Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ντρέπομαι, ντρέπεσαι; Ντρέπεται;

Ντρέπομαι, ντρέπεσαι; Ντρέπεται;
Ντρεπόμαστε; Ντρέπεστε; Ντρέπονται;

Ντρέπομαι για τον τρόπο που εξελίσσεται η κοινωνία στην χώρα μου. Σοκάρομαι από τα στυγερά εγκλήματα όπως αυτό του σαραντατετράχρονου ανθρώπου που σφαγιάστηκε ενώ ετοιμαζόταν  να ζήσει μια από της πιο ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή του ανθρώπου. Δεν μπορώ να αντέξω τη σκέψη του μεγέθους της θλίψης της οικογένειάς του και την τραγική απώλεια που υφίσταται.
Ντρέπομαι να νιώθω τριγύρω μου την κατάθλιψη να εγκλωβίζει την κοινωνία και  κάθε έναν ξεχωριστά οδηγώντας μας στην φτώχεια και την απόγνωση.
Ντρέπομαι για την ανοχή του επίσημου κράτους απέναντι στην τυφλή βία και στον ρατσισμό.
Ντρέπομαι για ότι μπορούσα να κάνω και δεν έχω κάνει.

Ντρέπεσαι αλήθεια εσύ που ψήφισες ΛαΟΣ και ειδικά το πρόσωπο ή προσωπείο του Άδωνη Γεωργιάδη που (δυστυχώς ή ευτυχώς) έτυχε να δω χθες σε περιθωριακό τηλεοπτικό σταθμό; Παρακολουθούσα εμβρόντητος το συλλογισμό του και δεν πίστευα στα αυτιά μου.
«Χτύπησε» έλεγε «σοβαρά ένας διαδηλωτής του ΣυΡιΖΑ και θα φωνάζουν. Για τον σαραντατετράχρονο δεν λένε τίποτα»
Η πραγματικότητα είναι ότι τραυματίστηκαν καμιά τριανταριά άνθρωποι που διακομίστηκαν. Ανάμεσα σε αυτούς ένα παλικάρι κάτω από 30 είναι ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση ενώ ένας άλλος έχασε τη σπλήνα του.
Και ο Γεωργιάδης λέει «Χτύπησε». Έτσι απλά. Όμως δεν σταματά εκεί.
Συνεχίζει με ένα παραλογισμό ο οποίος είναι και ανήθικος και πολιτικά επικίνδυνος.
Συγκρίνει ανθρώπινες ζωές. Του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του προχθές από μια πράξη του ποινικού δικαίου και από κακοποιούς με την ζωή ενός άλλου ανθρώπου ο οποίος δέχθηκε αλόγιστη κρατική βία. Αυτό είναι παραλογισμός. Σαν να συγκρίνεις μήλα με σταφύλια.
Όμως είναι και ανήθικος ο συλλογισμός του διότι οι ανθρώπινες ζωές δεν μπαίνουν στη ζυγαριά. Ο πόνος δεν μπαίνει στη ζυγαριά της πολιτικής καριέρας, όσο μισαλλοδοξία και να πουλάει κάποιος.
Πολιτικά είναι επικίνδυνος ο συλλογισμός, και δείχνει τι θα συμβεί έτσι και έρθουν στα πράγματα οι συγκεκριμένοι, διότι εξωραΐζεται η κρατική βία και αγιοποιείται η καταστολή ενάντια στους αντιφρονούντες, και αν σας θυμίζει χούντα δεν κάνετε λάθος.
Τέλος, αυτός ο άνθρωπος που είναι εκλεγμένος βουλευτής έλεγε ότι για το θάνατο του δυστυχούς ανθρώπου φταίνε κάποιοι μελαμψοί. Κάποιοι μελαμψοί! Έτσι λοιπόν στοχοποιείς «κάποιους μελαμψούς».
Και με διακριτική ανοχή της αστυνομίας, άλλες φορές με τη συνδρομή της, τα παλικάρια – «οι μαχητές της χρυσής αυγής» που καλοσόριζε και ο πρόεδρός του,  ξεκίνησαν πογκρόμ στην περιοχή προπιλακίζοτας και βιαιοπραγώντας.
Και τελικά ένας μελαμψός δολοφονήθηκε. Κυνηγήθηκε σαν ζώο και δολοφονήθηκε. Αλλά η ζυγαριά που έχουν εφεύρει μερικοί δεν ζυγιάζουν μελαμψές ζωές, μελαμψές ψυχές. Τα δάκρυα του πόνου δεν φαίνονται στο μελαμψό δέρμα.

