Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Τσεκούρι και σκατά

Το σύνθημα Ελευθερία ή Θάνατος εμπεριέχει και διαδηλώνει την αποφασιστικότητα στην απόλυτη θυσία για την επίτευξη ύστατου αγαθού. Η ειδοποιός διαφορά με το σήμερα είναι η παντελής έλλειψη διάθεσης οποιασδήποτε θυσίας για την επίτευξη της ανατροπής ενός κατεστημένου που μας σκοτώνει σιγά σιγά και κάνει κάθε μέλλον να φαίνεται τουλάχιστον ζοφερό.

Βέβαια θα ήμουν άδικος αν δεν ανάφερα ότι στο δημοψήφισμα του 2015 μεγάλο μέρος αυτών που υποστήριξαν το "όχι" -παρ' όλο το απατεωνίστικο συριζαίκο ερώτημα - ήταν έτοιμοι να χάσουν πολλά. Το θεωρώ αυτό δεδομένο από την άποψη του τι προπαγάνδιζαν τα κυρίαρχα συμφέροντα ότι θα συμβεί αν επικρατούσε το όχι.

Τι συνέβη όμως και καταλήξαμε να έχει ευνουχιστεί κάθε αντίδραση - που ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του ξεΤσίπρωτου- ενώ ο κατήφορος για τον λαό συνεχίζεται;
Τμήμα του λαού το 2011 - που κάθε μΠατΣΟΚος και ΝεοΔημοπράτης αμαυρώνει- αγωνίστηκε πετυχαίνοντας μάλιστα να ρίξει κυβερνήσεις και να καταδιώξει τις κυβερνητικές μαριονέτες από τους θώκους των επισήμων τότε. Τώρα;

Τώρα επικράτησε ξανά ο πασοκισμός που τόσο ύπουλα προωθούσε ο συριζα(αποδεικνύοντας ότι ότι έκανε ήταν σχεδιασμένο). Όσοι είχαν διάθεση να αγωνιστούν αποσύρθηκαν αηδιασμένοι και απογοητευμένοι, ακόμη και αν ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν πράγματα.

Μεγάλο μέρος έφαγε το δόλωμα του εγκληματικού εθνικισμού - και ναι ήταν έτοιμο να το φάει από καιρό - και στράφηκε στον επίπλαστο κατασκευασμένο εχθρό του ταλαίπωρου φτωχοδιάβολου, του ξένου.

Όμως το σημαντικότερο ήταν, είναι και θα είναι ο πασοκισμός. Αυτοί που κοιτάνε το συμφέρον τους και τίποτα άλλο πέρα από αυτό. Που σήμερα είναι ζηλωτές εδώ, αύριο εκεί και μεθαύριο παραπέρα. Για να έχουν λόγο στην κυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη - δημόσιοι υπάλληλοι κατά το πλείστον, άνθρωποι χαμερπείς που προκαλούν αηδία και έχω γνωρίσει κάμποσους- ή άνθρωποι που θέλουν να κάνουν μπίζνες -ιδιώτες(επιχειρηματίες ή wanna be) και κυμαίνονται από το να φάνε από το δημόσιο μέχρι να γλύψουν ένα κοκαλάκι.
Άλλοι που δείχνουν τα διαπιστευτήριά τους για οποιοδήποτε όφελος προκύψει πχ διορισμός , μέχρι και απλοί ηλίθιοι - που νομίζω είναι η λιγότεροι. Είναι όπως το λέει και ο Ζαραλίκος. Ότι και να ψηφίσω πάλι ΠαΣοΚ θα βγει.
Και το πασοκ βασίζεται στις αναθέσεις, ο πασόκος ελπίζει σε αυτές, Από τα δημόσια έργα μέχρι την αλλαγή και την επανάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας