν αρνηθεί να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης!

Σύμφωνα πάντα με τους Financial Times, η Αλεξία Μπακογιάννη, ως σύμβουλος επικοινωνίας βοήθησε τον Steinmetz στην Κύπρο στην προσπάθειά του να μην εκδοθεί στη Ρουμανία.

Η GOI Energy, στην οποία μέτοχος είναι η Αλεξία Μπακογιάννη ελέγχεται από ίδρυμα που ανήκει στην οικογένεια Steinmetz αλλά όχι στον ίδιο τον Beny και έχουν συμμετοχή στο Argus New Energy Fund το οποίο κατέχει το 76% της GOI Energy.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της GOI Energy, Michael Bobrov, κατέχει το 20% ενώ το υπόλοιπο 4% κατέχει η Completicos Holdings, της οποίας μέτοχος είναι η Αλεξία Μπακογιάννη και ο Ισραηλινός Itzik Gur.

Οι δύο γαμπροί του Beny Steinmetz έχουν την Green Oil Israel με έδρα το Ισραήλ η οποία κατέχει το διυλιστήριο Bazan στη Χάιφα.
Ο κ. Bobrov κατέχει και το 50% αυτού του διυλιστηρίου.

Συμπέρασμα: Κάπως έτσι λοιπόν γίνονται οι, κατά τα άλλα, «νόμιμες» δουλίτσες δισεκατομμυρίων της οικογένειας.

Τέλος, να πώς ο Πρωθυπουργός μας αναγάγει το οικογενειακό του συμφέρον σε εθνικό με την άνευ όρων υποστήριξη στο κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ παραδίδοντας βάσεις της χώρας μας αλλά και της Κύπρου (εκεί ευθύνονται άλλοι) για τις τρομοκρατικές ορέξεις του Μπίμπι Νετανιάχου!

Ολιγαρχία 2

 Συνέχεια από την ανάρτηση Ολιγαρχία

1. Θεσμικοί Μηχανισμοί για Διαφάνεια και Εξισορρόπηση

  • Καμπάνιες & Χρηματοδότηση Πολιτικών:

    • Δημόσια χρηματοδότηση εκλογών (π.χ., όπως στη Σουηδία), ώστε να μειωθεί η εξάρτηση των πολιτικών από ιδιωτικά συμφέροντα.

    • Αυστηρά όρια σε δωρεές και διαφάνεια σε όλες τις πολιτικές δαπάνες (π.χ., δημόσια βάσεις δεδομένων για donors).

    • Απαγόρευση "περιστρεφόμενων θυρών" μεταξύ πολιτικής και εταιρειών (π.χ., αναμονή 2-5 ετών πριν ένας πολιτικός εργαστεί σε lobby).

  • Ενίσχυση Ανεξάρτητων Θεσμών:

    • Ανεξάρτητες αρχές κατά της διαφθοράς (π.χ., όπως η Διεθνής Διαφάνεια) με εξουσία να ερευνούν και να τιμωρούν παραβιάσεις.

    • Δικαστική ανεξαρτησία: Απαλλαγή δικαστών από πολιτική ή οικονομική πίεση.


2. Δημοκρατικοποίηση της Πληροφορίας

  • Έλεγχος των Μέσων και Ψηφιακή Διαφάνεια:

    • Κανονισμοί για την ιδιοκτησία μέσων (π.χ., όρια στη συγκέντρωση μέσων σε λίγους) για να αποφευχθεί χειραγώγηση της δημόσιας γνώμης.

    • Ανοιχτά δεδομένα (open data) για κυβερνητικές συμβάσεις, φορολογικές δηλώσεις πολιτικών, και λομπιστικές δραστηριότητες.

    • Κοινωνικά δίκτυα: Κανονισμοί κατά της παραπληροφόρησης και διασφάλιση αλγοριθμικής διαφάνειας (π.χ., η Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Υπηρεσία).


3. Οικονομικές Πολιτικές για Μείωση Ανισότητας

  • Προοδευτική Φορολογία και Κοινωνικό Κράτος:

    • Φόρος πλούτου και κληρονομιών (π.χ., όπως στην Νορβηγία) για να περιοριστεί η συγκέντρωση πόρων.

    • Επενδύσεις σε δημόσια αγαθά (εκπαίδευση, υγεία, υποδομές) που μειώνουν την κοινωνική εκμετάλλευση.

  • Ενίσχυση της Μεσαίας Τάξης:

    • Προσβάσιμη εκπαίδευση και προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.

    • Υποστήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (π.χ., φορολογικά κίνητρα, δάνεια με χαμηλά επιτόκια).


4. Συμμετοχική Δημοκρατία και Κοινωνικός Έλεγχος

  • Απευθείας δημοκρατικές διαδικασίες:

    • Δημόσια δημοψηφίσματα για σημαντικές αποφάσεις (π.χ., όπως στην Ελβετία).

    • Συμβουλευτικά συμβούλιά πολιτών (π.χ., όπως στη Γαλλία για το κλίμα).

  • Ενδυνάμωση της Κοινωνίας Πολιτών:

    • Υποστήριξη μη κυβερνητικών οργανώσεων (NGOs) που παρακολουθούν και ασκούν πίεση για διαφάνεια.

    • Προστασία whistleblowers (π.χ., νομικά πλαίσια όπως ο κανονισμός GDPR στην ΕΕ).


5. Παγκόσμια Συνεργασία κατά της Ολιγαρχίας

  • Καταπολέμηση φορολογικών παραδείσων:

    • Διεθνείς συμφωνίες για διαφάνεια σε οικονομικές συναλλαγές (π.χ., η Παγκόσμια Τράπεζα και ο ΟΟΣΑ).

  • Καθολικοί κανόνες κατά της διαφθοράς:

    • Εφαρμογή πρωτοκόλλων όπως η Σύμβαση της ΟΗΕ κατά της Διαφθοράς (UNCAC).


6. Παραδείγματα Εφαρμογής

  • Νορβηγία: Το κρατικό ταμείο πετρελαίου διαχειρίζεται τους φυσικούς πόρους για το κοινό καλό, μειώνοντας την ολιγαρχική επιρροή.

  • Ουρουγουάη: Δημοκρατικοποίηση της πρόσβασης στο διαδίκτυο ως βασικό δικαίωμα, περιορίζοντας τον έλεγχο της πληροφορίας.

  • Ταϊβάν: Χρήση ψηφιακών πλατφορμών (π.χ., vTaiwan) για συμμετοχική νομοθεσία.


Συμπέρασμα

Για να περιοριστεί η ολιγαρχία, απαιτείται συνδυασμός θεσμών, οικονομικής δικαιοσύνης και ενεργού πολιτικής συμμετοχής. Ο Αριστοτέλης θα επεσήμαινε τη σημασία της μεσαίας τάξης ως "φρένο" στην υπερβολική συγκέντρωση εξουσίας. Σήμερα, αυτό μεταφράζεται σε πολιτικές που εξισορροπούν τον πλούτο, διασφαλίζουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και ενδυναμώνουν τη δημόσια εποπτεία. Η τεχνολογία μπορεί να είναι εργαλείο διαφάνειας, αλλά χρειάζεται ηθικά πλαίσια για να μην γίνει όπλο χειραγώγησης.

Πόρισμα 2



Είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - απρόσωπος παρλαπίπας - ότι η έκθεση πόρισμα τοθ Οργανισμού Ατυχημάτων για τραίνα και αεροπλάνα δείχνει ότι δεν έχει γίνει συγκάλυψη

Όπως έγραψα και στο Πόρισμα αναδύθηκε πλήρως η συγκάλυψη. Πλήρως και καθολικά.

Αν είχε υλοποιηθεί η σύμβαση 717 για την τηλεδιοίκηση ΔΕΝ θα είχε συμβεί το ατύχημα. Δεν θα είχαμε 57 νεκρούς. Και όμως δεν παραδίδει στην δικαιοσύνη τον αν-αρμόδιο υπουργό Καραμανλή αλλά του εξασφάλισε και βουλευτική ασυλία .

Από τον πρώθυπουργό ως το τελευταίο κομματικό μαντρόσκυλο προσπάθησαν από την αρχή να μας πείσουν ότι δεν υπήρξε κάτι μεμπτό και αδήλωτο στην εμπορική αμαξοστοιχία και το πόρισμα λέει ξεκάθαρα ότι η πυρόσφαιρα δημιουργήθηκε από ΑΓΝΩΣΤΗ καύσιμη ύλη

Στο πεδίο του εγκλήματος, με την ευθύνη της κυβέρνησης που επέβλεπε την διαδικασία ακόμη και με τον αντ' αυτού του πρωθυπουργού, υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, δεν ελλοίωσε απλώς τον χώρο, τον μετέφερε αλλού και έφερε καινούργιο χώρο.

ΔΕΝ έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στις νεκροψίες των νεκρών και τα δείγματα ιστών καταστράφηκαν άρον άρον με εντολή της "δικαιοσύνης".

Και συνέβησαν δίαφορας περίεργα γεγονότα. Σκοτώθηκαν δύο του ΟΣΕ πριν καταθέσουν σε τροχαία. Σκοτώθηκε ο γιος της προϊσταμένης Λάρισας υπεύθυνης για τα Τέμπη. Πήγαν να απαγάγουν την κόρη ενός πραγματογνώμονα των συγγενών.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, καθώς δείχνει την πρεμούρα περισσότερο και από την προστασία του Καραμανλή, ήταν η εμπλοκή του ίδιου(!) του πρωθυπουργού να βγει και να πει ότι η αμαξοστοιχία δεν μετέφερε λαθραίο φορτίο. 

Ποιον καλύπτει τελικά; Για ποιον δουλεύει;

Κυβερνά η ολιγαρχία, οι λαθρέμποροι και η συμμορία της κυβέρνησης. Όλοι μαζί μοιράζονται την λεία.. εμάς.


Ολιγαρχία

 

Ανάλυση της Ολιγαρχίας σύμφωνα με τον Αριστοτέλη και Σύγχρονη Λειτουργία

1. Η Ολιγαρχία στον Αριστοτέλη

Ο Αριστοτέλης, στο έργο του Πολιτικά, χαρακτηρίζει την ολιγαρχία ως μια διεφθαρμένη μορφή διακυβέρνησης, όπου μια μικρή ομάδα (συνήθως οι πλούσιοι) κυβερνά για το δικό της συμφέρον, αντί για το κοινό καλό. Αντίθετα, η αριστοκρατία (η "καλή" εκδοχή της κυβέρνησης από λίγους) βασίζεται στην αρετή και στο γενικό συμφέρον.

  • Κύρια χαρακτηριστικά:

    • Κριτήριο εξουσίας: Πλούτος (αντί για αξία ή ικανότητα).

    • Στόχος: Διατήρηση της οικονομικής και πολιτικής υπεροχής της ελίτ.

    • Κίνδυνοι: Κοινωνική ανισότητα, αναταραχή και πιθανή επανάσταση (π.χ., μετάβαση σε δημοκρατία ή τυραννίδα).

    • Αντιμετώπιση: Ο Αριστοτέλης πρότεινε την ενδυνάμωση της μεσαίας τάξης ως σταθεροποιητικό στοιχείο, για να αποφευχθεί η πόλωση μεταξύ πλουσίων και φτωχών.


2. Σύγχρονη Ολιγαρχία: Μηχανισμοί και Παραδείγματα

Σήμερα, η ολιγαρχία δεν είναι πάντα τυπικό πολίτευμα, αλλά de facto έλεγχος της πολιτικής από οικονομικές ή κοινωνικές ελίτ. Οι μηχανισμοί της διαφέρουν, αλλά διατηρούν την ουσία της Αριστοτελικής ανάλυσης: συγκέντρωση εξουσίας σε λίγους για ιδιοτελή συμφέροντα.

Α. Μηχανισμοί Λειτουργίας

  • Οικονομική Επιρροή:

    • Εταιρικό lobbying (π.χ., στις ΗΠΑ, όπου εταιρείες ξοδεύουν δισεκατομμύρια για να επηρεάσουν νομοθεσία).

    • Χρηματοδότηση πολιτικών εκλογών (π.χ., απόλυτη δαπάνη σε προεκλογικές καμπάνιες, όπως στο υπόθεση Citizens United v. FEC).

  • Δικτύωση και Διαφθορά:

    • "Περιστρεφόμενες πόρτες" μεταξύ πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ (π.χ., πρώην πολιτικοί που γίνονται σύμβουλοι εταιρειών).

    • Δωροδοκίες ή παράνομη χρηματοδότηση (π.χ., σκάνδαλα όπως το Panama Papers).

  • Έλεγχος Πληροφοριών:

    • Μέσα ενημέρωσης σε κατοχή ολιγαρχών (π.χ., στη Ρωσία, όπου οι ολιγάρχες ελέγχουν τη δημοσιογραφία).

    • Χρήση κοινωνικών δικτύων για χειραγώγηση της γνώμης (π.χ., targeted διαφημίσεις).

Β. Παραδείγματα

  • Ρωσία: Οι "ολιγάρχες" (π.χ., Roman Abramovich) απέκτησαν εξουσία μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, ελέγχοντας πόρους και πολιτικούς.

  • ΗΠΑ: Η επιρροή των εταιρειών (π.χ., Big Tech, φαρμακοβιομηχανίες) μέσω ομάδων πίεσης και PACs (Political Action Committees).

  • Λατινική Αμερική: Οικογενειακές δυναστείες ή ομάδες που ελέγχουν πόρους (π.χ., τηλεπικοινωνίες, ενέργεια).


3. Σύγκριση με τον Αριστοτέλη

  • Ομοιότητες:

    • Ο ρόλος του πλούτου ως κριτήριο εξουσίας.

    • Κίνδυνοι κοινωνικής ανισότητας και αστάθειας.

  • Διαφορές:

    • Σύγχρονα εργαλεία: Η ψηφιοποίηση και η παγκοσμιοποίηση επιτρέπουν στους ολιγάρχες να επηρεάζουν πολιτείες πέρα από τα εθνικά σύνορα.

    • Νομική νομιμοποίηση: Σε δημοκρατίες, η ολιγαρχική επιρροή συχνά νομιμοποιείται μέσω νόμων (π.χ., φορολογικές ελαφρύνσεις για εταιρείες).


4. Συμπέρασμα

Η Αριστοτελική ανάλυση παραμένει προφητική: Η ολιγαρχία εξακολουθεί να βασίζεται στον έλεγχο των πόρων και στην ιδιοτέλεια. Ωστόσο, η σύγχρονη εποχή εισάγει νέες διαστάσεις (τεχνολογία, παγκοσμιοποίηση), που ενισχύουν την ισχύ των λίγων. Η πρόταση του Αριστοτέλη για μια ισσορροπημένη μεσαία τάξη παραμένει σχετική, ειδικά σε κοινωνίες με αυξανόμενη ανισότητα. Η πρόκληση για τις σύγχρονες δημοκρατίες είναι να περιορίσουν την ολιγαρχική τάση διασφαλίζοντας διαφάνεια και ισότιμη πολιτική συμμετοχή.

Πόρισμα



 Βγήκε το πόρισμα για το έγκλημα  των Τεμπών και απέδειξε ότι αυτό ήταν ... Έγκλημα

1. Αν είχε υλοποιηθεί η σύμβαση 717 ΔΕΝ θα είχε συμβεί το δυστύχημα.

    Υπόλογοι όλοι οι υπουργοί μεταφορών που δεν την υλοποίησαν και πρώτος ο Καραμανλής

    Όχι Άδωνη Γεωργιάδη, έχει σημασία που δεν υλοποιήθηκε η σύμβαση ΕΣΠΑ και θα έπρεπε όλοι να είστε ποινικά υπόλογοι για όποια σύμβαση δεν υλοποιείται. Δεν σας έχουμε εκεί να σας τρέφουμε και να ζείτε ως παράσιτα, που είστε, στην πλάτη μας και στον ιδρώτα μας.

2. Μετέφερε η εμπορική άγνωστο καύσιμο που δεν είχε δηλωθεί. Λαθρεμπόριο δηλαδή, ξεκάθαρα. Και το ξέρατε και ξέρατε κύριοι της κυβέρνησης τι μετέφερε και ποιος το είχε δώσει για μεταφορά στην εταιρία. Γι' αυτό τρέξατε να αλλοιώσετε τον χώρο του, έτσι και αλλιώς, εγκλήματος για να καλύψετε τον λαθρέμπορο. Με βιάση, με ταχύτητες ασύλληπτες για ελληνικό δημόσιο, αντί να ιεροποιηθεί ο χώρος - όπως είπαν στην παρουσίαση του πορίσματος. Αντ' αυτού, διώξατε όλη την επιφάνεια  από εκεί και φέρατε άλλη

Και έτρεξε ο αρχισυγκαλυπτής Μητσοτάκης να το ξεκαθαρίσει, προλαμβάνοντας πορίσματα πυροσβεστικής και δικαιοσύνης για να τα καθοδηγήσει.

3. Προφανώς έφταιξε ο σταθμάρχης γιατί έκανε λάθος αλλά ρε καργιόληδες γι' αυτό υπάρχουν οι μηχανικές-ψηφιακές υποβοηθήσεις για να προλαμβάνουν το ανθρώπινο λάθος που είναι σίγουρο ότι θα γίνει ρε ξεφτύλες και δεν είχατε τέτοια μέσα. Γιατί; 

4. Το πρόβλημά τους είναι να μην γίνει καμία δίωξη πολιτικού ειδικά κάτω από λαϊκή πίεση, να μην υπάρξει διδεκασμένο που να αμφισβητεί την απόλυτη και χωρίς λόγο εξουσία τους πάνω σε όλους μας. Αδιαμβησβήτη επιβολή εξουσίας είναι αυτό που πρέπει να εμπαιδώνουμε συνεχώς σε μια υποβαθμισμένη χώρα, χωρίς υποδομές, με συνεχή αναίρεση δικαιωμάτων και κοινωνικών παροχών και με ένα συνεχόμενο πάρτυ σε βάρος μας όπου αυτοί χτίζουν τζάκια και πλουτίζουν με διευκρίνιστα ποσά χωρίς να επιστρέφεται πίσω στην κοινωνία τίποτα.

Οι νεκροί των Τεμπών απαιτούν δικαιοσύνη και πρέπει να φτάσει ψηλά η δικαιοσύνη, αλλά φαίνεται ότι όσο σηκώνει το κεφάλι της τόσο τυφλώνεται.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025

Stalin's rise to power


 

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2025

όταν χρησιμοποιείς τον όρο "υπάνθρωποι"

 

Να μην ξεχνάμε ότι το Ισραηλινό κράτος και ισραηλινοί πολίτες χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο για τους Παλαιστίνιους και κάποιες από τις πρακτικές των Ναζί

Ισπανικός εμφύλιος

 







Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2025

Μέχρι να υποκύψει ο λαός

 


Ο Καραμανλής είναι ένοχος. Ένοχος για τη μη υλοποίηση σύμβασης από κονδύλια ΕΣΠΑ για την λειτουργία συστήματος τηλεδιοίκησης για την ασφάλεια των επιβατών. Και οι άλλες κυβερνήσες έχουν ευθύνη αλλά αυτός είναι ο τελευταίος που έπρεπε να έχει μεριμνήσει. Και δεν μερίμνησε.
Έχει ποινικές ευθύνες γιατί δεν έπραξε το καθήκον του, τη δουλειά του, αυτό για το οποίο τον πληρώνουμε όλοι εμείς.
Ο Καραμανλής δεν θα τιμωρηθεί. Δεν υπήρχε από την αρχή αυτή η πιθανότητα. Δεν πρέπει να υπαρξει δεδικασμένο τιμωρίας πολιτικού για να μην τιμωρείται ποτέ κανένας. 
Ακόμη περισσότερο δεν πρέπει να υπάρξει τιμωρία πολιτικού κάτω από λαϊκή πίεση. Αυτό θα ήταν το χειρότερο. Με ένα τέτοιο δεδικασμένο θα απαιτούταν όλο και πιο συχνά, όλο και πιο πιεστικά να αναλάβουν οι πολιτικοί ταγοί ευθύνες και κάτι τέτοιο θα ήταν ανεπίτρεπτο. 
Θα χανόταν το ελέω θεού που κυβερνάνε. Γι' αυτό λοιδωρούνται συνεχώς η αυθόρμητη εξέγερση του Δεκεμβρίου του 2008 και η αυθόρμητη αντίδραση του 2011. Λαϊκές απaιτήσεις για δικαιοσύνη και αλλαγή των κυβερνητικών αποφάσεων.
Δεν είναι δυνατόν το κοματικό σύστημα να επιτρέψει κάτι τέτοιο, την τιμωρία ενός από τη σάρκα του για να ικανοποιηθεί η δικαιοσύνη για 57 νεκρούς συμπολίτες μας.
Αυτό το κάνουν τελείως ξεκάθαρο τα αδίστακτα μαντρόσκυλα, πιο αδίστακτα από τους άλλους πολιτευτές (εξαιρείται ο δυσώδης Ψαριανός και κάποια Λινάτσα) για να δείξουν τα δόντια της εξουσίας και να μας βάλουν στη θέση μας. 

Ο λαός πρέπει να μάθει τη θέση του.
Ο λαός πρέπει να σκύψει σιωπηλός το κεφάλι ό,τι και να συμβαίνει.
Ο λαός πρέπει να υποκύψει.

Πρέπει να υποκύψει στη σαπίλα που κατατρώει χρόνια αυτή τη χώρα και που τόσο εύγλωττα την αντιπροσωπεύει ο Γεωργιάδης. Που την επιδυκνείει τόσο αναίσχυντα για να την συνηθίσουμε. Πιο κάτω από αυτό που αντιπροσωπεύει ο Γεωργιάδης δεν έχει, αλλά ποτέ μη λες ποτέ.

ΥΓ1. Άκουσα τον κ. Πλακιά που έχασε δύο κόρες και μία ανηψιά στα Τέμπη να αναλαμβάνει και ο ίδιος ευθύνες καθώς ανέχτηκε το σύστημα και ήταν μέσα σε αυτό στον μικρόκοσμό του. Το πιο μεγαλόψυχο που έχω ακούσει. Έχω απόλυτο σεβασμό.

ΥΓ2. Θα σταθούμε με τους γpνείς και τους συγγενείς και τους φίλους των νεκρών για δικαιοσύνη αλλά μήπως και σώσουμε κάποια από την αξιοπρέπειά μας απέναντι στους σάπιους που μας κοιτάνε από τις καρέκλες και τα βάθρα τους κουνώντας μας το δάχτυλο που τολμάμε να αμφισβητούμε την κυριαρχία τους

ΥΓ3. Θα προκαλέσουν και φασαρίες και αναταραχές για να φοβίσουν και να κατηγορήσουν.
Να μην υποκύψουμε σε ό,τι και να κάνουν. Μέχρι να ξεβρωμίσουμε από δαύτους, ανεξαρτήτως κόμματος.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ 28/02

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

Μπουμπούκο ψευταράκο

 

Βγήκε ο Αντώνης Σπυρίδων Γεωργιάδης, κατά κόσμο Μπουμπούκος ή κατά τον ίδιο Άδωνις - τρομάρα του -και είπε 

"Η κοινωνία δεν έχει πάντα δίκιο. Δεν είχε δίκιο όταν οι Αγανακτισμένοι έκαψαν την Μαρφίν και πέθαναν τέσσερις άνθρωποι και όταν δεν ήθελε τα μνημόνια"

Ψευταράκο, η Μαρφίν κάηκε το 2010 στην μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση. Δικάστηκαν και καταδικάστηκαν για το θάνατο των ανθρώπων στελέχη της τράπεζας.

Ψευταράκο, οι αγανακτισμένοι οργανώθηκαν το 2011, έναν χρόνο μετά ενάντια στην πολιτική των μνημονίων, που αν ξέρεις λίγα οικονομικά ήταν καταστροφικά για την χώρα και την κοινωνία.

Ψευταράκο, υπάρχει συγκάλυψη

Διέγερση σε βιαιοπραγία

Στο MEGA εμφανίστηκε ο Αντώνης Σπυρίδων Γεωργιάδης, κατάκόσμον Άδωνις και προκάλεσε σε μαζική βία. 

"Να αντιδρούν με οργή οι νεοδημοκράτες όταν τους λένε για συγκάλυψη γιατί προσβάλλεται η παράταξη"

Είχα γράψει πριν μέρες ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να παίξει επιθετικά και αμόλησε τα μαντρόσκυλα να γαυγίζουν. Τώρα ο υπουργός δίνει εντολή να δαγκώσουν.

Αλήθεια κύριοι/ες εισαγγελείς, δεν διαπράττει ο υπουργός διέγερση σε βιαιοπραγία;

Άρθρο 184 Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια Ισχύον Άρθρο: 1. Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος τιμωρείται με φυλάκιση ως ένα έτος ή με χρηματική ποινή.

 

Σπυράκο... θα μας κλάσετε τα αρχίδια

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2025

Βορβορίδης

 Ξέθαψε το τσεκούρι του πολέμου εναντίον της Καρυστιανού ο Βορβορίδης και ξερνά βόρβορο



propaganda-marketing-control-διαφήμιση

Παρατηρώ πόσο μοιάζει η προπαγάνδα τους με αυτή για τα Τέμπη.
Επανάληψη του μηνύματος πόσο αθώοι είναι. 
Θυματοποίηση, μη με λέτε δολοφόνο
Δημιουργία εχθρών, όσων τους κατηγορούν
Φόβος, επικείμενη καταστροφή της χώρας αν πέσουν




 

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2025

Βγήκαν στη γύρα τα σκυλιά της κυβέρνησης ξανά.


Ακούστε την Ελληνοφρένεια πιο κάτω και ακούστε τα μαντρόσκυλα της κυβέρνησης που προστατεύουν εαυτούς και αλλήλους . Την κουτάλα πρώτα από όλα. Τον αρχηγό μετά και τον εαυτό τους πρώτιστα.

Βγήκε ο Μητσοτάκης, ο αρχιερέας της συγκάλυψης, και είπε ότι πρέπει να σκύβουν όλοι οι κυβερνητικοί το κεφάλι μπροστά στους γονείς, ό,τι και να λένε.

Στην αρχή αυτό φαίνεται ηθικά σωστό, να έρχεται και από τον αρχηγό της κυβέρνησης. Όμως από πίσω κρύβεται το μήνυμα, ε μωρέ, στην κατάσταση που είναι οι συγγενείς δεν είναι να τους δίνεις σημασία. Οι υπόλοιποι όμως δεν έχουμε δικαίωμα να μιλάμε. Τι λες ρε μαλάκα, τι λες ρε μαλάκα.

Θα μιλάμε, θα στηρίζουμε και θα είμαστε αλληλέγγυοι σε αυτούς που έχασαν τους ανθρώπους τους στο έγκλημα που κάνατε και θέλετε να καλύψετε.



Μετά ο Μητσοτάκης, στην ίδια συνέντευξη, ευχήθηκε να βρισκόταν ένα βίντεο να βλέπαμε τι κουβαλά η εμπορική αμαξοστοιχία. Και Ω! του θαύματος βρέθηκε. Βρέθηκε στις 8/2 και δημοσιεύτηκε στις 7/2!

Και ενώ τα γνωστά μαντρόσκυλα είχαν σιωπήσει λίγο, λόγω του πλήθους της προηγούμενης συγκέντρωσης ακι τους ταρακούνησε, βγήκε ο Μητσοτάκης και είπε αν αποδειχθεί αυθεντικό το βίντεο τότε καταρρέουν όλες οι κατηγορίες εναντίον τους.

Τι λες ρε μαλάκα, τι λες ρε μαλάκα.



Έπρεπε οι κυβερνήσεις σας να είχαν σύστημα τηλεδιοίκησης, να είχαν εφαρμόσει την σύμβαση 717. Αλλά αρχίδια. Φαγώθηκαν τα λεφτά; Δεν έπεσαν οι σωστές μίζες; Δεν ξέρω αλλά σύστημα που έπρεπε να υπάρχει ΔΕΝ υπήρχε. Και ας κούναγε ο Καραμανλής λίγες μέρες πριν το δάχτυλο ότι η κυβέρνηση διασφαλίζει την ασφάλεια τον σιδηροδρόμων.

Αυτό είναι το πρώτο για το οποίο είναι ένοχοι και το δυστύχημα είναι ΕΓΚΛΗΜΑ.



Μετά φαίνεται από τα βίντεο της σύγκρουσης δημιουργία πυρόσφαιρας. Κι όμως ο πρωθυπουργός βγήκε και το αρνήθηκε με βεβαιότητα ότι δεν υπήρχε κάτι παράνομο στο φορτίο. Και για να μην αποδειχτεί αυτό ξεμπάζωσαν τον χώρο του εγκλήματος εν ριπή οφθαλμού και τον μπάζωσαν άμεσα. Με υπολείμματα νεκρών παιδιών να πετάγονται.

Και γίνεται νεκροψία χωρίς τοξικολογικές! Και διατάζεται άρον άρον να καταστραφούν δείγματα αίματος! Και εισαγγελείς και φαρισαίοι να λένε στους γονείς να το αφήσουν και να πάνε στην εκκλησία για στήριξη.



Και αν ζητάμε δικαιοσύνη κινδυνεύει το πολίτευμα, το κράτος και όλη η παπαριά που ζούμε μέσα. Να σκύψουμε το κεφάλι στην θεϊκή εξουσία των αριστοκρατών της πολιτικής και να κάτσουμε να πεθάνουμε ήσυχα υπηρετώντας τους, να συνεχίσουν να ζουν στις πλάτες μας.

Και ναι. Τα κόμματα θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός και την λαϊκή οργή. Κάποια από αυτά είναι ένοχα επίσης. Κυβέρνησαν και αυτοί. Να πάνε να γαμηθούν οι υποκριτές.

Αν το βίντεο είναι αυθεντικό τι σημαίνει; Το ότι δεν φαίνεται δεξαμενή δεν σημαίνει ότι δεν είναι μέσα σε κοντέινερ, μετά το 3ο βαγόνι ας πούμε. Υπάρχει πυρόσφαιρα και δημιουργείται μόνο με υδρογονάνθρακες. Κι όμως κινείται, που θα έλεγε και ο Γαλλιλέος.



Ακούστε τα κομματόσκυλα να γαυγίζουν, να γρυλίζουν και να μας δείχνουν τα δόντια τους. Ακούστε τους, δείτε τους και κλωτσήστε τους με όλη τη δύναμη να πάνε στο διάολο και να μην ξαναγυρίσουν. Μην ξεγελιέστε, είναι ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ, από το πεκινουά τον Ψαριανό μέχρι τον πάνω πάνω. Και τα τσιράκια τους οι δημοσιογράφοι, τα ΜΜΕ των ολιγαρχών και άλλοι σκατόψυχοι που ανοίγουν το στόμα τους και ξερνάνε οχετό και μισανθρωπισμό



τράπεζες κλεφταράδες

 


ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ! ZaraleaksTV


 

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2025

Ο κλέψας του κλέψαντος ... ω! τράπεζες κλεφταράδες




 «Ά«Άλλα κόλπα» από τις τράπεζες: Αντικαθιστούν λογαριασμούς ταμιευτηρίου με άλλους που έχουν χρέωσηλλα κόλπα» από τα εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα, τα οποία σταδιακά καταργούν -επί της ουσίας-  λογαριασμούς ταμιευτηρίου και τρεχούμενους, αντικαθιστώντας τους με νέους στους οποίους επιβάλλεται «χαράτσι» από 0,60 ευρώ έως και 10 ευρώ τον μήνα: Τα νέα καταθετικά προϊόντα που αντικαθιστούν υπάρχοντες λογαριασμούς λανσάρονται ως «προνομιακά», καθώς παρέχουν τη δυνατότητα στους πελάτες των τραπεζών να πραγματοποιούν συγκεκριμένο αριθμό συναλλαγών χωρίς προμήθειες. 

Πλέον πρόσφατο παράδειγμα η Εθνική Τράπεζα, που ενημερώνει τους πελάτες της, φυσικά πρόσωπα, πως οι λογαριασμοί απλού ταμιευτηρίου, απλοί τρεχούμενοι και ταμιευτηρίου μη κατοίκων σταδιακά «αναβαθμίζονται» σε λογαριασμούς προνομίων.

Εθνκή

Το «κόλπο» της μετατροπής λογαριασμών ταμιευτηρίου σε «προνομιακούς» 

Η μετατροπή τους μάλιστα σε «προνομιακούς» γίνεται «αυτόματα» εκτός εάν ο ίδιος ο πελάτης δηλώσει πως δεν θέλει να προχωρήσει η σχετική διαδικασία και εκφράσει τη βούλησή του να διατηρήσει το παλαιό προϊόν. Το «τυράκι» προκειμένου να αποδεχτούν οι πελάτες της Εθνικής τη μετατροπή των λογαριασμών ταμιευτηρίου και τρεχούμενων σε προνομιακούς είναι ότι ξεκινάει με μια χρέωση από 0,80 ευρώ έως 1 ευρώ τουλάχιστον τον μήνα προσφέρονται δωρεάν 4 πληρωμές λογαριασμών τον μήνα, μέσω Digital Banking (Internet & Mobile Banking) καθώς και μέσω ΑΤΜ, δωρεάν 4 πάγιες εντολές τον μήνα, δωρεάν 1 εξερχόμενο έμβασμα εσωτερικού σε ευρώ μέχρι 5.000 ευρώ τον μήνα και δωρεάν 1 εισερχόμενο έμβασμα εσωτερικού σε ευρώ μέχρι € 5.000 τον μήνα!

Εθνική
Εθνική

Η κίνηση αυτή ενδεχομένως να είχε το νόημα της «προσφοράς» πριν από τα μέσα του Γενάρη, όταν και από τα τιμολόγια των τεσσάρων συστημικών ομίλων, προέκυπτε πως το κόστος για τις πληρωμές μόνο των παγίων εξόδων μιας οικογένειας ή μιας επιχείρησης (ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, κ.ά.) κυμαινόταν από 0,15 ευρώ έως και 1,20 ευρώ ανά συναλλαγή μέσω e-banking, κάτι που καθιστούσε μια τέτοια πρόταση της τράπεζας συμφέρουσα χωρίς «δεύτερη κουβέντα». 

Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει, καθώς μετά από Κυβερνητική παρέμβαση καταργήθηκαν μια σειρά από προμήθειες και συγκεκριμένα υιοθετήθηκε: 

  • Μηδενική χρέωση για πληρωμή λογαριασμών και οφειλών προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπούς φορείς γενικής κυβέρνησης, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, τις εταιρίες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου, ύδρευσης, τηλεπικοινωνιών και τις ασφαλιστικές εταιρίες, μέσω web–banking και mobile–banking. Το κόστος μέχρι πρότινος ανερχόταν σε 0,60 ευρώ ανά συναλλαγή. 
  • Μέγιστο ύψος χρέωσης 0,5 ευρώ για αποστολή χρημάτων (εξερχόμενο έμβασμα) και 0,5 ευρώ για λήψη χρημάτων (εισερχόμενο έμβασμα), για ποσά έως 5.000 ευρώ ανά έμβασμα, για φυσικά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες, μεταξύ τραπεζών εντός Ελλάδας, κάτι που κόστιζε 2,5 έως 5 ευρώ.

Με άλλα λόγια, κάθε πελάτης της τράπεζας θα πρέπει να «ζυγίσει» εάν πράγματι τον συμφέρει να αποδεχτεί την ένταξή του στους νέους «προνομιακούς» λογαριασμούς, δεδομένου ότι αρκετές προμήθειες που επιβάλλονταν πάνω σε καθημερινές συναλλαγές έχουν ήδη… καταργηθεί.

Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πάντως έχουν τον τρόπο να περιορίσουν τις επιλογές εκείνων που διατηρούν λογαριασμούς ταμιευτηρίου ή τρεχούμενους: Συνήθως τους καλούν ή να αποδεχτούν τα «προνόμια» που τους χορηγούνται μέσω των νέων τραπεζικών προϊόντων ή να κρατήσουν τους παλιούς τους λογαριασμούς χάνοντας όμως το δικαίωμα να εκτελούν μια σειρά από συναλλαγές!  

Ποιες τράπεζες προσφέρουν «προνομιακούς» λογαριασμούς με … χρέωση 

Η Εθνική Τράπεζα πάντως δεν είναι η μόνη που έχει προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση αντικατάστασης των υπαρχόντων λογαριασμών με νέους «προνομιακούς»: Είχε προηγηθεί η Eurobank, η οποία είχε αποφασίσει να διαθέσει στους πελάτες της - υφιστάμενους, αλλά και νέους - τέσσερα συνδρομητικά πακέτα (My Advantage Blue – Silver – Gold – Platinum), συνοδευόμενα από «πακέτο» υπηρεσιών με προμήθεια από 0,60 ευρώ έως και 10 ευρώ τον μήνα. 

Η μηνιαία προμήθεια για το βασικό πρόγραμμα που είναι 0,60 ευρώ προβλέπει μεταξύ άλλων, τήρηση λογαριασμού πληρωμών, δωρεάν χρεωστική κάρτα και προπληρωμένη κάρτα, δωρεάν πάγιες εντολές για πληρωμή λογαριασμών σε όλους τους οργανισμούς, δωρεάν πληρωμές λογαριασμών online με βάση το άρθρο 48 του Ν.5167/2024 και δωρεάν μεταφορές έως και 500 ευρώ την ημέρα από το Eurobank Mobile App με την υπηρεσία IRIS payments. 

Από την πλευρά της η Alpha Bank, διαθέτει τη σειρά myAlpha Benefit με κόστος 3 ευρώ και 5 ευρώ τον μήνα: Αν κάποιος επιλέξει το «πακέτο» των 3 ευρώ έχει δωρεάν μεταφορές χρημάτων έως 5.000 ευρώ, χρεωστικές και πιστωτικές χωρίς συνδρομή και μέχρι 3 αναλήψεις από ΑΤΜ άλλων τραπεζών χωρίς χρέωση. Εφόσον επιλέξει το ακριβό «πακέτο» των 5 «κερδίζει» απεριόριστες μεταφορές χρημάτων ως 5.000 ευρώ και απεριόριστες αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών και φυσικά χρεωστικές και πιστωτικές χωρίς συνδρομή.

Η Τράπεζα Πειραιώς διέθετε τη σειρά εξόφΛΥΣΗ όπου η ετήσια συνδρομή ήταν 10 ή 25 ευρώ και βασιζόταν στη λογική ανέξοδης εξόφλησης όλων των λογαριασμών, είτε μέσω πάγιας εντολής, είτε ηλεκτρονικά μέσω winbank, είτε μέσω καταστημάτων, με ανώτατο όριο τις 50 δωρεάν συναλλαγές κατ’ έτος. Το εν λόγω «πακέτο» αυτή την περίοδο δείχνει απενεργοποιημένο, καθώς θα «αναβαθμιστεί». 

Τι αλλάζει στη στρατηγική των εγχώριων τραπεζών 

Σε κάθε περίπτωση, τα εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα φαίνεται πως επιβάλλουν… δια της πλαγίας σταθερά μηνιαία έξοδα τήρησης τραπεζικού λογαριασμού σε όλους τους πελάτες τους.

Άλλωστε, το επόμενο διάστημα θα πρέπει να διαφοροποιήσουν τη στρατηγική τους προκειμένου να αποκομίσουν έσοδα, δεδομένου ότι μπαίνουμε και σε ένα περιβάλλον μείωσης των βασικών επιτοκίων: Τα προηγούμενα χρόνια οι τράπεζες εκμεταλλεύτηκαν τα υψηλά επιτόκια και την υπερβάλλουσα ρευστότητά τους, καθώς βρέθηκαν με δισεκατομμύρια καταθέσεων όψεως που δεν μετασχημάτισαν σε δάνεια και τα οποία τοποθετούσαν στην ΕΚΤ αποκομίζοντας, χωρίς κόπο και ρίσκο, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δίνοντας μεγάλη ώθηση στην κερδοφορία τους. 

Με τη μείωση των επιτοκίων, αυτά τα… «ουρανοκατέβατα» έσοδα θα περιοριστούν καθιστώντας αμφίβολη τη διατήρηση της κερδοφορίας τους στα επίπεδα του 2024.

Το «κλειδί» λοιπόν για την κερδοφορία τους τα επόμενα χρόνια είναι η διεύρυνση των πηγών εσόδων από νέα πεδία: Και ένα από αυτά είναι τα έσοδα από προμήθειες.

Επιπλέον, με τη σταδιακή μετατροπή όλων των λογαριασμών ταμιευτηρίου σε «προνομιακούς» με σταθερή μηνιαία χρέωση, πέραν της δημιουργίας μιας νέας πηγής εσόδων από προμήθειες, υπολογίζεται πως θα μειώσουν το λειτουργικό κόστος από τη διατήρηση ξεχασμένων ή διπλών και τριπλών λογαριασμών χωρίς υπόλοιπα.

 

Πηγή: skai.gr

Θα ξεπεράσουν τα $220 δισ. οι δαπάνες για cloud στην Ευρώπη το 2025

Τουρκία: Η Tupras σταματά τις αγορές αργού από τη Ρωσία μετά τις αμερικανικές κυρώσεις

Ριάντ: Το Κρεμλίνο προσέφερε «γλυκό» στον Τραμπ - Ένα deal για ρωσικούς φυσικούς πόρους στην Αρκτική

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Συνολικές προβολές σελίδας

537291