Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ισοδύναμη προπαγάνδα

Μην ξεγελιέστε. Η επαναδιαπραγμάτευση δεν έγινε ποτέ. Από μέρους μας τουλάχιστον, γιατί από μέρους της τρόικας ήταν δεδομένο ότι θα γινόταν. Το ήξεραν και το προετοίμαζαν.
Το θέμα είναι πόσο θα υποχωρούσαμε. Αυτή τη φορά έκατσε στα 3 δις ευρώ.
Έπεται συνέχεια. Η επαναδιαπραγμάτευση θα συνεχιστεί, και θα γίνεται κάθε φορά που θα ζητάνε οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι εκπρόσωποί τους όλο και παραπάνω.
Ο κ. Στουρνάρας είναι απλώς ευτυχής που θα συναναστρέφεται τα ιδεολογικά ινδάλματά του και που θα εφαρμόσει ότι σχεδίαζε με τον γερο-νεοφιλελεύθερο Μάνο.

Αυτό που πάντα θα εκπλήσσει είναι η προπαγάνδα. Αντί να πουν ότι η τρόικα ζητά, και μεις αποδεχόμαστε, επιπλέον 3 δις μέτρα, αυτό που λένε οι ειδήσεις μπερδεμένα είναι ότι θα πρέπει να πάρουμε ισοδύναμα μέτρα του επιπλέον ελλείμματος.
Χρησιμοποιούν δε τον όρο "ισοδύναμα" ώστε συνειρμικά να ανακαλείται η προεκλογική υπόσχεση και να μπερδεύεται όποιος μπορεί να μπερδευτεί.
Η προπαγάνδα σε μεγαλείο πέρα από ότι μπορούσε να φανταστεί ο Γκαίμπελς.

1 σχόλιο:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Κι εγώ είχα ως φιλόλογος μία απορία: γιατί το λένε "επ(ι)-ανά-διαπραγμάτευση"; Το "ανά" (επανάληψη) το καταλάβαινα. Το "επί" (=επιπλέον) δεν κατανοούσα γιατί δεν έγινε δεύτερη (ανά) διαπραγμάτευση για να γίνει και τρίτη (επί).
Αλλά τελικά μου έλυσες την απορία. Εμείς δεν κάναμε δεύτερη διαπραγμάτευση. Η τροικα έκανε σε κάθε της ταξίδι και έφερνε νέα μέτρα...

Συνολικές προβολές σελίδας