Ντρέπεται άραγε ο υπουργός ΠροΠο που παίζει προ-πο με την ίδα την δημοκρατία;. Για  την αστυνομία που έχει στις διαταγές του ντρέπεται; Όχι βέβαια. Εκτρέφουμε μια αστυνομία που θα λειτουργεί ως κατασταλτικός μηχανισμός και τώρα ως προστατευτικός για τους έχοντες, τους κατέχοντες και τους πολιτικούς που τους προστατεύουν(τους έχοντες). Μια αστυνομία που ανοίγει τα κεφάλια όσων δεν θέλουν να συστρατευτούν με αυτούς που έβγαλαν τα ευρώ τους στο εξωτερικό. Θα γίνει βέβαια ΕΔΕ και θα ειπωθούν τα ίδια στερεότυπα που λέγονται πάντα. "Ήταν ένα μεμωνομένο περιστατικό", σαν τη ζωή και σαν το θάνατο

Ντρεπόμαστε ως κοινωνία, ως πολίτες που έχουμε αφήσει ανίκανους ή/και εντολοδόχους να φτάσουν την χώρα εδώ που την έφτασαν;
Νρεπόμαστε που ξεπουληθήκαμε για θεσούλα στο δημόσιο; Ντρεπόμαστε που ακόμη και τώρα δεν μπορούμε να δούμε πέρα από τον βολεμένο κώλο μας πάνω στην καρέκλα μιας δουλειάς; Που δεν κατεβαίνουμε μαζικά στις πορείες; Που συνεχίζουμε να τρώμε ότι σκουπίδι σερβίρουν τα ΜΜΕ ώστε να παρατείνουν τη ζωή ενός χρεοκοπημένου συστήματος που μας φορτώνει το χρέος του στις πλάτες μας και στο μέλλον των παιδιών και της χώρας μας;
Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε..!

Ντρέπεστε εσείς οι καλοπληρωμένοι διαπλεκόμενοι τηλεαστέρες για τον σκοτεινό ρόλο σας; Εσείς που στηρίζετε αλλότρια συμφέροντα και πονηρούς σκοπούς. Εσείς που παπαγαλίζετε κάθε διαστρέβλωση. Εσείς που ρυπαίνεται κάθε σκέψη; Εσείς που κλωσάτε το αυγό του φιδιού σαν εκκολαπτήριο ολέθρου της ελληνικής κοινωνίας και πολιτισμού. Και τώρα που το φίδι βγήκε του δώσατε φωλιά στις συχνότητές σας, στις εκπομπές και τις εφημερίδες σας. Και το αποκαλείται υπεύθυνο και σοβαρό. Να γνωρίζετε όμως ότι μόλις αρχίσει να δαγκώνει θα δαγκώσει και σας, εκτός αν είστε και σεις φίδια.

Ντρέπονται άραγε όλοι αυτοί οι κατ’ όνομα αστυνομικοί, μπάτσοι στο μυαλό και στη νοοτροπία με συναισθηματική ωριμότητα φιδιού και δείκτη ευφυΐας ραδικιού; Μα πώς να ντρέπονται, εδώ πήγαν στο σώμα που ζητά τέτοια προσόντα.
Ντρέπονται που προστατεύουν  σαν σκυλιά τα αφεντικά των πολιτικών αφεντικών τους; Που είναι πιο αποτελεσματική στο να εισπράττει τα διόδια για λογαριασμό των εργολάβων;
Που το κοινό έγκλημα οργιάζει και ο εχθρός είναι πάντα ή εσωτερικός ή μελαμψός;
Ντρέπονται που όπου ψηφίζουν με τους ειδικούς καταλόγους της αστυνομίας ή χρυσή αυγή τριπλασιάζει τα ποσοστά της;
Μα για να ντραπείς πρέπει να έχεις μυαλό και φιλότιμο. Πόσο μυαλό και φιλότιμο έχει αυτός, όποιος αυτός, που χτυπά για να σκοτώσει;
Ντρέπεστε που ο ανδρισμός σας εξαρτάται από το μέγεθος του γκλόμπ σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας