Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Για τη Χριστίνα και τον Θοδωρή

Τ' όνομά της: Χριστίνα Κυριμοπούλου. Τσιγγανάκι δίχως γονείς, δίχως φίλους, που δεν είχε στον ήλιο μοίρα. Συνελήφθη σε ηλικία 13-14 χρονών για μικροκλοπές σε μαγαζιά. Τρόφιμα και τα λοιπά. Παρ' όλο που διαπίστωσαν πως η μικρούλα ήταν τοξικομανής, την έκλεισαν στις φυλακές ανηλίκων του Ελαιώνα.
ΣΤΑ πεντέμισι χρόνια που βρίσκεται έγκλειστη εκεί έχει κάνει πολλές απόπειρες αυτοκτονίες. Είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αυτοτραυματίζεται συνεχώς. Στο σώμα της έχει κάνει τατουάζ που γράφουν: «μπαμπά», «μαμά»· αυτούς που δεν γνώρισε ποτέ. Της δίνουν τα ίδια ψυχοφάρμακα απ' το 2003. Της τα 'χε γράψει ένας ψυχίατρος που την εξέτασε τότε στο Νταού Πεντέλης. Τώρα τη στέλνουν στις σκληρές και αποκλεισμένες απ' τον υπόλοιπο κόσμο φυλακές των Διαβατών. Αν μεταφερθεί εκεί, κάποιο πρωί θα βρεθεί στο κελί της νεκρή.
...

ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Θοδωρής Ηλιόπουλος. Δούλευε ντιλίβερι στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, τη Χαλκίδα. Ενα εργατικό παιδί, σεμνό, αξιοπρεπές και σοβαρό. Απ' αυτά που κάποιοι αποκαλούν υποτιμητικά «παπιά». Τον συνέλαβαν στα γεγονότα του Δεκεμβρίου στην Ακαδημίας. Μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και στους ρεπόρτερ των ραδιοσταθμών, που επιβεβαιώνουν αυτό που δήλωσε ο Θοδωρής απ' την αρχή: ότι δεν συμμετείχε στα γεγονότα αλλά είχε ραντεβού με την παρέα του εκεί.
....

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=13/07/2009&s=edw-radio-e
Με τον ΑΝΔΡΕΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας