Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Ο κακός μπάτσος και ο χειρότερος μπάτσος



Αρχίσαμε... που λέει και το γνωστό ανέκδοτο...
Πάλι της δόσης γίναμε... πρεζάκια εμείς.. δοσατζήδες οι άλλοι, η τρόικα ΔΝΤ, ΕΕ, κυβέρνηση (όποια κυβέρνηση μέχρι τώρα)
Το κόλπο παλιό, πολύ παλιό άλλωστε. 
Η κυβέρνηση κάνει πως διαπραγματεύεται και από την άλλη μεριά υπάρχει ο κακός μπάτσος και ο ... χειρότερος μπάτσος...  Ο ρόλος πάει εναλλάξ . Γερμανία (Σόιμπλε ή Μέρκλ - άλλο κακό θέατρο εκεί) και ΔΝΤ Λαγκάρντ(ΗΠΑ) 
Και στη μία ο κακός μπάτσος θέλει μείωση χρέους με μέτρα που θα αφανίσουν τα πάντα αλλά με ελάφρυνση χρέους και από την άλλη ο χειρότερος μπάτσος θέλει μέτρα που θα αφανίσουν τα πάντα αλλά χωρίς ελάφρυνση χρέους... Τον αφανισμό δεν τον γλιτώνουμε.
Μέσα σε όλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση (ΓΑΠ, Σα(χλα)μαρας, (ξε)Τσιπρας θέλει να μείνει το ΔΝΤ γιατί λέει θα αλαφρύνει το χρέος, αλλά τον αφανισμό δεν τον γλιτώνουμε... Και όλο αυτό το κακόγουστο θέατρο από του αγραββάτωτους αλλά πλήρως συμβιβασμένους για να μας πείσουν να πάρουμε τη δόση μας ώστε να μας πάρουν τα σπίτια, τα παιδιά και τα νεφρά μας.

Τις τελευταίες μέρες γίνεται της επί χρήμασι γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα από όλα τα μέσα ώστε να φανεί ότι ο χειρότερος μπάτσος θα επικρατήσει, ενώ ο κακός θα αποχωρήσει, ΄'οπως εξακολουθεί να απειλεί κάθε φορά πριν μας χώσουν βαθιά τα μέτρα ή πριν μας φορέσουν ένα νέο μνημόνιο. 

Πράγματι αυτό γίνεται από όλα τα ΜΜΕ με ή χωρίς άδεια, κυβερνητικά ή μη, αφού όλα είναι με το ίδιο αφεντικό αλλά άλλους εκπροσώπους του (κάποιοι κακεντρεχείς θα έλεγαν με το αριστερό αρχίδι του αφεντικού ή το δεξί... )

Έτσι λοιπόν σπέρνουν τον τρόμο ότι θα φύγει το ΔΝΤ και δεν θα έχουμε ελάφρυνση χρέους.. μόνο αφανισμό. 
Κανείς δεν λέει όμως ότι κανένα πτωματοφάγο δεν φεύγει όταν το πτώμα έχει σερβιριστεί και έχει ακόμη τσιτσί και είναι και ζεστό.  Αν φύγει τότε κάτι άλλο συμβαίνει και δεν φεύγει από την καλή του την καρδιά.

Η γνώμη μη μου είναι πως δεν χρειάζεται καν να αποκωδικοποιήσεις τις δηλώσεις. Απλώς να τις ακούσεις ολόκληρες και θα δεις ότι η  αλήθεια είναι εκεί έξω, απλώς σου δείχνουν αλλού. Άλλο σημείο, τα θρησκευτικά, τον Φίλη, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Τι είπε λοιπόν ο Τόμσεν απειλώντας ότι θα φύγει το ΔΝΤ; 
Ότι "δεν είναι βιώσιμο το χρέος". Οκ.. Είπε όμως και το γιατί. 
Επειδή "η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα δεν μπορεί να βάλει την χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης".
ΧΜ!!! 
Και τι είπε ο Σόιμπλε που είναι αντιθετικό; 
Ότι "το πρόβλημα δεν είναι το χρέος αλλά η ανταγωνιστικότητα της χώρας".

Δηλαδή που διαφωνούν; Στην πραγματικότητα πουθενά. Συμπληρώνουν μάλιστα ο ένας τον άλλο λέγοντας το εξής
Πρέπει να ανέβει η ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα, δηλαδή εξαφάνιση συντάξεων, μηδενισμός μισθών, διάλυση κάθε εργασιακής νομοθεσίας υπέρ του εργαζόμενου και πλήρης κατάργηση των κοινωνικών παροχών
Αυτό εννοούν όταν λένε ανταγωνιστικότητα σε όλο τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια. Ρωτήστε στη Χιλή, την Ονδούρα, το Εκουαδόρ, τη Ρωσσία να σας πουν 
και έρχεται ο Τόμσεν να πει ότι η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα δεν μπορεί να τα εφαρμόσει αυτά για να έρθει η ανάπτυξη, αφού ανεβεί το επίπεδο ανταγωνιστικότητας (και πέσει το προσδόκιμο ζωής.. κι άλλο)

Και ποια πολιτική κατάσταση θα επέφερε την πολιτική κατάσταση που δεν μπορούν να επιφέρουν τόσα τσιράκια τους και τόσα γιουσουφάκια τους εδώ; Ένας Πινοτσέτ; Μια συγκυβέρνηση όλων; "Μια πιο σοβαρή χρηι αβγοί" που θα ήθελε και ο Μπάμπης;
Θα δείξει. Όλα είναι πολύ πιθανά, ή θα γίνουν όταν αμφισβητηθεί και ο ξεΤσίπρωτος φερόμενος ως πρωθυπουργός μαζί με τους "αριστερούς" του νεοφιλελέδες.

Ίσως οι ψυχοκοινωνικές μετρήσεις να δείχνουν επίπεδα 2012 ή 2014 και το τέλος τους να είναι κοντά και πρέπει να ετοιμαστεί το επόμενο βήμα, που δεν μπορεί να είναι το ίδιο με το προηγούμενο, δηλαδή μόνο ο Κούλης. Ή...

ίσως απλώς σκληραίνουν τη ρητορική τους για να παρακαλέσει το εθισμένο θύμα να γυρίσει ο βιαστής να του δώσει τη δόση και να του πάρει τα εργασιακά, όλα...

Οψόμεθα λοιπόν για τις εξελίξεις, που δυστυχώς ακόμη δεν μπορούμε να οδηγήσουμε δημιουργώντας ένα κίνημα συγκρουσιακό, μαζικό και συνειδητοποιημένο από τα κάτω.

ΥΓ Χρωστάω μια απάντηση σε κάποιον και επειδή δεν έχω σκοπό να του αφιερώσω δική του ανάρτηση θα την πάρει εδώ. Άλλωστε αφορά κάθε Συριζαίο

Καλείς ριψάσπιδες και δήθεν του ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ (που δεν ανήκω σε κανένα από τα δύο)εσύ ,που σε διέγραψα σήμερα άπαξ δια παντώς, που ποτέ δεν σήκωσες ασπίδα από κανένα μετερίζι, πόσο μάλλον στο δρόμο που είναι και επικίνδυνα, ε; Επειδή δεν στηρίξανε την προδοσία και δεν γίναν σαν τα μούτρα σου/σας  Εσύ που κοιτάς αφ' υψηλού και που θες ακριβό ρολόι για να δείχνεις πόσο κοστίζει ο χρόνος σου. Εσύ που έλεγες ότι οι δανειστές απλώς θέλουν τα λεφτά τους.  Που "πέρασες από το Σύνταγμα αλλά δεν άκουσες αυτό που περίμενες" (δεν ήμασταν των υψηλών προσδοκιών σου). Τώρα έγινες αριστερός κανονικός, του σαλονιού βορείων προαστίων, μακρυά από την πλέμπα υου δρόμου και των πεζοδρομίων,  ε; Συριζα πάντα γιατί ήταν σικ να είσαι αριστερός στους κύκλους σου και τώρα που είναι εξουσία, απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα έγινες μαχητικός, ψηφιακά πάντα ε;, έχοντας σκοπό και ελπίδα για κάποιο όφελος, όπως και για ότι κάνεις. 
Στις φουρτούνες φαίνεται το αληθινό πρόσωπο του καθενός.
"Ας είναι ελαφριά η μαλακία που σε σκεπάζει " λοιπόν που λέει και ο pitsirikos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας